Wg moich doświadczeń jest to maksimum na jakie stać teraz oprogramowanie nuvi 37xx. Resztę problemów na drodze musisz sobie wyklikać podczas jazdy sam:
To jeden z moich "zarzutów" pod adresem funkcjonalności serii 37xx.
niestety zabrakło 5- 10 minut żeby to przetestować...beetle-m pisze:@grj. Rozumiem, że pojawiła Ci się czerwona ikona na ekranie mapy (+ komunikat dźwiękowy) i stąd wiedziałeś o problemie.
Jeżdżę po całym Śląsku. Przed aktualizacją ikona była, a nowy fw 4.10 i nowa mapa 2012.1 spowodowały, że ikona zniknęła. Nie zmieniałem nic w ustawieniach. Zastanawia mnie też dlaczego myGarmin nie wykrywa mi dodatkowego urządzenia podczas logowania z podłączonym odbiornikiem TMC.beetle-m pisze:W jakim regionie Polski stwierdzasz ten problem ? Na Śląsku/Podbeskidziu mam sygnał i ikonę TMC.
Coś kojarzę, że przedtem miałem w ustawieniach więcej opcji, ale głowy bym nie dałbeetle-m pisze:Nie widzisz dodatkowej opcji dot. komunikatów drogowych w: Narzędzia->Ustawienia ?
Sprawdź poprawność podłączenia GTM35 do zasilania oraz antentki do "zgrubienia" na kabelku.
Robiłes reset po aktualizacji do wersji 4.10 (zalecane) ?
Czy jest inna metoda rejestracji odbiornika TMC na koncie myGarmin niż przy zakupie licencji?Antonio pisze: Najpierw wykupujesz licencję PRO, potem rejestrujesz w myGarmin, aby ją aktywować, podając ID odbiornika TMC.
Więcej, to chyba nie, bo poza typem i ID urządzenia nic tam nie masdsyc pisze: A już myślałem, że dowiem się o nim więcej
a urządzenia GTM35 w żaden sposób zarejestrować się nie da.Antonio pisze:W tym samym miejscu na moim koncie widniejesdsyc pisze: W "Moich Dodatkach""Subskrypcje informacji o ruchu drogowym" wyświetla się lista "zakupionych" subskrypcji (zarówno za kasę, jak i za free)
szczegóły
"kod subskrypcji".
Obecnie nie posiadasz żadnych aktywnych subskrypcji komunikatów drogowych. Kup teraz subskrypcje komunikatów drogowych.
A te które już "były" na pokładzie (miały subskrypcję w chwili kupna urządzenia) też widać? Czy zobaczymy je już wyłącznie w odbiorniku?Antonio pisze:wyświetla się lista "zakupionych" subskrypcji (zarówno za kasę, jak i za free)
Ale nas bujaszjanoox pisze:...a urządzenia GTM35 w żaden sposób zarejestrować się nie da.
Ja mam na koncie kiedyś kupione darmowe licencje, cały czas sobie czekają. Teraz są niewykorzystane bo dostałem razem z nowym odbiornikiem już w pakiecie.sdsyc pisze:Darmowe zakupy uciekły (chyba?), straciłem okazję by mój odbiornik objawił się w myGarmin. A już myślałem, że dowiem się o nim więcej