Ja sprawdzałem u siebie na wsi
Czyli TOPO do reklamacji albo oddawać pieniądze!
PS
Dziś jeszcze ubyło 2 MB:
... mnie zaskakuje. Skąd w takim razie główne (i handlowo skuteczne) haslo AM: "Od drzwi do drzwi" ?Miszka pisze:... Większość edytorów ma poczucie że nie są to szczególnie wartościowe dane.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś numerację poprawiał.Castel 899 pisze: ... mnie zaskakuje.
To hasło AM, a nie UMP. UMP chyba nie ma na celu "handlowego" konkurowania.Castel 899 pisze:Skąd w takim razie główne (i handlowo skuteczne) haslo AM: "Od drzwi do drzwi" ?
Zauważyłeś błąd - zgłoś poprawkę.Castel 899 pisze:"Co poeta miał na myśli ?"
Dlatego też nikt z edytorów UMP nie lekceważy numeracji - w większych miastach, gdzie przejechanie w godzinach szczytu długiej ulicy z jednego końca na drugi może być problemem staramy się tą numerację mieć. Ale jeżeli mam do wyboru uzupełnienie nieistniejących dróg lub robienie numeracji, to wybór jest oczywistyCastel 899 pisze: Jeśli na jakimś przerąbanym skrzyżowaniu w obcym mieście uda Ci się wreszcie przeskoczyć lewoskręt, a potem okaże się, że jednak należało w protiwpałożną, to Cię z lekka cholera trzepie, co nie ?

Toć poprawiam, a raczej uzupełniam. Twierdzę tylko, że jest to robota dla nawiedzonych, skoro istnieje hurtowy dostęp do danych.sdsyc pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś numerację poprawiał.
Nie odwracaj kota ogonem. Chodzi o to, że skoro haslo jest handlowo skuteczne, to temat jest dla użytkowników ważny.sdsys pisze: To hasło AM, a nie UMP. UMP chyba nie ma na celu "handlowego" konkurowania.
Tak, oczywiście! Masz rację. Jako użytkownik ump chciałbym numerki wszędzie. Ale jako 'wrzucacz' trudno mi się do tego zmusićCastel 899 pisze:to temat jest dla użytkowników ważny.
Adresy jako punkty na 100% są wygodniejsze w zarządzaniu wprowadzaniu itp.wopozka pisze: Ciężko powiedzieć która metoda jest lepsza. Skłaniałbym się raczej ku wersji z automapy czy osm, bo tam nie ma problemu z dodawaniem numerów z indeksami literowymi, czy innymi bardziej skomplikowanymi. Ale z drugiej strony był swego czasu w automapie przypadek że do danego adresu prowadziła autostradą i na niej kazała się zatrzymać -- bo z tejże autostrady było najbliżej do danego punktu. Taka sytuacja nie jest możliwa w UMP.