3760 & skasowana mapa bazowa [gmapprom.img]
Re: 3760 & skasowana mapa bazowa [gmapprom.img]
Dzięki piękne, plik już leci. Dam znać jaki efekt.
nuvi 3760, CNE Lifetime
stan na teraz:
ump się wyświetla normalnie, navi właśnie na oknie szuka satelit (niech sobie TZ znajdzie). Natomiast nie mogę wgrać CNE za pomocą Map Upadter'a. Zestawy map ściąga ale przy przygotowaniu zestawu wywala nieoczekiwany błąd i proponuje kontakt z supportem. I tak co raz za razem... jakaś pechowa ta końcówka roku.. Autko w serwisie po stłuczce, nuvi sobie załatwiłem

ump się wyświetla normalnie, navi właśnie na oknie szuka satelit (niech sobie TZ znajdzie). Natomiast nie mogę wgrać CNE za pomocą Map Upadter'a. Zestawy map ściąga ale przy przygotowaniu zestawu wywala nieoczekiwany błąd i proponuje kontakt z supportem. I tak co raz za razem... jakaś pechowa ta końcówka roku.. Autko w serwisie po stłuczce, nuvi sobie załatwiłem

nuvi 3760, CNE Lifetime
A instalujesz mapy TYLKO w nuvim, czy również na kompie? Zamknąłbym MapSource i zobaczył, czy to coś zmieni.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
praktycznie cały czas na nuvi tylko, zaraz zapuszcze na "tu i tu".
MS nie ma wpływu, nie raz próbowałem.
grzebiąc na dysku znalazłem log Map Updater'a, a w nim zapis:
"[2010-12-29 22:56:38 (UTC+01:00)] | Install worker error
[2010-12-29 22:56:38 (UTC+01:00)] | Multiple map images found and no part number to replace set. Could not determine which prom to replace"
MS nie ma wpływu, nie raz próbowałem.
grzebiąc na dysku znalazłem log Map Updater'a, a w nim zapis:
"[2010-12-29 22:56:38 (UTC+01:00)] | Install worker error
[2010-12-29 22:56:38 (UTC+01:00)] | Multiple map images found and no part number to replace set. Could not determine which prom to replace"
nuvi 3760, CNE Lifetime
Miałeś CNE 2011.30 i aktualizujesz do wersji 2011.32? Jaki masz firmware w urządzeniu?
Proszę! Opisujcie dokładnie, co robicie, naprawdę trudno zgadywać, kto, co i w jaki sposób próbuje zrobić!
Przyznawajcie się też uczciwie, co robiliście z urządzeniem wcześniej. Wszelkie informacje o manipulacji z plikami, firmwarem itp. są lub mogą być istotne.
Pozdrawiam,
Proszę! Opisujcie dokładnie, co robicie, naprawdę trudno zgadywać, kto, co i w jaki sposób próbuje zrobić!
Przyznawajcie się też uczciwie, co robiliście z urządzeniem wcześniej. Wszelkie informacje o manipulacji z plikami, firmwarem itp. są lub mogą być istotne.
Pozdrawiam,
Co Ty masz w pliku gmapprom.img? Masz kawałki CNE w innych plikach img?sergiu pisze:[2010-12-29 22:56:38 (UTC+01:00)] | Multiple map images found and no part number to replace set. Could not determine which prom to replace"
Pozdrawiam,
Może w GarminDevice.xml brakuje tego kawałka:
Ja bym przeedytował, ewentualnie skopiował na pendrive i tam aktualizował.
Kod: Zaznacz cały
<UpdateFile>
<PartNumber>006-D0323-13</PartNumber>
<Version><Major>20</Major><Minor>11</Minor></Version>
<Path>.System</Path>
<FileName>gmapprom.img</FileName>
</UpdateFile>
Ale to się chyba powinno samo odtwarzać?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- <UpdateFile>
<PartNumber>006-D1415-05</PartNumber>
- <Version>
<Major>20</Major>
<Minor>11</Minor>
</Version>
<Path>.System</Path>
<FileName>gmapprom.img</FileName>
</UpdateFile>
frasun
odpowiadając na pytania. Tak, miałem 2011.30 (we wcześniejszym poście źle napisałem), ścigam 2011.32, Software 3.6, oprogramowanie: 2.6. Manipulacji plikami nie było- nie licząc skasowania map w tym bazowej- aktualna bazowa jest wgrana dzięki Egon'owi. gmapprom zawiera CNE, gotowa paczka była w Temp'ie na C:\
nuvi 3760, CNE Lifetime
A co masz tutaj?
Pozdrawiam,
<UpdateFile>
<PartNumber>006-F0057-01</PartNumber>
<Version><Major>5</Major><Minor>0</Minor></Version>
<Path>.System</Path>
<FileName>gmapbmap.img</FileName>
</UpdateFile>
tu jest różnica już,
- <UpdateFile>
<PartNumber>006-D1415-05</PartNumber>
- <Version>
<Major>0</Major>
<Minor>0</Minor>
</Version>
<Path>.System</Path>
<FileName>gmapbmap.img</FileName>
</UpdateFile>
nuvi 3760, CNE Lifetime
Skasuj gpmapsupp'a, a w opcjach instalacji zaznacz jaką mapę chcesz zainstalować (region).
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
gmapsupp zawiera UMP i znajduje się w katalogu MAP- ok, wylatuje.
w tym momencie MU ciągnie EU centralna + wschodnia, z instalacją na dysku i nuvim
w tym momencie MU ciągnie EU centralna + wschodnia, z instalacją na dysku i nuvim
nuvi 3760, CNE Lifetime
niestety, MU wywala się w tym samym momencie. Na dysku jednak pozostają gotowe pliki do wysłania, w tym gmapprom.img. Problem w tym, że nie wiem jak go odblokować w nuvim.
Update, 1:31 :
Jako, że instalacja na nuvi i dysk się nie powiodła, została tylko instalacja na dysku. Ona już się udała (po czystkach na dyskach komputera), zatem mam w MS aktualną mapę. Wysłałem do nuvi region PL, tak aby szybko. Na tą chwilę mapa jest widoczna. T.B.C.
Update, 1:31 :
Jako, że instalacja na nuvi i dysk się nie powiodła, została tylko instalacja na dysku. Ona już się udała (po czystkach na dyskach komputera), zatem mam w MS aktualną mapę. Wysłałem do nuvi region PL, tak aby szybko. Na tą chwilę mapa jest widoczna. T.B.C.
nuvi 3760, CNE Lifetime
Twoja mapa bazowa jest jakaś dziwna, jaki masz rozmiar pliku gmapbmap.img? Poprawny jest ok 50MB, ale są mapy bazowe od 10 do 100MB.
Zapis w GarminDevice.xml wygląda jakbyś jako gmapbmap.img wgrał Europę Wschodnią.
Zapis w GarminDevice.xml wygląda jakbyś jako gmapbmap.img wgrał Europę Wschodnią.