mapcenter2
mapcenter2
Witam
Czy orientuje się ktoś czy mapcenter2 będzie jeszcze działał? tzn czy można będzie wysyłać własne mapy do kompilacji jaki i pobierać mapy już zrobione przez użytkowników ?
Dziękuję za wszelkie informacje.
Czy orientuje się ktoś czy mapcenter2 będzie jeszcze działał? tzn czy można będzie wysyłać własne mapy do kompilacji jaki i pobierać mapy już zrobione przez użytkowników ?
Dziękuję za wszelkie informacje.
-
fxrider
- Początkujący
- Kontakt:
Re: mapcenter2
Niedawno na innym forum (nie GPSowym) przypadkiem znalazłem wpis bodajże właściciela(?) mapcenter2 (cgpsmapper'a), że serwer stał kątem po znajomości na jakiejś uczelni, a ta go w końcu zwinęła i wszystkie dane szlag trafił. Szkoda..
pozdrawiam, Adam
pozdrawiam, Adam
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 00:59 przez fxrider, łącznie zmieniany 1 raz.
A też gdzieś przypadkowo wyczytałem ( tylko nie pamiętam gdzie to było pisane ) że mapcenter2 prawnie został zamknięty ale nie wiem ile w tym prawdy. Robiłem mapę Pogórza Dynowskiego i Gór Słonnych no i niestety nie dokończę już chyba tej mapy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Serwer stał na uczelni i może nawet tam nadal stoi - grunt że działa, co widać w taki sposób, że nadal tu na garniaku pisujemy. Ale to wcale nie ja powinienem się "tłumaczyć"...
Dla mnie pad mapcenter2 to demotywator do kreślenia mapek. Myślę, że był to serwis popularny na tyle, że jak zawierałby reklamy to by się utrzymał. Denerwuje mnie też ściema w temacie. Powinno się jasno powiedzieć, czy kiedykolwiek to się pojawi ponownie.
Powtarzam: to nie moje barany. Ale uważam, że lepsze takie wytłumaczenie od razu, niż poprawne w nowym roku na przykład.
-
fxrider
- Początkujący
- Kontakt:
Faktycznie to forum stoi na tym samym serwerze (mam nadzieję, że jego przyszłość jest zabezpieczona). Trochę powęszyłem w temacie i widzę, że ten serwer stoi na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Węsząc trochę dalej śmiem przypuszczać, że Azzie mógłby coś więcej powiedzieć (przy okazji pozdrowienia - mieliśmy okazję poznać się osobiście kilka lat temu, na obozie astronomicznym).
pozdrawiam, Adam
pozdrawiam, Adam
To może ktoś uświadomi nas odnośnie mapcenter (1.)Mam tam swoją mapę i nie mam na swoim dysku kopii (bo dotąd jakoś liczyłem na ten serwer).
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
Witam
Jeżeli chodzi tylko o mapę, to napisz gdzie ją wysłać.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi tylko o mapę, to napisz gdzie ją wysłać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 20:34 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
To m.in. główny "macher" na Garniaku: http://www.garniak.pl/memberlist.phpdarkmuz pisze:A kto to jest Azzie ???
Azzie to także człowiek, który instalował oprogramowanie MapCenter oraz MapCenter2. Problem w tym, że - jak się domyślam - serwer (faktycznie w Poznaniu na AE) nadzorują koledzy Azziego, a sam boss od dłuższego czasu mieszka poza granicami kraju. Tak więc my jako Rada Garniaka naprawdę nie wiemy co się dzieje z serwerem oraz - co być może jest ważniejsze - czy przed awarią (a takowa była) istniały kopie zapasowe MapCenter2. Azzie jakoś małomówny jest ostatnio, zatem wiemy tyle samo, co Wy koledzy
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Co tam moja mapa.Cały świat produkował mapy i umieszczał na tym serwerze wspierając firmę Garmin,a teraz co?Czyżby to jakiś bunt ?asandrzej pisze:Jeżeli chodzi tylko o mapę, to napisz gdzie ją wysłać.
Myślę że problem tkwi w tym, że firmy komercyjne produkujące elektroniczne mapy do GPS-ów
były bardzo poszkodowane istnieniem takiego serwera jak mapcenter2.
Ale to tylko takie moje gdybanie.
Pozdrawiam wędrowców
były bardzo poszkodowane istnieniem takiego serwera jak mapcenter2.
Ale to tylko takie moje gdybanie.
Pozdrawiam wędrowców
A niby w czym były poszkodowane?Każdemu wolno robić mapy,zwłaszcza że dla niektórych ta możliwość to jedyny argument aby kupić garmina.
darkmuz pisze:Myślę że problem tkwi w tym, że firmy komercyjne produkujące elektroniczne mapy do GPS-ów.......
Mapcenter ten bez (2) nie dział, przecież działa a zgodnie z tą teorią tak samo „szkodzi”
komercyjnym firmom.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"