cache za granica

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.
Awatar użytkownika
woytas
Początkujący

cache za granica

Post autor: woytas »

łupicie?
osobiscie szukalem w Niemczech i Czechach - w poniedzialek jak dobrze pojdzie to 2 moze 3 czeskie cache - oczywiscie z open :) powinny pasc moim łupem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ZYR
Bywalec

Post autor: ZYR »

Będąc w Niemczech miałem zamiar, ale brak znajomości tego barbarzyńskiego języka sprawił że się poddałem. Trochę szkoda. Czytając opisy czeskich skrzynek jakoś można się połapać o co chodzi, więc prawdopodobnie przy okazji pobytu tam będę ich szukał. Pozostają jeszcze skrzynki nasze zagranicą, i takie to już napewno.
ZYR
Obrazek
Awatar użytkownika
ilneptuno
Początkujący

Post autor: ilneptuno »

Witam!!!
W zeszłą niedzielę miałem okazję odnaleźć mój pierwszy cache w Czechach. Blisko granicy - jakieś 3 - 4 km od przejścia granicznego w Miłoszowie. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Re: cache za granica

Post autor: ted68 »

woytas pisze:łupicie?
łupimy - zaliczone kilkanascie skrzyneczek w Wilnie, w ciagu jednego dnia - myslalem ze nogi mi odpadna, bo wszedzie na piechote - ale warto bylo, zobaczylem kilka miejsc ktorych wczesniej nie znalem.
jak ktos ma ochote poogladac fotkiz tegp wypadu - zapraszam tutaj http://stc.org.pl/NEW/turysta/2007/Wilnogc/index.htm.
Obrazek
Awatar użytkownika
filips
Bywalec
Kontakt:

Post autor: filips »

ZYR pisze:Będąc w Niemczech miałem zamiar, ale brak znajomości tego barbarzyńskiego języka sprawił że się poddałem. Trochę szkoda. Czytając opisy czeskich skrzynek jakoś można się połapać o co chodzi, więc prawdopodobnie przy okazji pobytu tam będę ich szukał. Pozostają jeszcze skrzynki nasze zagranicą, i takie to już napewno.
Po zeszłych wakacjach mieliśmy jechać do Niemiec i trochę połupić. Pomysł niestety podupadł, a szkoda, bo zamierzałem przygotować bazę taką jak nasza (oc dla urządzeń przenośnych) ale z ichnimi keszami i przetłumaczoną (automatem google) na angielski.

Ale może jeszcze kiedyś się zabiorę za to :)

/F
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
shchenka
Bywalec
Kontakt:

integracja

Post autor: shchenka »

Mi się ciągle marzy integracja a potem dalsza ekspansja ... Czechy, Niemcy (i Austria), Polska ... a jutro cały świat ! :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
nemrodek
Początkujący

Post autor: nemrodek »

Nie licząc Polski i Włoch (bo trudno mi nazwać jedno i drugie "zagranicą") znalazłem skrzynki w Austrii i na Malcie - korzystając oczywiście z GC. Stwierdzam, że jest to super dodatek do wyprawy turystycznej :-)
Nemrodek
Vista C
Obrazek
Awatar użytkownika
woytas
Początkujący

ja dzisiaj 2 czeskie zrobilem :)
Pomimo maila ktorego otrzymalem od jednego z czeskich GC - ktory nazwal mnie "polskim zlodziejem" - ktos okradl cache - ja bylem ostatni przed wlamem... ale z glupota nie bede walczyl ...
Obrazek
Awatar użytkownika
ilneptuno
Początkujący

W tym miejscu toczy się spór o TB która zniknęła z kesza... Właściciel kesza - Polak podejrzewany jest przez Czecha o kradzież blaszki.
Obrazek
Awatar użytkownika
woytas
Początkujący

W GC spotykam sie generalnie z super ludzmi z Czech oprocz jednego typa ktory podejzewal mnie ze zamienilem mu maskotke przypieta do TB a ukradlem takiego super coina z HongKongu ... Prztrzymalem troszke dluzej te TB bo chcialem umiescic w ciekawej skrytce -napisal mi bardzo niefajne ponaglenie w formie 88 maili - odpisalem kulturalnie co i jak- mimo to wlozylem tam gdzie chcialem i po jakims czasie walnol mi maila "polski zlodzieju..." ze za to ze on mnie ponaglal to ja mu podmienilem tego stworka zeby mu zrobic na zlosc a to byla od jego dzieciaka maskotka itp itd... - moje tlumaczenie ze nie mialem najmniejszego powodu by to zrobic wysmial i dalej naadawal na bardzo nie przyjemnych falach....
Przykre jest nawet nie to ze ktos obrobil te skrytke ale ze podmienil tego TB i wrobil mnie :(
Szkoda gadac...
Obrazek
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ted68 »

Pewnie ma jakies wpomnienia zwiazane z 1968 rokiem.
JA bardzo lubie Czechow ale trzeba uwazac - takie echa histori niestety bywaja.
Obrazek
Awatar użytkownika
woytas
Początkujący

hehe w 1968 to sie urodzil - tak ma napisane osobie w GC.. - a Czechow znam dosyc dobrze - od jakiegos czasu sie sprawa normalizuje - aczkoliwek niektorzy nadal sa niemili w stosunku do Polakow -no trudno.
Obrazek
Awatar użytkownika
ilneptuno
Początkujący

Spytam się przez ciekawość: w jakim języku prowadzicie korespondencję, ewentualnie rozmowę z Czechami?

Ja głównie po angielsku, ale spotkałem już paru Czechów z którymi miałem okazję prowadzić korespondecję po polsku...
Obrazek
Awatar użytkownika
woytas
Początkujący

ja dosyc dobrze rozumiem co oni pisza po czesku (po piwie jeszcze bardziej :P ) -a Czesi lapia po naszemu - angielskim posluguje sie jak murzynek Kali wiec wole po polsku pisac -jak narazie nikt mnie nie opierniczyl :)
Nawet jak Haggaeus (Czech zreszta) pisal do mnie w sprawie aktywacji mojej skrzynki po angielsku to mu odpowiedzialem po pnaszemu a on potem znowu po angielsku :)
Obrazek
ODPOWIEDZ