Files deleted, but I have not solved the problem....PouchX pisze:Delete all files from RemoteSW directory.
[Nuvi 1200 1250] - Firmware alternatywny 4.99 - nowe funkcje
Re: [Nuvi 1200 1250] - Firmware alternatywny 4.99 - nowe funkcje
I had the same problem with my 1390 after I "upgraded" it with some Asian FW.
I've removed unneeded language files, and it helped. Just remember to make a backup
I believe than English is hardcoded, so Nuvi should work with no language files at all, but it is just my wild guess
I've removed unneeded language files, and it helped. Just remember to make a backup
I believe than English is hardcoded, so Nuvi should work with no language files at all, but it is just my wild guess
nuvi 1390T, UMP
Witam,
Wlasnie update'owalem N1200 z FW 5.20 do firmware alternatywnego by PouchX 4.99.
Mialem taki sam problem jak kolega "Keifer", usuniecie plikow jezykowych innych niz Polski z katalogu "Text" pomoglo.
Pozdrawiam
Wlasnie update'owalem N1200 z FW 5.20 do firmware alternatywnego by PouchX 4.99.
Mialem taki sam problem jak kolega "Keifer", usuniecie plikow jezykowych innych niz Polski z katalogu "Text" pomoglo.
Pozdrawiam
nuvi 1390T, UMP
Bry
Próbuję od dłuższego czasu (24h) załadować soft do mojego 1200 ale za żadne skarby nie chce się to udać
mam FW 5.30 może to dlatego? urządzonko kupiłem w Irlandii
wszystko robię według przepisu PouchX
jakieś porady dodatkowe czy mam sobie dać spokój
Próbuję od dłuższego czasu (24h) załadować soft do mojego 1200 ale za żadne skarby nie chce się to udać
mam FW 5.30 może to dlatego? urządzonko kupiłem w Irlandii
wszystko robię według przepisu PouchX
jakieś porady dodatkowe czy mam sobie dać spokój
Właśnie zanabyłem Nuvi 1200T. Próbowałem upgrade zgodnie z opisem na pierwszej stronie niestety plik JCV ma ponad 400mb a w navi zostało tylko 200mb wolnego miejsca (po upgrade mapy).
Czy karta załatwi problem? Chyba pozostaje przenieść mapę na kartę ale do jakiego katalogu?
Czy karta załatwi problem? Chyba pozostaje przenieść mapę na kartę ale do jakiego katalogu?
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Garmin. Nie wiem tylko, czy nie będzie trzeba zmienić nazwy pliku na gmapsupp.img, bo oryginał to chyba gmapprom.imgbibi pisze: Chyba pozostaje przenieść mapę na kartę ale do jakiego katalogu?
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Wrzuć plik JCV na kartę, do katalogu \Garmin\JCV\bibi pisze:niestety plik JCV ma ponad 400mb a w navi zostało tylko 200mb wolnego miejsca
Nuvi 1200 z FW 4.99 odczytuje plik gmapprom.img z karty jak i z pamięci poza katalogiem system.GPS Maniak pisze:Garmin. Nie wiem tylko, czy nie będzie trzeba zmienić nazwy pliku na gmapsupp.img, bo oryginał to chyba gmapprom.img
W pamięci i na karcie można umieścić conajmniej cztery pliki .img luzem.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Mi się udało.
Wszystko zgodnie z opisem (miałem wersje 5.2) po za problemem z usunięciem plików z katalogu text.
Proponuje dodać uwagę o tym w opisie na początku tematu.
Brakuje jeszcze w jasny sposób opisu jak robimy reset danych użytkownika (włączamy zasilanie z przyciśniętym prawym dolnym rogiem ekranu) .
feynr - może w tym tkwi twój problem.
Wszystko zgodnie z opisem (miałem wersje 5.2) po za problemem z usunięciem plików z katalogu text.
Proponuje dodać uwagę o tym w opisie na początku tematu.
Brakuje jeszcze w jasny sposób opisu jak robimy reset danych użytkownika (włączamy zasilanie z przyciśniętym prawym dolnym rogiem ekranu) .
feynr - może w tym tkwi twój problem.
to z tym ekranikiem wiem przestudiowałem już , jest jeszcze opcja u kolegów z noeman.org http://www.noeman.org/gsm/garmin-tutori ... a-tts.html to tez robiłem i wcale nic się nie chce załadować , możne kopia całego pliku systemowego by pomogła ale pewnie nie bo trzeba z flashowac a za to system odpowiada
poklikam jeszcze z tydzień i napisze co robolem nie tak jak mi się uda
poklikam jeszcze z tydzień i napisze co robolem nie tak jak mi się uda
Witam. Wgralem zmodyfikowany firmware do nowo zakupionego odbiornika nuvi 1200 T wg instrukcji i wszystko gralo dopoki nie zapragnalem zaktualizowac mapy na CNE 2012.1 poprzez strone Garmina. Urzadzenie zaczelo wgrywac update oprogramowania i sie zawiesilo. Od tego momentu juz go nie moge uruchomic, staje na zmodyfikowanym logo i nie idzie dalej. Resety poprzez trzymanie ekranu i przycisku zasialania nie pomagaja. POMOCY. Chcialem jeszcze nadmienic, ze na zmodyfikowanym firmware potrafil sie czasem wylaczac po kliknieciu na wybrane utrudnienie z listy utrudnien drogowych. I czy mozna go nadal bylo updatowac przez webupdater po wgraniu azjatyckiego firmware. Urzadzenie teraz nie dziala.
dobra poddaje się , nic nie wymyśle , nie idzie wrzucenie tego softu, nie mogę ani wgrać tej samej wersji od nowa ani downgradowac jedyne co się dzieje to kopiuje się plik GUPDATE.GCD i żadnej reakcji po restarcie . próbowałem otwierać plik GCD przez webubdater rezultat świeża kopia w folderze .System ,
zero reakcji po restarcie , nie pyta się czy wgrać starsza wersje odnośnie downgrade, po wrzuceniu tej samej po prostu się włącza
SW Ver 5.30 nuvi 1200 W V5 2GB - beznadziejny przypadek
może to przez tą nową mapę którą updatowalem 2012..... no ale po wykasowaniu jej z folderu system nic się nie zmmieniło
jakies pomysły ??
zero reakcji po restarcie , nie pyta się czy wgrać starsza wersje odnośnie downgrade, po wrzuceniu tej samej po prostu się włącza
SW Ver 5.30 nuvi 1200 W V5 2GB - beznadziejny przypadek
może to przez tą nową mapę którą updatowalem 2012..... no ale po wykasowaniu jej z folderu system nic się nie zmmieniło
jakies pomysły ??
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nie mam żadnego pomysłu
Tylko wniosek: oba przypadki są dowodem na to, że kombinacja z FW jest obarczona pewnym ryzkiem.
Pozdrawiam Lechu
ryzyk fizyk
ważne ze dalej działa szkoda tyko ze bez fajerwerków