O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Ajger pisze:...i zaraz BC się wyłączył sygnalizując jakiś błąd serwera.
Czyli jednak to BC powoduje takie jaja! Ja miałem taki przypadek, że przy próbie obejrzenia w BC mapy *img znajdującej się w odbiorniku podpiętym do USB nastąpił nagły reset komputera. Po ponownym włączeniu komputera, wyłączał się samoczynnie przy każdej próbie uruchomienia BC. Myślałem nawet przez chwilę, że złapałem wirusa. Pomogło ponowne zainstalowanie BC (było to jeszcze w poprzedniej jego wersji).
Jakiś czas temu Garmin stwierdził, że z powodu niekompatybilności MS z nowymi odbiornikami zalecany jest BC, a tu proszę…
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
Witam,
Czy jest istotna różnica w zużywaniu baterii pomiędzy Colo 300 i 62ą?
Jestem prawie (nie)zdecydowany na 62ę i szukam (kontr)argumentów do zakupu.
Jakby ktoś mi podpowiedział, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Prosiłbym o weryfikacje czy faktycznie (zgodnie za instrukcją str 38 https://buy.garmin.com/support/manuals/ ... 0-00868-01 ) w 62s, można z głównego Menu wybrać Setup> Fitness i tam włączyć Heart Rate Monitor oraz Bike Cadence Sensor?
Wśród wymienionych modeli GPSów, które działają z czujnikiem kadencji i pasem na tętno brakuje 62s. Choć jak czytam teraz wedle instrukcji, 62s powinien wykrywać te akcesoria, co jest dla mnie miłym zaskoczeniem.
3D w trybie samochodowym jest domyślnie, ale można go włączyć w każdym profilu: Menu/Konfiguracja/Mapa/Orientacja i tam masz do wyboru: Północ u góry, Kierunek u góry i Tryb samochodu. No i właśnie ten 'tryb samochodu', to jest widok 3D.
Przy drobnych korektach pliku Polish.gtt można sobie ustawić wedle uznania:
a przy okazji ekran wyboru map:
Pozdrawiam Jano
Garmin:Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS Smartphone:Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Ten tryb oczywiście również jest obsługiwany przez 62-ki: Menu/Konfiguracja/Mapa/Zaawans. ustawienia mapy/Cieniowany relief i tam do wyboru: Pokaż jeśli dostep., Nie pokazuj i Auto
Pozdrawiam Jano
Garmin:Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS Smartphone:Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
I to dobry wybór Fredzio - dopóki Garmin nie wykombinuje nowej "zabaweczki" - pisze Ci to właścicielka 62s in spe (mam nadzieję już niedalekiej)
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator
Takiego widoku w 62s nie ma. Kiedyś bawiłem się tym w Colorado. Funkcja raczej mało przydatna i o ile cieniowanie mapy daje jakiś ogólny pogląd na ukształtowanie terenu, to zaprezentowany tu widok 3D praktycznie niczego nie wnosi. Jeśli ktoś uważa, że zobaczy w tym widoku kształt np. Połoniny Caryńskiej, to się z lekka rozczaruje. Dla mnie bezużyteczny gadżet. Pewnie dlatego Garmin zrezygnował z tego w nowych odbiornikach.
Pozdrawiam Jano
Wiem, kto ma, osobiście widziałam na Gpsies-ie, ale pewnie za chwile sam się odezwie do Ciebie i dojście do tej fotki wskaże
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 10:00 przez Bogna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator