O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Mam Etrex Vista CX i odkleja mi sie gumka z przyciskami. Swobodnie przesówa sie po plastiku pod spodem i przestaje trafiac gumowymi klawiszami w plastikowe. . Przypuszczalnie nosiłem go w za ciasnym futerale albo używałem w za ciepłych krajach. Jednym słowem trzeba podkleić.
A propos kleju w etrexach, o którym w innym wątku wspomniał Marko, mam pytanie-prośbę do Was Panowie:
Czy może ktoś swego czasu (wiedziony jakimś... swędem) przekopiował sobie instrukcję podklejania gumy z tego linka: http://ngps.pl/jak-naprawic-odklejajaca ... -vista-hcx Osobiście zapisałam sobie tylko linka, który w obecnej formie zda się psu na budę . A właśnie niedawno za-nabyłam klej akwarystyczny, bo guma już na całej linii odchodzi... Tylko teraz nie wiem co i jak. Zaznaczam, że instrukcja (z browarem w tle), która jest już na Forum, do mnie nie przemawia, niestety .
Jeśli więc ktoś był bardziej przezorny ode mnie..., to baaardzo proszę o info, kontakt...
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator
mummmin pisze:A co się Koledze nie podoba w browarze w tle?
Chyba Koleżance . Jak dotąd jestem jedynaczką wśród bywalców Garniaka. Bo tylko czasem, sporadycznie jakaś inna Pani się tutaj pojawi na moment i jak efemeryda jakaś znika, zanim na dobre zagrzeje miejsce . Browar podoba mi się i owszem, ale... nie za bardzo rozumiem instrukcję w tamtym wątku zapisaną... I tyle
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator
ups
Nie zerknąłem na nick Przepraszam za wtopę
Jeśli mówimy o tej samej instrukcji (czyli mojej ), napisz, co jest tam dla Ciebie niezrozumiałe, to postaram się objaśnić dokładniej
Nie ma sprawy . Tak, to ta sama instrukcja i nie tylko ona jest wątku. Po prostu studiując wątek nie zobaczyłam oczyma wyobraźni jak to podklejenie gumy ma po kolei przebiegać. Zaś to co było na linku (który podałam w pierwszym poscie), podparte jeszcze fotografiami z natury , od razu dawało do myślenia. Ale wtedy guma na mojej Viście była jeszcze całkiem w porzo, no i kleju nie miałam... A teraz to nie pamiętam już szczegółów, stąd mój apel
Pozdrawiam Bogna.
Bogna, ja swoją vistę odesłałem do garmina i dostałem nówkę. Polecam telefon do garmina, dostaniesz numerek rma do reklamacji, wysyłka (chyba do Szczecina) i dostaniesz nową.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
A ile lat miała Twoja Vista Artur? Tzn. Ile lat ją użytkowałeś?
Pozdrawiam Bogna.
@Wodzirej
Teraz już chyba tak, bo najpierw zgłaszasz do Garmina i od nich dostajesz RMA.
@Bogna
Prawie dwa lata.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
W takim razie poproszę o namiary na ten Szczecin , bo nie mam niestety.
Pozdrawiam Bogna.
To może dlatego nijak nie mogę się dodzwonić na podaną w linku infolinię "Pomocy Technicznej". Odzywa się miły męski głos: "... proszę spróbować później". Próbowałam , próbowałam i... Co dalej? Czy naprawdę żaden z Was Drodzy Koledzy nie skopiował sobie zawartości podanego przeze mnie w pierwszym poscie linka Czy definitywnie nie mam szans dotrzeć do niej
Pozdrawiam Bogna.
Danek, bądź tak miły i podeślij mi dokładny adres (może być na priva, jeśli nie da rady inaczej) pod który wysłałeś swoją 3-letnią Vistę i dziś otrzymałeś w zamian nówkę. I co tam jeszcze trzeba dołączyć do tej wysyłki.
Pozdrawiam Bogna.