TMC odbiornik komunikatów drogowych
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: TMC odbiornik komunikatów drogowych
Dzięki Tomku. To znaczy, że mam "zepsiuty" ekran, bo nie wyświetla żółtej ikony. Zgłoszę do supportu 

Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
tu się nie zgodzę dziś ok. 15 był bardzo dokładnie zaznaczony wypadek na wale miedzeszyńskim w wawie,frasun pisze:Dużo gorzej z miejscami "dynamicznymi", czyli miejscami gdzie normalnie korków nie ma, ale był wypadek, stłuczka lub zrobił się po prostu nagle i nieoczekiwanie korek, tego TMC niestety nie raportuje, a to nadaje tej usłudze największy sens.
pozdr
S
nuvi 3490, nuvi 765, http://taxity.pl
U mnie (zachodnia Polska) widze misz masz z utrudnieniami. Ja mam kilka komunikatów na liscie dotyczących jednej drogi. Na 4 np. ostatni jest w odleglosci koło 500 km gdzies jakas budowa w stronę Rzeszowa.. Nie trafiłem jeszcze sygnału dynamicznego o jakimś korku, czy wypadku.
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
nuvi 1490T (CNE Lifetime + UMP)
Nowa Sól koło Ciepielowa
nuvi 1490T (CNE Lifetime + UMP)
- beetle-m
- Garniak
Dzięki uprzejmości (tak podejrzewam
) kolegów z Mediamobile zobaczyłem żółtą ikonkę (Bielsko - DK52), której towarzyszył komunikat głosowy.
Nuvi 37xx reaguje jednak nieprawidłowo, bo nie podpowiada dla tego koloru nowej, alternatywnej trasy (dla czerwonej ikony jest opcja zmiany trasy). To na razie jeden przyadek więc trudno mi stanowczo stwierdzić błąd.

Nuvi 37xx reaguje jednak nieprawidłowo, bo nie podpowiada dla tego koloru nowej, alternatywnej trasy (dla czerwonej ikony jest opcja zmiany trasy). To na razie jeden przyadek więc trudno mi stanowczo stwierdzić błąd.
Pozdrawiam, mariuszD
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Potwierdzam rozdzielnie sygnału w Wielkopolsce.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Hej, wiecie czy cos trzeba robic aby TMC dzialal w nuvi765 na terenie Polski? Dziala mi kurcze prawie przez cala Europe i jak tylko wjade do Polski w Olszynie albo Jedrzychowicach to od razu znika mi ikonka TMC. Nie robi sie ani szara ani nie kolorowa tylko po prostu znika. Troche to denerwujace, bo nie mam jak sprawdzic poprawnosci dziala polskiego TMC bedac wiekszosc roku w Beneluxie...
GPS: Garmin 765T
Mob: HTC Desire with Google Navigation
Mob: HTC Desire with Google Navigation
Nie masz wykupionej licencji. Polski TMC jest dostępny tylko dla nowych urządzeń posiadających wgraną licencję Mediamobile w Polsce (dawniej Destia PL).
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Witam,
U mnie w Trójmieście TMC pokazuje korki na różnych ulicach Trójmiasta - ikonka zielona, po kliknięciu widać, gdzie konkretnie sygnalizowane są korki (czerwony kolor ulic + ew. znaki zakazu ruchu). W przypadku, gdy na trasie wybranej jest utrudnienie ikonka robi się czerwona. Sęk tylko w tym, że te dane nie są z regułu prawdziwe (lub pokazywane z opóźnieniem).
Gdy jadę trasą, na której powinny być kłopoty (kolor czerwony) jeszcze nie doświadczyłem utrudnień.
Nie wyświetla mi się, jak na razie, ikona koloru żółtego.
Wersja oprogramowania 4.00
U mnie w Trójmieście TMC pokazuje korki na różnych ulicach Trójmiasta - ikonka zielona, po kliknięciu widać, gdzie konkretnie sygnalizowane są korki (czerwony kolor ulic + ew. znaki zakazu ruchu). W przypadku, gdy na trasie wybranej jest utrudnienie ikonka robi się czerwona. Sęk tylko w tym, że te dane nie są z regułu prawdziwe (lub pokazywane z opóźnieniem).
Gdy jadę trasą, na której powinny być kłopoty (kolor czerwony) jeszcze nie doświadczyłem utrudnień.
Nie wyświetla mi się, jak na razie, ikona koloru żółtego.
Wersja oprogramowania 4.00
Wczoraj ok. 19 w Poznaniu (jeździłem po Grunwaldzie) pokazywało niemal wszystkie główne ulice jako zakorkowane, był również wyświetlany przewidywany czas opóźnienia w głównym widoku, podczas nawigowania. Rozdzielenie sygnału daje się zauważyć. Szkopuł w tym, że prawie wszystkie wczorajsze komunikaty w godzinach mojego testu nie miały już żadnego pokrycia w rzeczywistości, bo o tej porze już większość korków dawno się rozładowało i ruch odbywał się płynnie 

