GPS Maniak pisze:
PS. Przy okazji. Wiem, ze jestem stary dziadek, ale na Forum mówimy sobie "per TY". "Pan" jakoś mnie krępuje

Tak mnie w domu nauczyli, to z szacunku, ale jakbyśmy się kiedyś na szlaku spotkali w Bieszczadach to na pewno powiem Ci "cześć" a tutaj na forum sukcesywnie się przestawię.
Alf/red/ pisze:
E? Ale kiedy i jak? Bo nie kojarzę.
Co by trzeba było (z)robić? Wszystkie POI zamieniać do formatu takiego, jak radary? Rozumiem, że wtedy zwolennik podkładów rastrowych dogrywałby takie punkty, i miał wyszukiwanie (+dane adresowe) bez rutingu po kreskach dróg? Dla których modeli poza 62 to by działało?
na adres
ump@ump.waw.polska 10 lutego napisałem takie krótkie zapytanie o te POI. Działałoby to na 62, Oregonach, Dakota i Colorado czyli wszystkich tych z obsługą Custom Maps. POI by się ładowało jak fotoradary przez POI loader i tylko ustawić by trzeba które odbiornik ma pokazywać.
Zastosowanie: jadąc rowerem by widział człowiek, że coś tutaj jest i wymaga uwagi a nie koniecznie ta osoba wie jak to się nazywa, żeby korzystać z wyszukiwania (jak np. Pomnik Samarytan w Szczecinie o którego istanieniu nigdy nie widziałem mimo, że całe życie tam mieszkam

) i sobie to wyszukać. Ot takie po prostu spontaniczne pogłębianie wiedzy na temat swojej okolicy, czasami rzeczy oczywistych, innym razem mniej znanych ale wartych odkrycia.
Zetor pisze:Po co tu aż tak kombinować
Po prostu wrzucasz UMP-a na Garmina i masz już wszystkie POIs w odpowiednich kat. z pełnym wyszukiwaniem.
Niezalezienie od tego czy mapa jest aktywna czy nie.
Wydaje mi się, aczkolowiek nie jestem pewien, że pojawiałyby się one fizycznie na mapie tylko przy włączonym UMP Topo w ustawieniach, a gdyby ją włączyć to automatycznie i warstwice, które zmianią raster w nieczytelny.