POIGNE pisze:CNE 2012.10 w Polsce zacznę testować jutro.
Ja testuję już od kilku dni i powiem szczerze, że mam coraz gorsze zdanie o mapie/urządzeniu.
1. Zarówno przed aktualizacją z wer. 2011.1 jak i po niej do wer. 2012.1 mapa niepoprawnie kieruje na wielu skrzyżowaniach. Mieszkam na śląsku i sporo jeżdżę po aglomeracji. Nie dość, że kilka razy Garmin każe mi skręcać w drogę z zakazem (jednokierunkowa), to już dwukrotnie zdarzyło się skierowanie w drogę w lewo podczas gdy jadę dwupasmówką (Chorzów). Ja znam te ulice, ale dla przyjezdnych może to być nawet niebezpieczne. O brakujących rondach, placach i ulicach już nie wspomnę...
2. Polskie litery pojawiają się dopiero po przybliżeniu widoku mapy. Całe szczęście, że chociaż są...
3. Przeliczanie trasy trwa o wiele dłużej niż w poprzednich wersjach (te same trasy, te same punkty, te same ustawienia nawigacji). Wyświetlenie mapy ogólnej po przeliczeniu trasy np. Katowice-Paryż zajmuje teraz ok. minuty. Przedtem kilkanaście sekund.
4. Dłuższe trasy (powyżej 1000 km) są przeliczane niepoprawnie pod koniec - słynne proste krechy. Przykładowa trasa do Rzymu już od granicy Włoch każe mi... lecieć samolotem (w linii prostej)
Na plus mogę na razie zaliczyć tylko lepsze prowadzenie nawigacji pieszej. Teraz rzeczywiście wykorzystuje ścieżki leśne i bezdroża. Wcześniej trasa piesza pomimo ustawienia takiej nawigacji prowadziła niemal dokładnie tak samo jak samochodem.
beetle-m pisze:@janoox. Witamy na forum. Mocne wejście

Za niedługo wybieram się w dalszą podróż po zach. Europie. Jeśli i tam Garmin mi takie niespodzianki zafunduje to będzie mocne wyjście

PS. rzecz jasna nie z forum, bo ludzie tu zacni, ale z systemu "G" na pewno...