Alternatywa dla 278
Alternatywa dla 278
Udało mi się wynegocjować z serwisem bezpłatną(!) (z resztą z bardzo śmiesznego i ciekawego powodu, ale o tym kiedy indziej) naprawę urządzenia. Jak wiadomo, naprawa sprowadza się do wymiany na nowy egzemplarz.
Jednak niepokojące dla mnie jest to co napisali: "Nie gwarantujemy, że urządzenie to zostanie wymienione na ten sam model. Jeżeli nie bedziemy posiadać więcej takich urządzeń w magazynie wówczas otzrzyma pan inny model spełniający te same funkcje."
W świetle tego, że produkcja 278 została zakończona, powstaje pytanie na co mogą mi to zamienić. Z tego co ja wiem, nie ma chyba nic lepszego niż 278; pozostaje jedynie nadzieja, że mogą mieć jeszcze jakieś żelazne zapasy do celów serwisowych. Ale co według was mogą dać, jeśli te zapasy już się wyczerpały?
Dodam, że mój 278 służy mi do jazdy po drogach i w off-roadzie (głównie w tym celu go zakupiłem). Może dadzą coś do wyboru, co najlepiej wybrać?
Pozdrawiam wszystkich użytkowników serii 276/278 i nie tylko.
Jednak niepokojące dla mnie jest to co napisali: "Nie gwarantujemy, że urządzenie to zostanie wymienione na ten sam model. Jeżeli nie bedziemy posiadać więcej takich urządzeń w magazynie wówczas otzrzyma pan inny model spełniający te same funkcje."
W świetle tego, że produkcja 278 została zakończona, powstaje pytanie na co mogą mi to zamienić. Z tego co ja wiem, nie ma chyba nic lepszego niż 278; pozostaje jedynie nadzieja, że mogą mieć jeszcze jakieś żelazne zapasy do celów serwisowych. Ale co według was mogą dać, jeśli te zapasy już się wyczerpały?
Dodam, że mój 278 służy mi do jazdy po drogach i w off-roadzie (głównie w tym celu go zakupiłem). Może dadzą coś do wyboru, co najlepiej wybrać?
Pozdrawiam wszystkich użytkowników serii 276/278 i nie tylko.
GPSMap 278, CN 2008, GP Mapa 2010.1, UMP-pcPL
Re: Alternatywa dla 278
A z innej beczki, jaki jest następca 765? Co zrobi serwis w takim przypadku? (patrząc na 37xx, wolałbym aby działał wiecznie)
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
TxF, nuvi 765/DriveSmart 55
No tak, ale czytając chociażby opinie z tego forum można odnieść wrażenie, ze ten następca to krok wstecz. Czy serwis zaminieając 278 na 620 jest w stanie spełnić swoje zapewnienie, że zamiennik posiada wszystkie funkcje poprzednika? Nie miałem do czynienia z 620 więc dlatego pytam. Co innego materiały reklamowe, a co innego rzeczywistość. Czy 620 ma zapis śladu i daje możliwość cofania się po własnym śladzie? Jak się sprawuje w nawigacji drogowej, bo tu chyba zbiera najwięcej nieprzychylnych recenzji? Jakie modele jeszcze mogą wchodzić w grę, na jakie na pewno nie należy się godzić?PouchX pisze:Następcą 278 jest niby GPSmap 620/640.
Aha, i jeszcze jedno: kiedyś byłem na pokazie Wojska Polskiego i zasiadłem za kierownicą HUMVEE, w którym był Garmin wyglądem przypominający modele 421/521/526. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat: jaki to model, jak się sprawuje, dlaczego właśnie taki wybrali dla wojska, bo wiadomo, mógł to być niezbyt przemyślany wybór.
No i Panowie, sensacja rewelacja! Moje zamartwianie się co serwis mi da w zamian za moje 278 okazały się niepotrzebne! Dostałem nowiutkiego 278, choć w serwisie powiedzieli, że to jedna z ostatnich sztuk. Także, co by nie mówić na Garmina, serwis mają wspaniały!
Gratuluję. I po własnych doświadczeniach przyłączam się do pochwał serwisu Garminaembee pisze:Udało mi się wynegocjować z serwisem bezpłatną(!) naprawę urządzenia.
Obiecałeśembee pisze:Zresztą z bardzo śmiesznego i ciekawego powodu, ale o tym kiedy indziej.
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Bóg jeden raczy wiedzieć o co w tym chodzi, ale bardzo mnie to cieszy
Także jak ktoś musi, to niech korzysta z serwisu jak najszybciej, zanim skończy się to eldorado!
Także jak ktoś musi, to niech korzysta z serwisu jak najszybciej, zanim skończy się to eldorado!
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 09:13 przez embee, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyznam szczerze, że udało mi się skorzystać z tego Garminowego eldorado i zamienić moją ponad 3-letnią Vistę HCx na nówkę nieśmiganąembee pisze:zanim skończy się to eldorado!
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
UMP, Navigator
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30