Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Re: Zgłoszenia błędów UMP
Właściwie temat bardziej nadaje się tu, więc podlinkuję:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=113246#p113246
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/
Re: Błędy UMP-pcPL
payk44 pisze:Milo mi doniesc, ze remont ulicy Kosciuszki zostal zakonczony, odcinek przejezdny..payk44 pisze:Witam serdecznie
Lokalizacja Kęty
Informuje, ze odcinek ulicy Kościuszki od Rynku do ul. Sienkiewicza jest zamkniety z uwagi na prace drogowe....
EDIT Naniosłem. Odblokowałem też wjazd od strony Rynku (był jednokierunkowy), ewentualnie może się da wyjeżdżać w stronę Domu Kultury? Alf/red/
W dalszym ciągu nie wprowadzono zmiany w mapie, mimo, ze pisałem ze remont ulicy Kosciuszki zostl zakonczony.
Pozdrawiam Krzysztof_44
Nuvi 1490T, GPMapa 2010.30, CNE 2012.40 NT, UMP-pcPL
Nuvi 1490T, GPMapa 2010.30, CNE 2012.40 NT, UMP-pcPL
- Mariusz65
- Radny
W tym miejscu nie ma w UMPie zaznaczonego żadnego remontu:
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=17 ... n=19.22245
Po prostu na części Kościuszki jest zaznaczony zakaz wjazdu.
Najlepiej zgłosić na Flyspraj jaki jest stan faktyczny!
Po prostu na części Kościuszki jest zaznaczony zakaz wjazdu.
Najlepiej zgłosić na Flyspraj jaki jest stan faktyczny!
Pozdrawiam Mariusz
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
No tak, nikt się nie schylił, a tu na Garniaku nie ma dobrej kontroli co zrobione a co nie.payk44 pisze:W dalszym ciągu nie wprowadzono zmiany w mapie
Zrobione. Przepraszam.
Zauważyłem dziś, że podczas kalkulacji trasy z Wrocławia do Łańcuta w odbiorniku (60CSx w trybie demo) trasa jest wyznaczana nie jak zwykle (głównie po A4), tylko z jakimś dziwnym odbiciem do granicy z Czechami i z powrotem.
Z A4 trasa odbija na Pd w okol. Katowic (drogami 86 --> S1) do granicy w Cieszynie i wraca (drogami 52 i 7) na 4 (po zaliczeniu centrum Krakowa).
Mapa UMP-pcPL og 14Feb11, załadowane do odbiornika tylko terytorium Polski.
Oprócz UMP aktywna tylko mapa bazowa (po wyłączeniu bazowej "błąd kalkulacji trasy").
Dzieje się tak tylko przy ustawieniu kalkulacji na "Krótki czas".
Unikanie nie ma znaczenia (wszystkie odznaczone).
Kalkulacja oczywiście dla "Samochód/Motor".
Zamieszczam zrzut ekranu z fragmentem trasy.
Może ktoś sprawdzi tą trasę u siebie.

Edycja:
1). Zauważyłem, że dzieje się tak tylko, gdy metoda kalkulacji ustawiona jest na: "najszybsza kalkulacja".
2). Po ustawieniu metody na kolejną pozycję, tj. "szybka kalkulacja" trasa jest obliczana prawidłowo, nawet z wyłączoną mapą bazową.
Wygląda zatem, że to kaprys odbiornika, a nie błąd mapy. Jeśli tak, to proszę usunąć post.
Z A4 trasa odbija na Pd w okol. Katowic (drogami 86 --> S1) do granicy w Cieszynie i wraca (drogami 52 i 7) na 4 (po zaliczeniu centrum Krakowa).
Mapa UMP-pcPL og 14Feb11, załadowane do odbiornika tylko terytorium Polski.
Oprócz UMP aktywna tylko mapa bazowa (po wyłączeniu bazowej "błąd kalkulacji trasy").
Dzieje się tak tylko przy ustawieniu kalkulacji na "Krótki czas".
Unikanie nie ma znaczenia (wszystkie odznaczone).
Kalkulacja oczywiście dla "Samochód/Motor".
Zamieszczam zrzut ekranu z fragmentem trasy.
Może ktoś sprawdzi tą trasę u siebie.

Edycja:
1). Zauważyłem, że dzieje się tak tylko, gdy metoda kalkulacji ustawiona jest na: "najszybsza kalkulacja".
2). Po ustawieniu metody na kolejną pozycję, tj. "szybka kalkulacja" trasa jest obliczana prawidłowo, nawet z wyłączoną mapą bazową.
