3760 & skasowana mapa bazowa [gmapprom.img]

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
sergiu
Początkujący

Re: 3760 & skasowana mapa bazowa [gmapprom.img]

Post autor: sergiu »

na 2'ej stronie, post Egona. wstyd się przyznać ale swoją bazową posłałem w diabły.
Plik ma 15 328kb, w/g Gmap Tool jest to "World Routable Highway Basemap v3", ATL_WRLD MPC
nuvi 3760, CNE Lifetime
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

W porządku, zdziwiło mnie, że w xml masz ten sam kod produktu do mapy bazowej jak do gmapprom.img.
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
sergiu
Początkujący

Post autor: sergiu »

udało mi się znaleźć plik gmapbmap w wielkości ~100 mb, jest to Worldwide Autoroute DEM Basemap, WW_DEM_B, z datą 06.06.2007. Po kilku próbach, również związanych z edycją garmin.xml (skoro instalator nie może znaleźć odpowiedniego "part number" to trzeba mu pokazać jaka mapa jest w urządzeniu :wink: ).
Tak więc przed chwilą MU zainstalował CNE Central+Eastern, ręcznie dodałem .jcv i po teście pod Katowicami stwierdzam że mapa działa, asystent pasa jest, JCV jest.
Chciałbym serdecznie Wam podziękować za pomoc a potomności powtórzyć: najpierw backup, a później i tak nie ruszaj plików :lol:
wirtualnie, ale zawsze <piwko>

Ale żeby nie było, nie wiem co będzie jak odpalę MU żeby reinstlacja ponowna przebiegła :|
nuvi 3760, CNE Lifetime
ODPOWIEDZ