nuvi 205 + GPMapa + UMP, nuvi 1200T (FW 4.99 PouchX) + CNE + UMP
Witam.
Widzę ,że tmc zachowuje się w Polsce różnie w zależności od modelu nawigacji,a właściwie to chyba odbiornika TMC. Stąd moje pytanie dotyczące Garmina 765T. Jego cena jest coraz bardziej atrakcyjna,ale jak on współpracuje obecnie z odbiornikiem TMC w porównaniu do nowszych modeli Garmina?
Czy nadal doskwiera jej problem szarej ikony na wyświetlaczu w czasie jazdy?
Widzę ,że tmc zachowuje się w Polsce różnie w zależności od modelu nawigacji,a właściwie to chyba odbiornika TMC. Stąd moje pytanie dotyczące Garmina 765T. Jego cena jest coraz bardziej atrakcyjna,ale jak on współpracuje obecnie z odbiornikiem TMC w porównaniu do nowszych modeli Garmina?
Czy nadal doskwiera jej problem szarej ikony na wyświetlaczu w czasie jazdy?
Automapa 6.9 PL - legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
To ja zapytam trochę inaczej. Czy na dziś ma ktoś 765T i działa mu TMC w Polsce (najlepiej w warszawie).
Czy ta "przyjemność" działania dotyczy tylko nowych nuvi 3xxx
Czy ta "przyjemność" działania dotyczy tylko nowych nuvi 3xxx
Ponowię pytanie. Czy na nowej wersji 2012.1 działa Wam TMC, czy to tylko przerwa w nadawaniu? U mnie po aktualizacji z 2011.1 zniknęła ikonka na dobre. Mam 3790 LMT.mappero pisze:jak bylem w Polsce z moja mapa 2011.20 (jesli dobrze pamietam) to TMC mi nie dzialal nigdzie w Europie. Jak tylko wsadzilem mape 2011.30 TMC od razu ruszylo. Czy mieliscie taki problem, ze jakas wersja mapy nie wspoldzialala z TMC?
3790 LMT, GTM 35
- beetle-m
- Garniak
W jakim regionie Polski stwierdzasz ten problem ? Na Śląsku/Podbeskidziu mam sygnał i ikonę TMC.janoox pisze:Ponowię pytanie. Czy na nowej wersji 2012.1 działa Wam TMC, czy to tylko przerwa w nadawaniu? U mnie po aktualizacji z 2011.1 zniknęła ikonka na dobre. Mam 3790 LMT.
Pozdrawiam, mariuszD
-
- Początkujący
u mnie na 3790T i mapie 2012.10 TMC działa bardzo dobrze (w Niemczech) \janoox pisze:Ponowię pytanie. Czy na nowej wersji 2012.1 działa Wam TMC, czy to tylko przerwa w nadawaniu? U mnie po aktualizacji z 2011.1 zniknęła ikonka na dobre. Mam 3790 LMT.
w ostatnia sobota.. bardzo ładnie zaznaczył korek na autostradzie... (co prawda mógłby to zrobić 10 minut wcześniej... ale i tak źle nie było)
Garmin 3490T (w opakowaniu 3790T) + 2013.10 EU