[Nuvi 1200 1250] - Firmware alternatywny 4.99 - nowe funkcje
Re: [Nuvi 1200 1250] - Firmware alternatywny 4.99 - nowe funkcje
Wyłączenie wyświetlania śladu
narzędzia > ustawienia.> mapa> dziennik podróży > ukryj > ukryj/pokaż.
Chodzi o rejestrację automatyczną, nie uruchamianą z funkcji ukrytych uruchamianych ręcznie.
Może funkcja wyświetlania śladu jest też w FW 4.99.
andrzej
narzędzia > ustawienia.> mapa> dziennik podróży > ukryj > ukryj/pokaż.
Chodzi o rejestrację automatyczną, nie uruchamianą z funkcji ukrytych uruchamianych ręcznie.
Może funkcja wyświetlania śladu jest też w FW 4.99.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Jestasandrzej pisze: Może funkcja wyświetlania śladu jest też w FW 4.99.
Ślad był wyświetlany także w 4.99 i można go było skasować przez Narzędzia > Moje dane > Wyczyść dziennik podróżyasandrzej pisze:było zainstalowane firmware 4.99 po uaktualnieniu do wersji 5.30 jest wyświetlany ślad,
tylko nie wiem czy jest możliwość kasowania z poziomu odbiornika,
Wszystko zrobilem wg zalecen i wszystko swietnie dzialalo czyli widok skrzyzowan itp, ale podczas aktualizacji mapy automatycznej przez strone Garmina zaczal wgrywac jakis loader i wtedy sie zawiesilo lub moze za szybko odlaczylem. Teraz widze tylko zmodyfikowane logo Pouch i dalej nie idzie. Komp nie widzi urzadzenia.sdsyc pisze:Masz mocne nerwyasandrzej pisze:W Nuvi 1200 było zainstalowane firmware 4.99 po uaktualnieniu do wersji 5.30Jak uaktualniałeś? Po prostu odpowiedziałeś pozytywnie na propozycję aktualizacji firmware przy okazji aktualizacji mapy? Czy wcześniej wykonywałeś czynności opisane przez PouchX-a?
Myślę, że należy przypomnieć wątek http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=8455&start=0Huba74 pisze:ale podczas aktualizacji mapy automatycznej przez strone Garmina zaczal wgrywac jakis loader i wtedy sie zawiesilo lub moze za szybko odlaczylem. Teraz widze tylko zmodyfikowane logo Pouch i dalej nie idzie. Komp nie widzi urzadzenia.
Acha, w kopii na USB w pliku GarminDevice.xml trzeba wyedytować nr FW z 499 na 530.
Jakoś nie udało mi się znaleźć skrzyżowania dla którego mógłbym zobaczyć widok JCV.
Na jakiej trasie na pewno jest to zrobione ?
Np. zjazdy z A4 koło Katowicbibi pisze: Na jakiej trasie na pewno jest to zrobione ?
Dzisiaj już jest za późno. JCV nie działa w nocy.
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=119073#p119073bibi pisze:Jakoś nie udało mi się znaleźć skrzyżowania dla którego mógłbym zobaczyć widok JCV.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
W Polsce cała A2 ma JCV (wszystkie zjazdy)
Oczywiście od 2011.40 w górę.
Oczywiście od 2011.40 w górę.
Ktory JCV (i jak go uzyskac) z 2012.1 bedzie dzialal na N1200 z softem PouchX 4.99/2.50?
Zainstalowalem na kompie CNE 2012.1 metoda na pendrive'a i zmiane wersji w GarminDevice.xml.
Po wszystkim podlaczylem N1200 z softem PouchX 4.99/2.50 i zainstalowalem na jego karcie cala europe, niestety instalator nie wrzucil zadnego JCV do ".system/JCV".
Pozdrawiam
Zainstalowalem na kompie CNE 2012.1 metoda na pendrive'a i zmiane wersji w GarminDevice.xml.
Po wszystkim podlaczylem N1200 z softem PouchX 4.99/2.50 i zainstalowalem na jego karcie cala europe, niestety instalator nie wrzucil zadnego JCV do ".system/JCV".
Pozdrawiam
nuvi 1390T, UMP
Plik został ściągnięty, wrzucony do ".system/JCV" wówczas, gdy wybierzesz instalację całej cne do pamięci urządzenia. Zostanie też w folderze %tmp% jeśli zaznaczysz pozostawienie plików instalacyjnych. Przy wybraniu opcji cała cne ale tylko na komputer plik zostanie w %tmp% ale w innej wersji. Nazw plików teraz podać nie mogę.ericandor pisze:Ktory JCV (i jak go uzyskac) z 2012.1 bedzie dzialal na N1200 z softem PouchX 4.99/2.50?
do ".system/JCV".
Polska klawiatura QWERT dla kombinatorów 
- Załączniki
-
- pl_PL.7z
- (1.44 KiB) Pobrany 412 razy
Jeszcze trochę inny wariant klawiatury, różnica polega na drugim ekranie, zamiast wersji "123" jest układ "&?%"
Recepta na ten układ jest prosta, trzeba znaleźć na początku pliku *.kbd taki tekst:
i zmienic go na taki:
Nazwa klawiatury "QWERTY" może być nieco inna dla innych języków.
Recepta na ten układ jest prosta, trzeba znaleźć na początku pliku *.kbd taki tekst:
Kod: Zaznacz cały
<group name="QWERTY" priority="1" wide_screen_only="true">Kod: Zaznacz cały
<group name="QWERTY" priority="1" wide_screen_only="false">- Załączniki
-
- pl_PL.7z
- (1.69 KiB) Pobrany 415 razy
-
wheelerwasp02
- Nowy
mam taki problem.. udała mi się cała aktualizacja.. urządzenie już startuje.. zaraz po uruchomieniu podaje info że zostało zaktualizowane oprogramowanie gps, potem następne info to że urządzenie gps zostało wyłączone i jest niesprawne i prosimy zanieść urządzenie nuvi 2xx do serwisu potem brak łączności telefonicznej a na koniec aktualizowanie oprogramowania ecoroute hd i to się nie kończy.. tak się zatrzymuje..
wróciłem na firmware oryginalny.. ale zastanawiam się czemu ten 4.99 nie działa ? skoro chyba każdy 1200 nuvi jest taki sam.. a na innych jak widzę śmiga..
wróciłem na firmware oryginalny.. ale zastanawiam się czemu ten 4.99 nie działa ? skoro chyba każdy 1200 nuvi jest taki sam.. a na innych jak widzę śmiga..