Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.
wopozka
Bywalec

Re: Błędy UMP-pcPL

Post autor: wopozka »

Speedy Bandito pisze:Chciałem zgłosić błąd w Kętach (N49.88395 E19.22910) - z ulicy Krakowskiej jest zakaz wjazdu w Kilińskiego, ul. Kilińskiego jest jednokierunkowa
Zrobione
wopozka
Bywalec

Speedy Bandito pisze:Chciałem zgłosić błąd w Kętach (N49.88395 E19.22910) - z ulicy Krakowskiej jest zakaz wjazdu w Kilińskiego, ul. Kilińskiego jest jednokierunkowa
A i jeszcze dodatkowe pytanie w związku z tym błędem. Czy z Kilińskiego można pojechać w lewo na rondo, czy nie można?
Speedy Bandito
Początkujący

Post autor: Speedy Bandito »

wopozka pisze:... Czy z Kilińskiego można pojechać w lewo na rondo, czy nie można?
Szczerze się przyznam, że tego nie wiem. Byłem tam tylko przejazdem, nawigacja kazała mi skręcić w prawo w Kilińskiego i jak zauważyłem ten zakaz wjazdu to szybko ewakuowałem się prosto i nie miałem możliwości rozeznania sytuacji.

Ale według aktualnej GPMapy, CNE, GoogleMaps i ViaMichelin można skręcić z Kilińskiego w lewo na rondo. Na zdjęciu z zumi też widać, że fizycznie da się tak przejechać.

Obrazek

Przy okazji przypomniał mi się jeszcze jeden błąd, na zjeździe z A4 w 86 w Katowicach z kierunku Wrocławia (N50.24215 E19.04840)

Obrazek

Zjazd na Cieszyn z drogi równoległej do autostrady (narysowany ślad, niestety nie mam śladu zapisanego z nawigacji) jest ciut wcześniej niż zjazd z autostrady na drogę równoległą (ten ostatni przed skrzyżowaniem A4 z 86). Nie można zjechać na Cieszyn tak jak na wyznaczonej trasie z obrazka. Jeśli tu zjedziemy z autostrady pozostanie nam pojechać na Kraków lub Częstochowę. Żeby wjechać na 86 w stronę Cieszyna musimy zjechać z autostrady na drogę równoległą wcześniej, zjazdem na wysokości centrum handlowego Real (N50.24460 E19.03690) oznaczonym na mapie jako "a4e Murckowska", a potem tak jak na narysowanym śladzie.
Nuvi 760 + CNE 2014.3 + UMP-pcPL + GPSWielkopolska
wopozka
Bywalec

Speedy Bandito pisze:
wopozka pisze:.
Przy okazji przypomniał mi się jeszcze jeden błąd, na zjeździe z A4 w 86 w Katowicach z kierunku Wrocławia (N50.24215 E19.04840)
Poprawione. Dzięki.
Awatar użytkownika
Castel 899
Bywalec

Warszawa - osiedle Orlik

Post autor: Castel 899 »

Ulica Awionetki RWD, w którą wprowadza UMP jako w przejazd między Gen. T. Bora-Komorowskiego a Gen. R. Abrahama - wogóle nie istnieje. Wjazd z Bora-Komorowskiego w Awionetki RWD jest w punkcie N 52,22541º E 021,08955º . Dojechać (w sensie przejazdu dalej) można tylko do Salamandry, dalej jest ślepa. Vide jak byk - Mapy Google, ale ja tam byłem i złapałem punkt osobiście. To jest ta uliczka po prawej od wyjazdu z "Polskich Skrzydeł" nie po lewej. Tam, gdzie UMP pokazuje Awionetki RWD, nie ma żadnej ulicy.
Gdy ktoś zaparkuje w głębi parkingu przy ul. Wyszogrodzkiej 10 lub 14, a następnie zawinszuje sobie kierunek, w którym UMP prowadzi via ul. Budowlana, to najpierw "każe" jechać "alejką do ul. Balkonowej". Tam nie ma żadnych alejek, to są chodniki asfaltowe z zakazem ruchu wszelkich pojazdów, z wyjątkiem służb miejskich i poj. technicznych ADM. Za wjazd można zapłacić, a w szemranych godzinach jeszcze oberwać piąchą przez dach. Nie ma innego przejazdu samochodem z Wyszogrodzkiej na Balkonową niż ul. Chodecką.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 06:49 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono treść dwóch kolejnych postów usera.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki :), Win10H
Speedy Bandito
Początkujący

a tutaj (N50.23940 E19.05190) co się stało? ;)

Obrazek
Artur
Moderator
Kontakt:

Post autor: Artur »

