Z ciekawości zainstalowałem TB 1.0.11, odpaliłem MobAC, pobrałem kilka warstw UMP-pcPL, zapisałem w telefonie obejrzałem, działa i praktycznie na tym się skończyła moja historia z mapami w tym telefonie .
Przy pomocy uniwersalnych komórek można w schronisku przeglądać mapy rastrowe w trochę większym formacie.
Zdjęcie nie oddaje rzeczywistego obrazu, jest trochę „poruszone”,zdjęcie robione "z ręki".
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Na zdjęciu jest obraz "rzucony" na ścianę z projektora w komórce.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
@Miecho
No to właściwie nic dziwnego, że widziałeś niewiele
Mapy na ekranie telefonu były pewnie ze dwa razy mniejsze niż na ekranie komputera, wskutek różnic ppi.
Pozdrawiam
Ranger
@Miecho
To proste - narzędzie którego uzyłeś pobiera mapy przystosowane do ekranów komputerowych (typowo 96 ppi).
Ten telefon ma dwa razy mniejszy punkt ekranu, więc mapa ulega dwukrotnemu zmniejszeniu, co oznacza dwa razy mniejszy, optyczny rozmiar mapy. Żeby to na coś wyglądało, to trzeba by najpierw mapę powiększyć dwukrotnie, po czym ją dopiero przerobić na format wymagany przez aplikację. Typowy przykład braku dostosowania treści do parametrów urządzenia.
Pozdrawiam
Ranger
Używałem to za dużo powiedziane
Miałem go w rękach, władowałem trochę lepiej przystosowaną mapę, obejrzałem i już.
Ten model wymaga zmian ustawień w menu serwisowym telefonu do poprawnej pracy aplikacji (przydział pamięci aplikacji) i dwóch ustawień dotyczących modeli Samsunga w Treku. Po tym zaczyna coś dzialać.
Stąd trudno go polecać jako model dla ludzi bez jakiejś wiedzy technicznej.
Pozdrawiam
Ranger
Ranger pisze:... poprosiłem o pokazanie kilku modeli, pokazując ekran poprzedniego telefonu...się przyznała, że musi poprosić o świeży egzemplarz salonowy, bo ten dopiero co wzięła
Nie uśmiałem się przeczytawszy o tej sprzedaży 'spod lady' :-S Co było Twoim kryterium wyboru 'żółtej' wersji i czym ekran różnił się od tej 'szarej' - czyli tej dla 'gawiedzi' kupującej, tak jak GPSManiak, w Orange?
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
@Marko
Nie ma co wytwarzać jakiegoś wrażenia lepsi-gorsi
Ten czarno-zolty model był w normalnej ofercie u operatorów, tyle że w małych ilościach.
Nie sądzę bym był tu jakioś szczególnie uprzywilejowany. Po prostu być może zwracałem większą uwagę na to co widzę na ekranie od innych kupujacych ...
Pozdrawiam
Ranger