Garmin Mobile XT - nie tylko z odbiornikami Garmina
Garmin Mobile XT - nie tylko z odbiornikami Garmina
Witam, nie jestem pewien czy to odpowiedni dział na to:
http://www8.garmin.com/pressroom/mobile/100307.html
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=56827
Garmin Mobile XT ma działać z dowolnym odbiornikiem GPS, licencja będzie przypisana do karty miniSD.
http://www8.garmin.com/pressroom/mobile/100307.html
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=56827
Garmin Mobile XT ma działać z dowolnym odbiornikiem GPS, licencja będzie przypisana do karty miniSD.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2007, 16:27 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Marcin
VistaC+TOPO100, Autem tomtom i inne na androida
Dział jak najbardziej dobry
Byłbym ostrożny ze stwierdzeniem "z dowolnym odbiornikiem GPS".
Lista urządzeń kompatybilnych na garmin.com jest dość skromna
Niby powinien ruszyć z innymi ale .....
Istotna może być jeszcze jedna kwestia: MXT na karcie z mapą CNE. Jak się zwie owo CNE gmapprom czy gmapsupp? mnie się nie udało nakłonić MXT do zauważenia gmapprom lub gmapoem
Jeśli gmapsupp to czy można wyciągnąć unlock code z urządzenia? i czy można użyć go z Mapsource?
Z inf. garmina nie wynika jaki rodzaj zabezpieczenia zastosowali, jednak na logikę powinno byc podwójne
1. na korzystanie z MXT wraz z innym GPS'em powiązane z nr.karty
2. na zainstalowaną mapę z kodem na nr karty
Inna sprawa, czy można aktualizować taką mapę? (przy tej cenie wątpię)
Acha i póki co to chyba tylko na US wypuścili
Sporo znaków zapytania, warto by dostać taką kartę do ręki aby lepiej ją obadać.
Pozdr.
Wojtek
PS. Nie abym marudził (sam jestem zdania, że to najlepszy soft na pockety) ale jestem ostrożny
Byłbym ostrożny ze stwierdzeniem "z dowolnym odbiornikiem GPS".
Lista urządzeń kompatybilnych na garmin.com jest dość skromna
Istotna może być jeszcze jedna kwestia: MXT na karcie z mapą CNE. Jak się zwie owo CNE gmapprom czy gmapsupp? mnie się nie udało nakłonić MXT do zauważenia gmapprom lub gmapoem
Jeśli gmapsupp to czy można wyciągnąć unlock code z urządzenia? i czy można użyć go z Mapsource?
Z inf. garmina nie wynika jaki rodzaj zabezpieczenia zastosowali, jednak na logikę powinno byc podwójne
1. na korzystanie z MXT wraz z innym GPS'em powiązane z nr.karty
2. na zainstalowaną mapę z kodem na nr karty
Inna sprawa, czy można aktualizować taką mapę? (przy tej cenie wątpię)
Acha i póki co to chyba tylko na US wypuścili
Sporo znaków zapytania, warto by dostać taką kartę do ręki aby lepiej ją obadać.
Pozdr.
Wojtek
PS. Nie abym marudził (sam jestem zdania, że to najlepszy soft na pockety) ale jestem ostrożny
nuvi 215W, SP 2720
Bawiłem się trochę Garmin Que na ppc i niebardzo podobała mi się męczarnie z gpsproxy. Zawsze coś wyskakiwało, coś się gryzło itp.
Przypisanie do karty faktycznie kłopotliwe, ale jeśli zadziała ze zwykłym gpsem na bt, to bedzie coś.
Za to interfejs zdecydowanie lepszy do nawigacji samochodowej, que jakoś było dla mnie mało ergonomiczne (w samochodzie, bo w terenie nie było najgorzej, ale w teren to mam vistę)
Przypisanie do karty faktycznie kłopotliwe, ale jeśli zadziała ze zwykłym gpsem na bt, to bedzie coś.
Za to interfejs zdecydowanie lepszy do nawigacji samochodowej, que jakoś było dla mnie mało ergonomiczne (w samochodzie, bo w terenie nie było najgorzej, ale w teren to mam vistę)
Pozdrawiam, Marcin
Przetestowałem na HTC Wizardzie.
Działa, ale strasznie wolno, mimo podkręcania procesora z 195 na 247 - prawie jak pokaz slajdów. Dodatkowo nie da się wyszukać adresu na ump_pcpl, bo na początku pyta w jakim jestem stanie i co bym nie wpisał to nic nie znajduje.
Skasowałem i nadal będę jeździć z TomTomkiem, przynajmniej płynnie działa.
Działa, ale strasznie wolno, mimo podkręcania procesora z 195 na 247 - prawie jak pokaz slajdów. Dodatkowo nie da się wyszukać adresu na ump_pcpl, bo na początku pyta w jakim jestem stanie i co bym nie wpisał to nic nie znajduje.
Skasowałem i nadal będę jeździć z TomTomkiem, przynajmniej płynnie działa.
Pozdrawiam, Marcin
Aha, to nie doczytałem, ale już mi się nie chce ponownie instalować.Artur pisze:Bo potrzebuje wersji nt. W NT znajduje. Uruchomiłeś z jakimś innym niż garmin odbiornikiem?
Artur
Bezproblemowo zadziałało z GlobalSatem bt-359. W mobile xt wybrałem gps na bt i odrazu go znalazło i zadziałało.
Pozdrawiam, Marcin
Jakby to powiedzieć ... odrzutowiec to to nie jestnicram pisze:Przetestowałem na HTC Wizardzie.
Działa, ale strasznie wolno, mimo podkręcania procesora z 195 na 247 - prawie jak pokaz slajdów.
Na n50 (XScale - 520 MHz) jakoś nie widzę problemu. Fakt, że tryb symulacji bo wychodzić mi się nie chce
No i nie mam z czym uwierzytelnić nie-garmina
Najbardziej rozwala sw.unl
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
W sumie niezła ciekawostka. Używać i tak nie będę, ale warto wiedzieć, że gdyby ktoś koniecznie chciał używać na pockecie kolorowe Topo_PL_100 to jest taka możliwość.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Mi też się marnują drugie kody na CNE po NUVI-m. Mam palmtopa ACER n35. Próbowałem zmusić Garmin MobileXT do wykrycia wewnętrznego GPS-a analogicznie jak to się robi pod telefony z Symbianem. Nic z tego wyszukuje tylko zewnętrzny moduł GPS. Póki co nie generowałem klucza dla mapy pod to urządzenie bo obawiam się, że nie będzie działało. Czy komuś udało się zmusić MobileXT do działania z palmtopem z systemem WM 2003 SE?
MXT działa bez problemu z WM2003SE ale...
MXT z założenia działa z modułami zewnętrznymi BT garmina (GPS10, GPS10x/mobile10, mobile20)
Wersje użytkowane z innymi modułami BT/USB/RS/wewn. będą działaly jeśli:
a/ używasz MXT na karcie SD kupionej od garmina
b/ poczytasz jak to ominąć ... jednak nie jest to legalne.
Wojtek
MXT z założenia działa z modułami zewnętrznymi BT garmina (GPS10, GPS10x/mobile10, mobile20)
Wersje użytkowane z innymi modułami BT/USB/RS/wewn. będą działaly jeśli:
a/ używasz MXT na karcie SD kupionej od garmina
b/ poczytasz jak to ominąć ... jednak nie jest to legalne.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720