Powitanie

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.
Awatar użytkownika
Pioter
Nowy

Re: Powitanie.

Post autor: Pioter »

Nic mi o żadnym pokrewieństwie nie wiadomo :D Jeśli już to dalekie.
A tak na prawdę, to był jedyny mały obrazek na kompie, gdy na szybko się rejestrowałem. Gdy już moja GPSowa wiedza się powiększy, avatar również wydobrzeje :wink:
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Post autor: Bogna »

Mamy taka nadzieję, Pioter :D. Awatar zawsze i w każdej chwili można zmienić, no i musi być na medal :mrgreen:. Cieszy, że masz poczucie humoru :wink:, bo my większości też :D.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Awatar użytkownika
Antonio
Bywalec
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: Antonio »

Bogna pisze:i elegancki w tym meloniku
Mnie to bardziej się kojarzy ze "skupiaczem myśli" :lol: -kto był w wojsku, powinien wiedzieć o co chodzi :wink: . Zresztą przy takiej wiedzy i rozwiązywaniu tylu "Garniakowych" problemów może być on (ten skupiacz) bardzo przydatny :mrgreen: .
P.s.: Dopiero teraz zauważyłem, że PouchX wrócił do dawnego avataru :)
Pozdrawiam

Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM

Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Makowiec
Nowy
Kontakt:

Post autor: Makowiec »

Cześć wszystkim

Mój pierwszy post na forum więc wypada się przywitać.
Mam na imię Paweł i jestem sterowany sygnałem GPS przez bliżej niesprecyzowaną organizację;) Uzależniłem się wiele lat temu od Garmina 12 który przez tysiące kilometrów wędrówek po świecie towarzyszył mi niczym najwierniejszy przyjaciel. Albo zestaw świeżej bielizny na zmianę bo podróżuję często sam :) Niestety dwa lata temu jakaś nikczemna istota pozbawiła mnie "czarnej cegiełki" i zmuszony byłem poszukać nowego towarzysza pustynnych szlaków. Jako że temat map cyfrowych interesował mnie słabo, wybór padł na model GPS 60 czyli śliczny, żółty odbiornik.
Tym sposobem dołączam do grona Garminmaniaków mając nadzieję na nauczenie się jeszcze więcej choć biorąc pod uwagę ilość wolnego czasu pozostającego w mojej dyspozycji będę tutaj sporadycznie - na pewno nocy na forum nie zarwę. Przepraszam.

Za to jeśli ktoś będzie miał problemy z użytkowaniem Garminów na platformie Apple, to służę pomocą. Postaram się wrzucić trochę informacji na swojego bloga i rozpropagować ideę UMP wśród swoich czytelników.

Pozdrowienia z Łodzi
PS
Szukam kontaktu z osobami/osobą która aktywnie nanosi poprawki na mapie w rejonie Łódź Bałuty.
Artur
Moderator
Kontakt:

Post autor: Artur »

Również witamy :D
Do Łodzi w UMP przyznaje się kilka osób (w tym ja), a twórca mapy, na podstawie której jest zrobiony "obszar Łódź", Mariusz Dąbrowski, chyba tu nie bywa. Załóż zgłoszenie na flyspray'u i napisz co potrzebujesz, chętni się odezwą.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
andrew75
Nowy

Post autor: andrew75 »

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post i zaraz zabieram się za przeglądanie wiedzy tu zgromadzonej ponieważ jestem totalnie nowy w używaniu urządzeń garmin. dotychczas tylko AM zdarzało się odpalić na autostradzie... od dwóch lat interesuje się "podróżowaniem" czytam, kompletuje sprzęt, buduje samochód pod turystykę i robię małe wycieczki zbierając doświadczenie i odwagę na wielką wyprawę... nadszedł czas na nawigacje , przed chwilą kupiłem garmina 62s będzie w domu za dwa dni. pewnie będę miał pytania do doświadczonych użytkowników ale narazie sobie poczytam :)
..aha nazywam się Andrzej, jestem z Wrocławia i jeszcze raz witam.
GPSMAP 62s
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Witaj Andrzeju pośród Maniaków Garmina :D. Cieszy, że postanowiłeś, iż zanim zaczniesz zadawać pytania, chcesz sobie najpierw poczytać :mrgreen:. Zatem na początek proponuję: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=8524
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Awatar użytkownika
EGON
Garniak

Post autor: EGON »

andrew75 pisze:Witam wszystkich serdecznie,[...] jestem z Wrocławia [...]
Witam kolejnego wrocławianina. :D
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
duzy80
Nowy

Post autor: duzy80 »

Cześć,
Jestem Maciek, zakupiłem niedawno 60Cx celem wspomagania map papierowych na motocyklowych wyjazdach. Na razie się oswajam z tym pudełeczkiem, ale już zrobiło na mnie spore wrażenie. Mam nadzieję, że pomożecie w stawianiu pierwszych kroków.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Pozdrawiam Bogna.

Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 13 times
Been thanked: 4 times

Post autor: Marko »

@duzy80, Bogna
Warto również odwiedzać zagraniczne strony maniaków Garmina, a w tym:
słowacką http://www.gpsforum.sk
niemiecką http://www.naviboard.de
amerykańską http://www.gpsfix.net
czy czeską http://www.path.cz
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
rumcjas
Nowy

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Post autor: rumcjas »

beetle-m pisze:Witamy Michał. Pierwszy post na forum i od razu do Radnego tak z grubej rury ? A dzień dobry ?

Dzień dobry cześć i czołem :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Od kilku lat używam Garmin nuvi 200 a od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Garmin nuvi 3790 LMU :)

pozdrawiam serdecznie
Michał
Garmin nuvi 200 -> Garmin nuvi 3790 LMU
Awatar użytkownika
jeremihorn
Bywalec

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Post autor: jeremihorn »

witaj rumcajs
gratulacje
Jeremi
Wcześniej: summit, vista hcx, oregon 450 (ump), etrex 20 (ump)
Teraz: nuvi 3760 (ump), oregon 650 (ump), 64st (ump, pl topo 2018)
ortopeda
Nowy

Post autor: ortopeda »

Witam serdecznie szanowne grono . Garmina 60CSX posiadam od ponad 2 lat .
Dopiero teraz zaczynam poznawać tajniki pracy na mapach i z tym urządzeniem . W przeszłości wyręczałem się osobami znającymi się na rzeczy :oops: Witam serdecznie :D .
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Witamy :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
ODPOWIEDZ