Jak grają MP3'ki w nuvi FM
Jak grają MP3'ki w nuvi FM
Może ktoś z użytkowników nuvi oświecić mnie jak to działa w praktyce?
Rozumiem że można dźwięk odtwarzać w radiu samochodowym... ale co jest gdy "Jadźka" zagada?
MP3 nagle się urywa? Ciach i jest cisza? Czy może jakoś płynnie? Albo muzyka zostaje tylko przyciszona? Można to jakoś ustawić?
Druga kwestia - czy po wyłączeniu odbiornika w czasie odtwarzania muzyki i późniejszym włączeniu nuvi będzie kontynuować odtwarzanie MP3 (tak samo jak wznawia przerwaną nawigację), czy niestety wszystko trzeba na nowo ustawiać?
No bo nie wiem czy ma sens pchać się w 750'kę, czy wystarczy 250'ka... (bajery typu TMC, BT itp. mnie nie interesują)
Rozumiem że można dźwięk odtwarzać w radiu samochodowym... ale co jest gdy "Jadźka" zagada?
MP3 nagle się urywa? Ciach i jest cisza? Czy może jakoś płynnie? Albo muzyka zostaje tylko przyciszona? Można to jakoś ustawić?
Druga kwestia - czy po wyłączeniu odbiornika w czasie odtwarzania muzyki i późniejszym włączeniu nuvi będzie kontynuować odtwarzanie MP3 (tak samo jak wznawia przerwaną nawigację), czy niestety wszystko trzeba na nowo ustawiać?
No bo nie wiem czy ma sens pchać się w 750'kę, czy wystarczy 250'ka... (bajery typu TMC, BT itp. mnie nie interesują)
Re: Jak grają MP3'ki w nuvi FM
Gdy jadźka ma coś do powiedzenia, to mp3 jest zatrzymywana i jadźka natychmiast przekazuje swoje orędzie. Gdy jadźka skończy, odtwarzacz włącza mp3 w miejscu, w którym zostało przerwane odtwarzanie. Na mój gust nie można tego zmienić.easyrider pisze:Może ktoś z użytkowników nuvi oświecić mnie jak to działa w praktyce?
Tak samo jak przerwaną nawigację - będzie kontynuować.easyrider pisze:Druga kwestia - czy po wyłączeniu odbiornika w czasie odtwarzania muzyki i późniejszym włączeniu nuvi będzie kontynuować odtwarzanie MP3 (tak samo jak wznawia przerwaną nawigację), czy niestety wszystko trzeba na nowo ustawiać?
Główna różnica miedzy seriami nuviego 2**, 3**, 6** a serią 7** to nie tylko bajery typu TMC czy BT. Kupując 750 masz możliwość:easyrider pisze:No bo nie wiem czy ma sens pchać się w 750'kę, czy wystarczy 250'ka... (bajery typu TMC, BT itp. mnie nie interesują)
- rejestracji śladu
- wielu punktów pośrednich podróży
- 10 tras
- automatyczne zapamietanie (waypoint) miejsca, w którym wyciągasz nuviego z auta (przydatne np. na wielkich parkingach).
Prócz tego TMC, BT czy FM.
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Dzięki za wyjaśnienia.
Obecnie mam transmiter MP3, ale czym mniej zabawek do chowania na parkingu tym lepiej...
Reszta funkcji to (dla mnie) tylko zbędny balast...
Hm... to może być trochę męczące - szczególnie w mieście, gdzie Jadźka ciągle coś paple... ale chyba da się przeżyćWAPM pisze:Gdy jadźka ma coś do powiedzenia, to mp3 jest zatrzymywana i jadźka natychmiast przekazuje swoje orędzie. Gdy jadźka skończy, odtwarzacz włącza mp3 w miejscu, w którym zostało przerwane odtwarzanie. Na mój gust nie można tego zmienić.
To akurat mnie bardzo cieszyWAPM pisze:Tak samo jak przerwaną nawigację - będzie kontynuować.
Ależ ja to doskonale wiem - ale poza funkcją nawigacji interesuje mnie tylko odtwarzanie MP3 przez FMWAPM pisze:Główna różnica miedzy seriami nuviego...
Obecnie mam transmiter MP3, ale czym mniej zabawek do chowania na parkingu tym lepiej...
Reszta funkcji to (dla mnie) tylko zbędny balast...
Niestety działa tak samo... jak masz GPS'a w pobliżu przewodu antenowego z radia to jakoś tam gra... ale transmiter MP3 z Allegro za 50zł gra 1000000 razy lepiej...pieniak pisze:...jak się sprawuje FM w nawigacjach z serii 7.. bo o tych z serii 6.. to nic pochlebnego jeszcze nie słyszałem...
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
- ootomaszoo
- Początkujący
MP3 z FM
Witam
Użytkowałem wiele samochodów i obecnie mam Octawkę Kombi Tour.
Ponieważ antena znajduje się w znacznej odległości od radia, a tym samym w praktyce od NUVI'ego, to sygnał jest raczej kiepski niż dobry.
W aucie Ford Fusion odsłuch MP3 z NUVI był znakomity. Oczywiście jest to ocena subiektywna i audiofile powiedzą, że odsłuch mp3 przez FM to masakra
)
Użytkowałem wiele samochodów i obecnie mam Octawkę Kombi Tour.
Ponieważ antena znajduje się w znacznej odległości od radia, a tym samym w praktyce od NUVI'ego, to sygnał jest raczej kiepski niż dobry.
W aucie Ford Fusion odsłuch MP3 z NUVI był znakomity. Oczywiście jest to ocena subiektywna i audiofile powiedzą, że odsłuch mp3 przez FM to masakra
DNX5280BT / NUVI 670 FM
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Re: MP3 z FM
Sądzę, że audiofile nie wiedzą w ogóle co to mp3ootomaszoo pisze: audiofile powiedzą, że odsłuch mp3 przez FM to masakra)
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Muszę przyznać, iż w moim Focus II jakość MP3 odbierana przez FM jest bardzo zadawalająca. To jest oczywiście moja subiektywna ocena.
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa