Doświadczony łazik nie porusza się po czarno-białych rastrach, tylko ...... łazi po lesieMichal N pisze:Na Geoportalu są tylko czarno-białe rastry, po których to głównie doświadczony łazik był by w stanie się poruszać.

Doświadczony łazik nie porusza się po czarno-białych rastrach, tylko ...... łazi po lesieMichal N pisze:Na Geoportalu są tylko czarno-białe rastry, po których to głównie doświadczony łazik był by w stanie się poruszać.
Pamiętam takie zabawy z przenikaniem warstw z ciemni. Jedno naświetlenie, wymiana negatywu i kolejne naświetlenie. To był patent. Papier wielogradacyjny, to była sztuka z przenikaniem.Michal N pisze:Ostatnio znalazłem fajny patent...
Jak nie zmienisz danych współrzędnych, wszystko będzie pasować. Jak już tak się bawisz, zainteresuj się. Separacją kolorów. Mam na myśli obrazy czarno-białe....nie wiem czy orto będzie w tej samej skali
Domyślałem się, że ktoś tak to odbierzeGPS Maniak pisze:Doświadczony łazik nie porusza się po czarno-białych rastrach, tylko ...... łazi po lesie
Mam tą mapkę wyd. Galileos w wersji papierowej, i w sumie takie mnie interesują jako, że jestem szczęśliwym posiadaczem 60CSXasandrzej pisze:Gdzieś jest/ była do pobrania MPK w pliku .img, raster przetworzony Mapwel`em.
Nie wiem jak to, może wygląda w Twoim odbiorniku, ale poszukaj tej mapy i sprawdź.
Właśnie próbowałem na małym fragmencie (ilość segmentów X i Y = 1), pobiera rastra a nie chce pobrać ortojggrzes pisze:Jak nie zmienisz danych współrzędnych, wszystko będzie pasować.
Trzeba się liczyć z takimi kwiatkami, ale głównie na terenach zurbanizowanych.jggrzes pisze:Przeszkoda na drodze, market.
Może jest brak podkładu ortfotomapy na tym obszarze,Michal N pisze:Właśnie próbowałem na małym fragmencie (ilość segmentów X i Y = 1), pobiera rastra a nie chce pobrać orto
Tak próbowałem. Z tym monitorem to faktycznie bez sensu napisałem. W pracy sprawdzałem skala jest ta sama, tylko elementy na większym monitorze są czytelniejsze. Mój problem jest taki jak w opcji eksportu ustalić żeby ściągnął obszar mapy 1:70000 dla mapy topo_50_wgs84 1:50000 i czy w ogóle można? po prostu jak oddalam na interesujący mnie obszar znika ta moja mapa 1:50000 a gdy próbuje go ściągnąć, pobiera wielki raster z napisami geoportal.gov.pl a ja chcę, żeby mi pobrał ten większy obszar ale w kali 1:50000GPS Maniak pisze:A próbowałeś? Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Ekran pozostaw bez zmian, program pobierze plik graficzny według danych, które wpiszesz.luke1984 pisze:…problemem jest to, że chcę większy obszar i wtedy podgląd znika co jest logiczne,….
Super o taką odpowiedź mi chodziło. Nie czuję jeszcze, ale jak posiedzę nad tym więcej to mam nadzieję, że poczujęGPS Maniak pisze: Powiedzmy - że chcesz pobrać mapę obejmującą obszar większy o 20 km na zachód i 10 km na północ. Wartość lewego (zachodniego) okna skoryguj o -20000 (minus 20000m), górnego o 10000 (plus 10000m). Tyle