Robiłem te zdjęcia bez używania różnych trików. Nigdy nie będzie tak że zdjęcie będzie odzwierciedlać rzeczywistoś. W pracy bardzo często robię zjęcia treści sms znajdujących się w róznych telefonach lustrzanką olimpus ( aby zdementować plotki to nie jest moje hobby tylko praca )i sporo muszę się nakombinować żeby treść była czytelna na zdjęciach:a to telefon pod kątem , albo bez lampy itp. póżniej obróbka na kompie. Nie chodzi mi o to że nie ma różnicy między telefonem a garminem bo jest i to duża , ale wydaje mi się że nie ma takiej tragedi. No i garmin ma przewagę bo jest włączony cały czas natomiast telefon przechodzi w tryb uśpienia bo gdyby nie przechodził to może 5h i koniec działania. Swoja drogą jeżeli ktoś nie zapisuje sladu i ustalanie pozycji potrzebne mu tylko na chwilę , lub zapisanie pozycji ze zrobieniem zdjęcia i wyslaniem do kolegi ( albo GOPR ) żeby przyszpanować to po mu taki ręczniak , w zupełności wystarczy telefon .
Czemu na ekranie 62st są ukośne prążki, w Colo takich nie ma,
przynajmniej ich nie widać, chyba, że musze zmienić okulary.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
@popej
Rodzi się pytanie czy jest szansa na to, że Garmin wypuści na rynek odbiornik turystyczny z ekranem eTrexa lub 62-ki i dodatkowo z funkcją telefonu komórkowego (czyli taki Nuviphone, tyle że turystyczny i z czytelnym ekranem w każdych warunkach)?
Ostatnio zmieniony 25 cze 2011, 19:51 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Porównanie transflective* color TFT Colorado i transflective* touchscreen (ekran dotykowy) TwoNav; brak podświetlenia (0%), włączone ekrany; a) w świetle dziennym, rozproszonym (pochmurne niebo), b) w świetle lampy błyskowej. Ekran Sportivy, choć równie czytelny co Colorado w większości warunków jest ciemniejszy niż Colorado.
Mapa Compass "Okolice Bielska Białej".
* niestety nie znalazłem polskiego odpowiednika określenia transflective.
Edit
Dodane: c) porównanie max. "bateryjnego" podświetlenia Garmin Colorado i TwoNav Sportiva. Jak widać, podświetlenie Garmina niewiele daje w stosunku do światła dziennego; z kolei podświetlenie ekranu TwoNav przebija nawet eTrexa (choć tu już nie mam możliwości bezpośredniego porównania).
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 07:58 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do tłumaczenia transflective to widuję wiele form.
W wikipedii jest: trans-reflektywny .
Występują też transreflektywny, transflektywny, transrefleksyjny oraz transfleksyjny
w pisowni łącznej, z łącznikiem czy wręcz rozdzielnej. Istny koszmar.
Dzięki. Jednak nie nie widzę tego u mojego operatora, (może źle szukałem?) pozostanę zatem przy pierwotnym pomyśle.
Co ciekawe, pomimo iż umowa kończy mi się dopiero za pół roku już mogłem złożyć zamówienie i teraz czekam aż kurier zapuka do mych drzwi z najtańszym outdooro-podobnym odbiornikiem jaki można sobie wymyśleć
Tylko nie zapomnij wyłączyć przesyłania danych pakietowych, bo łatwo możesz zarobić rachunek za kilka tysięcy
Plany biznesowe Orange są beznadziejne jeśli chodzi o przesyłanie danych.
popej pisze:Tylko nie zapomnij wyłączyć przesyłania danych pakietowych,
Na wszelki wypadek, póki nie poznam bliżej zabawki włożyłem kartę prepaidową.
W Orange są abonamenty z internetem bez ograniczeń w cenie abonamentu - od 114,- zł netto. Ale przy moim tradycyjnym podejściu do telefonu szkoda tych dodatkowych 55,- zł miesięcznie. Zainstaluję tylko jakiegoś menadżera do instalowania aplikacji z karty i powinno wystarczyć.
epkchmiele pisze:A można wiedzieć jakie oprogramowanie \gps będzie używane na androidzie? Czy to będzie tylko do rozmów.