Wygląda zatem, że to kaprys odbiornika, a nie błąd mapy. Jeśli tak, to proszę usunąć post.
Kamil
60CSx, 1490T, 2495LM
60CSx, 1490T, 2495LM
-
Speedy Bandito
- Początkujący
mam taką sprawę - pod koniec stycznia wysłałem na flyspray'a zgłoszenie (8370), zostało ono zamknięte z powodu "implemented", ale nie widząc tych poprawek na mapie (mam wersję og) napisałem mejla do kolegi Pawła M., który to rysował. Jednak nie dostałem odpowiedzi a poprawek dalej nie ma. Czy ktoś kompetentny mógłby zerknąć na to?
Nuvi 760 + CNE 2014.3 + UMP-pcPL + GPSWielkopolska
Speedy Bandito,
Paweł rzeczywiście narysował, ale przypadkiem narysowało mu się nie na tym poziomie co trzeba. Zaraz poprawię.
Paweł rzeczywiście narysował, ale przypadkiem narysowało mu się nie na tym poziomie co trzeba. Zaraz poprawię.
Wyszukiwanie adresów
Czy tylko ja mam problem czy on sie powtarza. Otóż często nuvi z UMP nie jest w stanie znaleźć oczywistego adresu. Na taką Kolejową w Poznaniu trzeba trasę wytyczyć palcem. Ja mam coś nie halo czy są to jakieś błedy? FW 6.60 bo na wyższym wysypuje się mapa.
Czy tylko ja mam problem czy on sie powtarza. Otóż często nuvi z UMP nie jest w stanie znaleźć oczywistego adresu. Na taką Kolejową w Poznaniu trzeba trasę wytyczyć palcem. Ja mam coś nie halo czy są to jakieś błedy? FW 6.60 bo na wyższym wysypuje się mapa.
Krzysiek
w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP + PL Topo
na ręku: Garmin Instinct2 Tactical
na strzelnicę: Garmin XERO C1 Pro
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Mam nuvi 255W i FW 7.10. Adresy wyszukują mi się dobrze, nie mam z tym problemu. Jeśli podasz z jakiego punktu na jaki adres próbujesz wyznaczyć to sprawdzę u siebie.
Słuchaj, no sprawa prosta - serwis Electroluxa na Kolejowej 1/3. Dziś się zakręciłem i pojchałem w stronę Hetmańskiej. Więc aby ustalić jak do tej Kolejowej na Kolejowej wpisałem adres i null. To samo mam np. z Drobika. To jest Tadeusa (chyba) Drobnika. Przez Tadeusza szuka, ale samego Drobnika już nie.
Krzysiek
Wyszukałem bez problemu Kolejową 1 i Kolejową 3 oraz kilka numerów na Drobnika, wszystkie w Poznaniu. Ustaliłem również swoje położenie na Hetmańską 42 i kazałem wyliczyć trasę na Kolejową 1 i Drobnika 13. Policzył dobrze.
To chyba niemożliwe. W UMP istnieje tylko Drobnika, zresztą w UMP unika się imion w nazwach ulic. Jeśli faktycznie wyszukałeś przez Tadeusza Drobnika to może masz kilka map aktywnych i nuvi głupieje?Przez Tadeusza szuka, ale samego Drobnika już nie.
eTrex 30 + OSMapa + *.jnx
Moto G3 + Naviexpert + Locus Pro
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
nie, zaznaczam tylko CNE 2010 i UMP + warstwice. Jutro wyłączę warstwice i zobaczymy. Nuwi czasem głupieje jak pracuje z czymś pomieszanym (mapy rutowalne z nierutowalnymi).
Krzysiek
Czyli jednak dwie mapy aktywne. Pewnie nuvi wyszukuje w CNE, znajduje ulice ale nie ma na nich numeracji więc i adresu nie możesz znaleźć. Odhacz CNE i poszukaj na samej UMP.h2o pisze:nie, zaznaczam tylko CNE 2010 i UMP + warstwice.
eTrex 30 + OSMapa + *.jnx
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
- Mariusz65
- Radny
Ja też mam FV 6.60 i wyszukuje mi w UMP bez problemu Kolejową i Drobnika w Poznaniu! Tadeusza nie wyszukuje.
Pozdrawiam Mariusz
a nie masz problemu z wywalaniem tras w czasie jazdy na UMP i tym FW?ndmystko pisze:Mam nuvi 255W i FW 7.10. Adresy wyszukują mi się dobrze, nie mam z tym problemu. Jeśli podasz z jakiego punktu na jaki adres próbujesz wyznaczyć to sprawdzę u siebie.
Krzysiek