Nie, są dwie "ścieżki" klient ( konsument) wybiera, z której skorzysta.tboniasty pisze:Sprzedawca ma prawo takie roszczenie (wymiany na nowy) odrzucić.
andrzej
Edit dodane "konsument"
Nie, są dwie "ścieżki" klient ( konsument) wybiera, z której skorzysta.tboniasty pisze:Sprzedawca ma prawo takie roszczenie (wymiany na nowy) odrzucić.
Nie.asandrzej pisze:Kupujący w każdym wypadku może powołać się na niezgodność towaru
popej pisze:.... możesz jedynie powołać się na rękojmię wg zasad kodeksu cywilnego.
Nie klienta, lecz konsumenta, na co słusznie zwrócił uwagę popej. W efekcie przepis nie dotyczy sytuacji, w której stroną kupującą jest przedsiębiorca.asandrzej pisze:zakup poza siedzibą firmy rozszerza prawa klienta,
Też to interpretowałem na Twój sposób, ale RPK wyklarował mi sens tych zapisów (nie mam podstaw podejrzewać, by miał interes w tym by robić mnie w jajo).asandrzej pisze:Nie, są dwie "ścieżki" klient ( konsument) wybiera, z której skorzysta.tboniasty pisze:Sprzedawca ma prawo takie roszczenie (wymiany na nowy) odrzucić.
andrzej
Edit dodane "konsument"
Myslisz o induktorze, e.. chyba by nie przeszło.tboniasty pisze:Gdyby dało się tak robić jak piszesz (wymiana na nowy) to co roku bym zmieniał sprzęt na nowy - ot megaomomierz na korbkę i podpięcie w elektronikę