[Nuvi 13xx, 14xx] Firmware i aktualizacje
Re: Firmware nuvi 1490
Jak powyżej.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Poprawka POI są wyświetlane podczas nawigacji i CNE i UMP czyli jest ok. Ale wcieło mi TMC. Znaczy funkcje, subskrybcje są ale sygnał nie jest odbierany. Jutro jade pod zachodnią granice zobacze moż złapie coś z Niemiec.
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
nuvi 1490T (CNE Lifetime + UMP)
Nowa Sól koło Ciepielowa
1490t LMU
13.04.2011 aktualizowałem oprogramowanie z 5.10 do 5.20. Podczas powiększania mapy od skali 2.0km znikają mi nazwy miejscowości niezależnie od trybu pracy i opcji szczegółowości mapy (jezior i rzek nie ma tak czy inaczej). Mapa CN 2011.10. Jestem pewien, że przed aktualizacją nazwy miejscowości były widoczne. Czy może być to wina tej aktualizacji ? Co z tym zrobić ? Czy można jakoś wrócić do oprogramowania 5.10 przy którym problem ten nie występował.
Poza powyższym, nie robiłem zmiany innych ustawień.
Dzięki za jakąkolwiek podpowiedź.
Poza powyższym, nie robiłem zmiany innych ustawień.
Dzięki za jakąkolwiek podpowiedź.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 10:33 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesione z innego wątku
Powód: Przeniesione z innego wątku
U Garmina to normalne zjawisko. Było to tym kilka wątków .
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Nie rozumiem skoro w wersji oprogramowania 5.10 było wszystko dobrze to chyba nie jest normalne.
-
zenonburza
- Początkujący
No to teraz ja...
Zrobiłem sobie aktualizację do nowego softu i wszystko jest ok poza jedną rzeczą... Posypały mi się kolory na ump, co ciekawe na cne jest wszystko w porządku. Poniżej zamieszczam jak to u mnie wygląda (z góry przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem):
1.cne:

2.ump:

Zanim napisałem post, troszkę pokombinowałem (niestety nic nie dało):
- ponowne wgranie softu,
- wyrzucenie wszystkich map i wrzucenie tylko ump,
- wrzucenie ump na kartę pamięci,
- podmiany skórek w ump,
- przywracanie ustawień fabrycznych,
- złapanie fixa,
- pobrałem ze strony http://ump.waw.pl/wszystkie.html gotowego pliku (B5) gmapsupp-eu-og.zip
jakieś pomysły
aktualizacja: z mapy ump wyłączyłem skórkę i pojawiła się wersja kolorystyczna taka jak w cne
Zrobiłem sobie aktualizację do nowego softu i wszystko jest ok poza jedną rzeczą... Posypały mi się kolory na ump, co ciekawe na cne jest wszystko w porządku. Poniżej zamieszczam jak to u mnie wygląda (z góry przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem):
1.cne:

2.ump:

Zanim napisałem post, troszkę pokombinowałem (niestety nic nie dało):
- ponowne wgranie softu,
- wyrzucenie wszystkich map i wrzucenie tylko ump,
- wrzucenie ump na kartę pamięci,
- podmiany skórek w ump,
- przywracanie ustawień fabrycznych,
- złapanie fixa,
- pobrałem ze strony http://ump.waw.pl/wszystkie.html gotowego pliku (B5) gmapsupp-eu-og.zip
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 14:32 przez zenonburza, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, ZB
Czy jesteś pewien, że na zdjęciu 1 powiększając dalej mapę (skala poniżej 2km) nazwy miejscowości nie znikają przy nowym sofcie 5.20. Ja wiem już o co najmniej dwóch takich przypadkach (1490t, soft 5.20, CNE 2011.10).zenonburza pisze:Zrobiłem sobie aktualizację do nowego softu i wszystko jest ok poza jedną rzeczą... Posypały mi się kolory na ump, co ciekawe na cne jest wszystko w porządku. Poniżej zamieszczam jak to u mnie wygląda (z góry przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem):
Po przejechaniu 200 km stwierdzam ze u mnie wszystko jest ok. POI wyświetlają sią, sygnał TMC złapany. Gdyby tylko CNE było bardziej aktualne byłbym chyba już człkiem zadowolony.
Jeszcze tylko żeby można było nuviego używać w pionie. Ma ktoś pomysła jak to zrobić??
Jeszcze tylko żeby można było nuviego używać w pionie. Ma ktoś pomysła jak to zrobić??
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
Nowa Sól koło Ciepielowa
- Castel 899
- Bywalec
Zielono mi jak w niedzielę
Jeszcze się trochę wstrzymam, poszukam pozytywów (jeden już zauważyłem; przy automatycznym powiększaniu skali podczas zmniejszania pędkości jazdy pokazują się pobliskie POI) i jeśli nie znajdę wracam do 5.10. Z tymi koloramizenonburza pisze:Zrobiłem sobie aktualizację do nowego softu i ... Posypały mi się kolory na ump, co ciekawe na cne jest wszystko w porządku. Poniżej zamieszczam jak to u mnie wygląda
nie da sie żyć. Zużyli całą zieloną farbę i musieli powycinać lasy i parki, nie mieli ich juz czym pomalować. Smutno się teraz jedzie po UMP-ie.Jakieś kawałki nazw ulic w przyciasnych okienkach, numery linii tramwajowych (w trybie "per pedes" - rozumiem, ale w trybie samochód ? - po cholere to komu ? - tylko przytłacza inne szczególy), ślad zrobiony maleńkimi białymi kropeczkami - gdy się ktoś zaputa w obcym mieście, to nie zauważy że już tu był.
Przy pierwszym podglądzie po aktualizacji zacząłem sprawdzać, czy na pewno jestem w ogonkach.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki
, Win10H
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2019.20, ogąki
-
zenonburza
- Początkujący
Chwilowo jest patent na te zielone kolorki... Dla mapy UMP wybrałem opcję bez skórki, to spowodowało, że kolory przypominają ten z układu CNE, niestety cała reszta jak napisy, ramki itp. pozostają
Mam wrażenie, że Garmin celowo coś wykombinował, żeby korzystać tylko z ich map... Jak ja nie lubię mieć pozornego wyboru... 
Pozdrawiam, ZB
Nie ma się czemu dziwić. Podmiotem dla Garmina jest CNE a nie UMP.
Witam,
Mialem okazje obejrzec gpmapę na N1200 5.20 i tez stracila kolory... jeziora sa zielone a drogi to rozne odcienie niebieskiego...
Nie pozostaje nic innego jak nie update'owac do 5.20. Strasznie Garmin kombinuje...
Mialem okazje obejrzec gpmapę na N1200 5.20 i tez stracila kolory... jeziora sa zielone a drogi to rozne odcienie niebieskiego...
Nie pozostaje nic innego jak nie update'owac do 5.20. Strasznie Garmin kombinuje...
nuvi 1390T, UMP
A u mnie UMP (dane z końca marca) wyświetla sie normalnie.
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
Nowa Sól koło Ciepielowa
UMP normalnie, tylko GPMapa inaczej.