O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
szofer pisze:Byłoby super ale na mapie pokazał sie tylko ślad aktywny i nic poza tym! Brak waypointów i śladu przygotowanego w domu.
Dlatego najlepiej skopiować na PC cały folder GPX zamiast importować przez MS.
Później możesz sobie po swojemu uporządkować (kasować, kopiować, łączyć lub dzielić ślady itp.) i zarchiwizować.
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
Bardzo ważną rzeczą, pewnie nie tylko dla mnie jest fakt automatycznego zapisywania daty i godziny postawionego waypointa. Jak to wygląda w 62 st? Po najechaniu w MS na punkt i wybraniu właściwości waypointa (okno edycji) nie ma daty i godziny w rubryce "Komentarz" jak to było przy 60 CSX. Ale jest zapisana poniżej tzw "data modyfikacji" z datą i godziną, ale nie jestem do końca pewien czy to zawsze data zapisu punktu..
W każdym razie na próbę edytowałem w odbiorniku nazwę i dodałem komentarz do pewnego punktu wcześniej utworzonego(czyli go trochę zmodyfikowałem) i ponownie wrzuciłem go do MS a "data modyfikacji" była taka sama jak przed zmodyfikowaniem.
Zwracał ktoś może uwagę na to? Czy to zawsze data postawienia punktu?
Moje pytanie.
Jadąc rowerem z 62ką to orientację mapy mam ustawioną "kierunek u góry".
Pyt1) Czy istnieje możliwość ustawienia GPSu, by po zatrzymaniu mapa nie przekręcała się i dalej pozostała w pozycji kierunek u góry?
Czy da się tak zrobić, skoro 62ka ma 3 osiowy kompas? Pyt2) W jakich sytuacjach wykorzystamy 3 osiowy kompas?
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, nie bardzo czuję ten problem. Skoro ustawienie mapy jest "kierunek u góry", to właśnie dzięki trójosiowemu kompasowi po zatrzymaniu się, mapa powinna trzymać się swojej pozycji, nawet (i tu zaleta trójosiówki) jeżeli odbiornik jest zainstalowy do kierownicy nie poziomo, ale pod pewnym nawet dość dużym kątem. No chyba że zmieniłeś ustawienie kierownicy, wówczas oczywiście mapa się obróci.
Jeżeli dzieją się cuda, to być może problem tkwi w kalibracji kompasu, którą w zasadzie należy wykonywać po każdej wymianie baterii i to najlepiej w otoczeniu w jakim odbiornik będzie używany, by np. wyeliminować wpływ metalowych częsci roweru. Tak przynajmniej mi się wydaje, ale nie wiem na pewno, bo ... nie jeżdżę rowerem
fredzio pisze:Pyt2) W jakich sytuacjach wykorzystamy 3 osiowy kompas?
Możliwości jest wiele, kto korzystał z tradycyjnej busoli ten wie
- Do nawigacji na azymut.
- Do sprawdzenia azymutu do jakiegoś celu.
- Do postawienia "wirtualnego" waypointa – np. jeśli chcesz iść 3 km na północny zachód to możesz sobie postawić waypointa korzystając z opcji: Ustaw kursOdwzoruj waypoint, a później nawigować kontrolując swoją pozycję względem tego punktu i wiele innych zastosowań.
No i oczywiście do orientacji mapy na postoju i przy małej prędkości – bodajże 2 do 3 km/h, przy wyższych prędkościach funkcję tą spełnia "kompas GPS"
Poniższe zrzuty pochodzą z Dakoty ale 62 z pewnością te funkcje posiada.
PS
Jeśli masz problemy z orientacją mapy na postoju to sprawdź w ustawieniach kompasu czy masz ustawiony na "Auto" czy na "Wył." !
Załączniki
Funkcje kompasu
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
majcher pisze:Klawisze - trwałość
jak oceniacie trwałosć klawiszy? - w moim po pólrocznym używaniu spod gumek zaczął prześwitywać plastki na krawędziach
Ajger pisze:
majcher pisze:spod gumek zaczął prześwitywać plastki na krawędziach
U mnie na razie to jest taka mała kropeczka wielkości ćwierć mm kw, więc na zdjęciu wyglądałaby jak jakiś paproch. Co nie zmienia faktu, że zaczyna obłazić.
Pozdrawiam Jano
Garmin:Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS Smartphone:Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro