Fabryczne ustawienia (firmware) Garmin 62s

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
luke1984
Początkujący

Fabryczne ustawienia (firmware) Garmin 62s

Post autor: luke1984 »

Witam,

Troszke za duzo eksperymentowalem z moim odbiornikiem a nie wzialem pod uwage ze modyfikujac katalogi bez kopii zapasowej nie bede mogl juz odzyskac niektorych folderow i ustawien. Wywalilem miedzy innymi foldery z profilami i jezykami, przyklady birdseye oraz mape bazowa swiata :( myslalem ze webupdater to przywroci, ale on aktualizuje tylko sam firmware. odbiornik dziala ale stracil na tym niestety.

Moje pytanie jest takie czy ktos z panow ma taki zrzut tej pamieci fabrycznej. Wiem ze wielu z Was zajmuje sie tymi tematami miedzy innymi PouchX. Czy jest szansa na odzyskanie tych danych? Probowac pisac do Garmina?
Awatar użytkownika
Mariusz65
Radny
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Fabryczne ustawienia (firmware) Garmin 62s

Post autor: Mariusz65 »

Podstawa to zrobienie sobie kopi zapasowej całej zawartości odbiornika zanim zacznie się grzebać w plikach, wtedy zawsze można sobie coś przywrócić.
Czemu wywaliłeś całe foldery Profiles i Text ? :shock:
Niepotrzebne profile usuwa się z poziomu odbiornika!
Pliki tekstowe można pobrać przez WebUpdatera. Po aktualizacji FV można pobrać wybrane języki i mapę stref czasowych. Może musisz najpierw ręcznie utworzyć folder Text... Stawiasz ptaszki i klikasz "Dalej".
Z usunięciem mapy bazowej też trochę przesadziłeś! :arrow: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=655
luke1984 pisze:Moje pytanie jest takie czy ktos z panow ma taki zrzut tej pamieci fabrycznej.
Poniżej masz zawartość folderu Garmin w Dakocie. Podejrzewam, że w 62s jest podobnie…
Załączniki
Dakota pliki
Dakota pliki
WebUpdater text
WebUpdater text
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
luke1984
Początkujący

no w viscie hcx ktora mialem wczesniej mozna bylo wyrzucic wszystko, gdyz dostep mialem tylko do karty pamieci. nie przypuszczalem iz garmin zrobi na tyle glupio zeby kazdy mogl to po prostu usunac.

no nic sama struktura katalogow mi sie nie przyda. potrzebuje fizycznie te pliki. jako mape bazowa mam przynajmniej ump
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Mam kopię mojego 62ST. Bazówka powinna być taka sama - zobacz też na spis Folderów podany przez Mariusza i powiedz, którego Tobie brakuje - postaram się coś przygotować.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Ajger
Bywalec

Post autor: Ajger »

Jakaś mała ta bazówka w Dakocie. W moim 62s ma wielkość 48,6 MB.
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz65
Radny
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Post autor: Mariusz65 »

Może ta Twoja ma dane DEM, bo w Dakocie nie ma i nie powoduje na przykład cieniowania mapy…
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
luke1984
Początkujący

takie foldery mi zostały (w tym wgrana mapa ump oraz Topo_PL_100):
baza.jpg
generalnie straciłem bazę, profile i te darmowe demo birdseye, resztę nie pamiętam. napisałem rownież do tech-support garmin, zobaczymy czy oni coś podeślą.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Szczerze mówiąc nie przypominam sobie, by w moim odbiorniku były fabryczne BirdsEye.
Mapa bazowa, mapa stref czasowych i jakieś foldery są tu: http://gpsmaniak.com/A/62.zip
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Mam kopię fabrycznie dziewiczej 62s jakby co.
Awatar użytkownika
szy
Bywalec

Post autor: szy »

GPS Maniak pisze:Szczerze mówiąc nie przypominam sobie, by w moim odbiorniku były fabryczne BirdsEye.
W moim był jakiś fabryczny 'dżinks' - Francja? Coś w tamtą stronę.

Szy.
Obrazek
Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce i w Europie
Obserwuj na Facebooku i na Instagramie
luke1984
Początkujący

Dostałem odpowiedź od tech support Garmina od pana Artura, którego serdecznie pozdrawiam. Po tygodniu co prawda, bo może email z Ameryki szedł, ale za to jest. Jak ktoś znajdzie się w podobnej sytuacji jak ja, oto dziewiczy / fabryczny firmware garmin gpsmap 62s:

http://www.multiupload.com/VUOZU3KI4E
asandrzej
Garniak

Post autor: asandrzej »

No.. ale katalog GPX to, trzeba własnoręcznie wyczyścić,
można to, zrobić przed skopiowanie do urządzenia lub później.

Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
ODPOWIEDZ