CNE - Problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Re: CNE - Problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Wynik testu trasy z forum - 100% sukces.
Tylko w Bydzi z asystentem skrętu bieda.
Nie potrzebuję tej funkcji rozbudowanej aż po granice absurdu jak w automapie,jednak rozjazdy wielopasmowe by sie przydały skoro już funkcjonowały w moim mieście w poprzewniej wersji mapy.
Tylko w Bydzi z asystentem skrętu bieda.
Nie potrzebuję tej funkcji rozbudowanej aż po granice absurdu jak w automapie,jednak rozjazdy wielopasmowe by sie przydały skoro już funkcjonowały w moim mieście w poprzewniej wersji mapy.
Automapa 6.9 PL - legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
GSM Liberty. Usunąłem część Twoich screenshotów. Nie musisz w każdym poście udowadniać screenshotami, że to działa.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
- Gsm Liberty
- Bywalec
W każdym poście?
Ja sobie nie muszę udowadniać, bo wiem że działa.
Chce tylko ostatecznie rozwiać kontrowersje - działa czy nie. Robię to dla innych.
W tym temacie mowa jest o różnych modelach, dlatego dawałem 4 screeny dla każdego modelu by pokazać różnice, działanie i inne detale.
Uważasz że to coś złego?
Ja sobie nie muszę udowadniać, bo wiem że działa.
Chce tylko ostatecznie rozwiać kontrowersje - działa czy nie. Robię to dla innych.
W tym temacie mowa jest o różnych modelach, dlatego dawałem 4 screeny dla każdego modelu by pokazać różnice, działanie i inne detale.
Uważasz że to coś złego?
Na stanie - 5000, 3790LMT, 3590LMT, 1490LMT, 775LMT, 765, 760 i inne
Na szybie - 3590LMT/775LMT
Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
Na szybie - 3590LMT/775LMT
Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
Test zadziałał. Ogólnie w trybie demo też działa z samym plikiem D2504020A.JCV - ale tych "JCV" jak na lekarstwo... Bajer po prostu.
Dzięki w każdym razie!
Dzięki w każdym razie!
NUVI 1490T LMT
hej,
obecnie w moim nuvi sa takie pliki:
D1281070A.JCV - 452MB
i
D2504020A.JCV - 526 MB
jednak w przykładzie który tutaj jest na forum, nie mam żadnego obrazku po tej trasie w tychach ;/
ktoś ma pomysł co można zrobić?
obecnie w moim nuvi sa takie pliki:
D1281070A.JCV - 452MB
i
D2504020A.JCV - 526 MB
jednak w przykładzie który tutaj jest na forum, nie mam żadnego obrazku po tej trasie w tychach ;/
ktoś ma pomysł co można zrobić?
nuvi 1490T
Może spróbuj wywalić D1281070A.JCV. U mnie wtedy zadziałało.
Swoją drogą - co za żenada, tyle czasu i nawet głupiej poprawki nie dają, a temat już znany szeroko. Tylko reklamować potrafią te swoje "revolutional features"
Mały OT: Przypomina mi się temat z Windows VISTA i jej dodatkami "Ultimate" - dali kilka tapet i jakieś badziewie i zakończyli temat - a takie miało być przełomowe i "Ultimate"...
Swoją drogą - co za żenada, tyle czasu i nawet głupiej poprawki nie dają, a temat już znany szeroko. Tylko reklamować potrafią te swoje "revolutional features"
Mały OT: Przypomina mi się temat z Windows VISTA i jej dodatkami "Ultimate" - dali kilka tapet i jakieś badziewie i zakończyli temat - a takie miało być przełomowe i "Ultimate"...
NUVI 1490T LMT
ale to na pewno na tym pliku co tutaj jest GPX to działa tak ?
bo mnie dalej nie...
z tymże powiedźcie gdzie mam wrzucić ten plik GPX, ja go wrzuciłem do katalogu w nuvi i mi się pokazało w Ulubionych pozycje START i STOP i na podstawie tego zrobiłem sobie trasę, czy WY także tak robiliście?
bo mnie dalej nie...
z tymże powiedźcie gdzie mam wrzucić ten plik GPX, ja go wrzuciłem do katalogu w nuvi i mi się pokazało w Ulubionych pozycje START i STOP i na podstawie tego zrobiłem sobie trasę, czy WY także tak robiliście?
nuvi 1490T
- beetle-m
- Garniak
@futrzak6
W pliku GPX jest trasa lub waypointy: "skąd dokąd jechać by sprawdzić działanie JCV". I tylko tyle tam jest.
Resztę, czyli plik xxxxxxxx.jcv musisz sobie znaleźć sam. Na naszym forum go nie będzie.

W pliku GPX jest trasa lub waypointy: "skąd dokąd jechać by sprawdzić działanie JCV". I tylko tyle tam jest.
