Eee tam

Używając Edge 705 nie narzekałem. Ale teraz, gdy przyzwyczaiłem się do sposobu prezentacji mapy w 62ce, która jest prawie identyczna jak w Edge 800, to rażą mnie, te wielkie i niemieszczące się na ekranie Edge 705, nazwy miejscowości.miecho pisze:Jednak ekran E800 jest większy [od E705] co w połączeniu ze znanym z nowych odbiorników sposobem prezentacji map (...) prowadzi do tego, że kreślony obraz na ekranie E800 jest czytelniejszy i przyjemniejszy dla oka
Takfredzio pisze:Czy POI Loader widzi Edge 800?
Takfredzio pisze:Czy fotoradary wersja "bip" http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=2803 są widoczne w Edge 800
W trybie demo nie. Jutro sprawdzę jak to działa "na żywo".fredzio pisze: i podczas symulacji w trybie demonstracyjnym, wywoływany jest alert przy zbliżaniu się do fotoradarów?
Takfredzio pisze:Czy 800ka obsługuje oddzielne pliki dla map?
Dla trasy utworzonej w urządzeniu przez Szukaj... lub wgranej z MapSource/BaseCamp - nie. Trasa utworzona w MapSource/BaseCamp po wgraniu do Edge jest konwertowana na Kurs (plik binarny - fit). Widać ją jak zwykły Kurs, ale wykres profilu wysokości jest "zepsuty" i pokazuje -500m.fredzio pisze:Czy Edge 800, podaje gdzieś w opcjach, sumę wzniesień wgranej lub stworzonej trasy?
Ten kij ma dwa końce i jest to związane z tym:miecho pisze:[*]Wygodne przesuwanie mapy
Bo przy niewielkich przesunięciach mapy - przy stałym zoomie - faktycznie w dotykowym jakby szybciej, jeżeli jednak siedząc w Poznaniu chcę szybko przeanalizować sobie coś w otoczeniu schroniska na Hali Gąsienicowej to w guzikowcu jest to jednak łatwiejsze.miecho pisze: trochę trudniejsze precyzyjne zaznaczanie punktu na ekranie mapy
Przesuwanie mapy w guzikowym jest upierdliwe w sytuacji, gdy przesuwa się mapę w jednym kierunku a potem chcemy przesuwać w przeciwnym kierunku. W Colorado kursor przemierza ekran ok 4sekundy, czyli po 4 sekundach zacznie mi się przesuwać mapa. W dotykowym mapa się przesuwa od razu.GPS Maniak pisze:Bo przy niewielkich przesunięciach mapy - przy stałym zoomie - faktycznie w dotykowym jakby szybciej, jeżeli jednak siedząc w Poznaniu chcę szybko przeanalizować sobie coś w otoczeniu schroniska na Hali Gąsienicowej to w guzikowcu jest to jednak łatwiejsze.
Pod warunkiem, że się nie zacznie od któregoś z guzików na ekraniemiecho pisze: W dotykowym można przesuwać mapę w dowolnym kierunku (nawet zygzakiem).
Jeździłem tak przy niewielkim mrozie, tak z -5°C - nie było problemów.fredzio pisze:Zastanawia mnie jak Edge 800 radzi sobie z trudnymi warunkami. Co z jazdą zimą na minusowej temperaturze,
Wsadziłem go pod prysznic - działa bez zarzutu. W ogóle nie widać różnicy w działaniu . Reaguje tylko na dotyk palca, wodę ignorujefredzio pisze:...co z deszczem i przecieraniem ekranu.
Można. Są one zapisywane w pliku Temp.GPX w katalogu New Folders. Po uruchomieniu Edge są one konwertowane na Kursy a plik Temp.gpx jest usuwany. I tu się dzieją pewne czaryfredzio pisze:Czy w 800etce, coś zmieniono, dalej można przesyłać ślady i trasy z Mapsource?
Dlatego zygzakiem - żeby ominąć te guzikipopej pisze:Pod warunkiem, że się nie zacznie od któregoś z guzików na ekraniemiecho pisze: W dotykowym można przesuwać mapę w dowolnym kierunku (nawet zygzakiem).
Teraz już wiem dlaczego nie kupiłem Colorado - ma za dużo pikseli, dlatego tak długa trwa to przesuwanie kursoramiecho pisze: Colorado kursor przemierza ekran ok 4sekundy, czyli po 4 sekundach zacznie mi się przesuwać mapa. W dotykowym mapa się przesuwa od razu.