O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Szukałem i znalazłem, jak zainstalować Mapsource "na goło" - bez konieczności wstępnej instalacji jakiejkolwiek mapy
1) ściągamy 7zip z http://www.7-zip.org/ (chyba, ze posiadamy go lub winrara)
2) ściągamy Mapsource z http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
3) 7zipem/winrarem rozpakowujemy plik MapSource_6163.exe (lub co tam nam sie sciagnelo)
4) odszukujemy MSmain.msi lub Main.msi i go odpalamy (czekamy, az skończy)
5) odpalamy Setup.exe, instalujemy Mapsource i cieszymy się
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
W całym zamieszaniu z instalowaniem MapSource „bez mapy” chodzi o możliwość sprawnego zainstalowania MapSource
i mapy Ump oraz innych mapsetów określanych, jako mapy „własne”, nie komercyjnych.
Użytkownicy, którzy nie posiadają map komercyjnych a chcą korzystać z map ‘własnych” darmowych,
mają problemy z poprawnym zainstalowaniem takiego zestawu map.
Jak na razie to, najprostszym rozwiązaniem jest zainstalowanie komercyjnej mapy „demo”
i po zainstalowaniu darmowych map, usuniecie mapy komercyjnej MapSetToolKit-em
lub zainstalowanie Base Camp a następnie MapSource.
Najczęściej kłopot z instalacją mapy Ump z zainstalowanym MapSource „bez mapy” maja początkujący użytkownicy,
sposób z plikiem .reg jest zbyt kłopotliwy ze względu na brak uniwersalnego pliku dla wszystkich systemów.
Jak widzę to, sprawdzałeś w systemie XP w tym systemie nie ma większych trudności,
problem z instalacją maja użytkownicy systemu Win 7 32/64.
Znalezienie jednego skutecznego rozwiązania jest utrudnione,
bo należałoby przeprowadzać próby na „czystym” systemie.
Pozdrawiam
zainstalowałem mapsource metodą 1 ,wgrałem UMP ,komunikat mapa ściągnieta (czy jakoś tak ) ale w Mapsource nie widać jej ,nie pamiętam co trzeba zrobić żeby była widoczna ,bo nie wiem jak tą ścieżke się wpisuje
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 06:41 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Połączenie kolejnych postów usera