Tzw. "zygzak"
Poprawione.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
wopozka
Bywalec

Re: Warszawa - osiedle Orlik

Castel 899 pisze:Tam, gdzie UMP pokazuje Awionetki RWD, nie ma żadnej ulicy.
Poprawione, dzięki
Castel 899 pisze: Gdy ktoś zaparkuje w głębi parkingu przy ul. Wyszogrodzkiej 10 lub 14, a następnie zawinszuje sobie kierunek, w którym UMP prowadzi via ul. Budowlana, to najpierw "każe" jechać "alejką do ul. Balkonowej". Tam nie ma żadnych alejek, to są chodniki asfaltowe z zakazem ruchu wszelkich pojazdów, z wyjątkiem służb miejskich i poj. technicznych ADM. Za wjazd można zapłacić, a w szemranych godzinach jeszcze oberwać piąchą przez dach. Nie ma innego przejazdu samochodem z Wyszogrodzkiej na Balkonową niż ul. Chodecką.
A tu nie wiem o co chodzi, tam nie ma żadnych uliczek przecież.
Awatar użytkownika
stara zientara
Bywalec
Kontakt:

Re: Warszawa - osiedle Orlik

Post autor: stara zientara »

wopozka pisze:A tu nie wiem o co chodzi, tam nie ma żadnych uliczek przecież.
Właśnie dlatego, ze nie ma żadnych uliczek, to prowadzi do najbliższej drogi. Jeśli alejka przy pływalni jest bliżej niż Wyszogrodzka, to próbuje poprowadzić tamtędy. Problem zniknie po narysowaniu uliczki parkingu i wyjazdu na Wyszogrodzką.
Pozdrawiam
Wojtek
GPSmap76CSx, Nüvi 205 i różne służbowe (poprzednio GPSmap76, GPS76, GPS48, GPS45XL, Navstar2000)
http://wojtekzientara.pl/
Awatar użytkownika
Castel 899
Bywalec

Re: Warszawa - Bródno (dopięcie do Orlika nie było szczęśliwe)

Post autor: Castel 899 »

stara zientara pisze: Właśnie dlatego, ze nie ma żadnych uliczek, to prowadzi do najbliższej drogi. Jeśli alejka przy pływalni jest bliżej niż Wyszogrodzka, to próbuje poprowadzić tamtędy.
Od pływalni jest legalny dojazd do Balkonowej. Mnie chodzi o parkingi j.w., które są prostopadłe do Wyszogrodzkiej. Np. przy 14-ce kończy się w punkcie N 52,28747º E 021,03824º. W identycznej odległości od Wyszogrodzkiej kończy sie parking przy 10-ce. I z tych punktów (jeśli żądany kierunek prowadzi via Budowlana) UMP zaczyna prowadzić poleceniem j.w., więc nie do najbliższej drogi, tylko najkrótszą drogą, pomimo opcji "Samochód".
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki :), Win10H
Awatar użytkownika
Spider
Radny
Kontakt:

Post autor: Spider »

stara zientara pisze:Wszystko jest w porządku. Koledzy, którzy wędrują po terenach przygranicznych marudzili, że mapa się kończy, więc nieco powiększyliśmy jej obszar.
A czy dałoby się zmienić nazwy zagranicznych obszarów tak by nie przeplatały się na liście z obszarami polskimi?
Garmin: GPSMap 66s
Android: Xiaomi Redmi 4X

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
stara zientara
Bywalec
Kontakt:

Post autor: stara zientara »

Zrobiłem ten cały kawałek Orlika razem z domami i ścieżkami.
Spieszyłem się, więc na pewno coś przeoczyłem - proszę o uwagi.

PS. Kolejne kawałki wkrótce.
Pozdrawiam
Wojtek
GPSmap76CSx, Nüvi 205 i różne służbowe (poprzednio GPSmap76, GPS76, GPS48, GPS45XL, Navstar2000)
http://wojtekzientara.pl/
Awatar użytkownika
Janusz_
Bywalec

Post autor: Janusz_ »

29.10 otwarto kolejny kawałek północnej obwodnicy śródmiejskiej Wrocławia od Mostu Milenijnego do ul. Żmigrodzkiej
(na UMPie widnieje tylko do ul. Obornickiej).
Pozdrawiam
Janusz

|| Nuvi 760 | UMP pcPL | CNE nüMaps Lifetime | OSMapaPL || Sygic ||
Speedy Bandito
Początkujący

na tym skrzyżowaniu w Pniewach (N52.49969 E16.25592) w każdym kierunku jest zakaz skrętu w lewo, można pojechać tylko prosto i w prawo

Obrazek
wopozka
Bywalec

Zakazy dodane. Dzięki.
Zablokowany