Resztę, czyli plik xxxxxxxx.jcv musisz sobie znaleźć sam. Na naszym forum go nie będzie.
Pozdrawiam, mariuszD
- beetle-m
- Garniak
Pozwolę sobie zacytować pytanie i informację otrzymaną z Poland.Support
W związku z niepokojącymi sygnałami na forum dotyczącymi braku "Asystenta Pasa Ruchu" w nuvi serii 1xxx i innych modelach chciałbym zapytać gdzie
w nuvi umieszczone są te dane ?
W związku z niepokojącymi sygnałami na forum dotyczącymi braku "Asystenta Pasa Ruchu" w nuvi serii 1xxx i innych modelach chciałbym zapytać gdzie
w nuvi umieszczone są te dane ?
Beetl(e)dit (24-11-2010):Poland.Support pisze:Jeżeli chodzi o funkcję asystenta pasa ruchu to pliki odpowiadające za tą funkcję znajdują się w .System > JCV.
Mamy doniesienia, że plik nie został zaktualizowany lub też, że w katalogu JCV pojawił się nowy plik a stary nie został usunięty.
W tym przypadku stary plik powinien zostać usunięty. Nazwa plik dla wersji 2011.20 to D1281060A.JCV nowy plik dla wersji 2011.30. D1281070A.JCV.
Generalnie problem ten będzie rozwiązany w następnej aktualizacji oprogramowania dla serii 1xxx. Związane jest to z brakiem tagów dla plików aktualizacji. Problematyczne są tylko urządzenia Europejskie zawierające bazę danych zarówno Garmina jak i Navteq'a.
Problem ten powoduje także ograniczenie wolnego miejsca podczas aktualizacji mapy.
Poland.Support pisze:Dane dla asystenta pasa ruchu zaimplementowane są w pliku mapy. W JCV są tylko widoki skrzyżowań.
Przepraszam za nieprawidłowe informację.
Pozdrawiam, mariuszD
Mam 765 i też nie mam asystenta pasa. Ciekawe tylko, czy Garmin zamierza również do niego wypuścić aktualizację oprogramowania. :S
Garmin Nüvi 765 + Garmin City Navigator Europe 2015.40 NT 3D + UMP pcPL
Garmin Mobile XT 5.00.60
Garmin Mobile XT 5.00.60
tak tak ja wiem, po prostu zakręciłem trochę mój poprzedni post i dlatego tak wyszło...beetle-m pisze:@futrzak6![]()
dodam że działa u mnie JV ; )
Zostawiłem tylko plik D*****.JCV i zarówno asystent jak i JV działa...
Dzięki i pozdrawiam
Kamil
nuvi 1490T
Najbardziej przerażające jest to, że Garmin wierzy w swoją nieomylność.beetle-m pisze:plik dla wersji 2011.30. D1281070A.JCV
Oni sobie jaja z premedytacją robią.
Poza tym zawsze na forum czytałem, żeby nie mylić asystenta pasa ruchu z jcv.
Nuvi 765 + CNE + UMP
- beetle-m
- Garniak
Bo to są dwie różne funkcje:ciamajda pisze:Poza tym zawsze na forum czytałem, żeby nie mylić asystenta pasa ruchu z jcv.

Najwyraźniej występują w tym samym pliku.
Pozdrawiam, mariuszD
Na 2011.2 działał asystent bez żadnego pliku jcv.beetle-m pisze:Najwyraźniej występują w tym samym pliku.
Na 2011.3 nie działa obojętnie czy wrzucam jcv poprawny, czy ten co Garmin wymusza.
No ale skoro twierdzisz, że Garmin ma rację ...
Nuvi 765 + CNE + UMP
- beetle-m
- Garniak
Z tego by wynikało, że asystent nie jest związany z plikiem JCV.ciamajda pisze:Na 2011.2 działał asystent bez żadnego pliku jcv.
Na 2011.3 nie działa obojętnie czy wrzucam jcv poprawny, czy ten co Garmin wymusza.
Odpowiedź Supportu dotyczyła modelu nuvi 1xxx ale nie sądzę by mogły być różnice w stosunku do serii 7x5.
Jednak kolega napisał
futrzak6 o nuvi 1490 pisze:dodam że działa u mnie JV ; )
Zostawiłem tylko plik D*****.JCV i zarówno asystent jak i JV działa...
Tego nigdy nie twierdziłem.ciamajda pisze:No ale skoro twierdzisz, że Garmin ma rację ...
Również tego, że ja ją zawsze mam. Napisałem, że "najwyraźniej występują w tym samym pliku."
Widzę jedno. Najwięcej informacji/poprawnych wniosków wyciągamy na bazie różnych testów wykonywanych przez czytelników forum. To twierdzę stanowczo !
Pozdrawiam, mariuszD