Przeznaczeniem działu są porównania odbiorników Garmina z systemami innych producentów, dyskusje o tym jaką nawigację kupić (Garmin czy co innego) oraz ogólne rozważania o zaletach i brakach w ofercie Garmina.
marlieri pisze:.....(choć raczej turystycznej, stąd z uwagą śledzę watek o Ozi).
Sugeruję OruxMaps, jest bezpłatny, obraca mapę.
Jest też program do przetwarzania z plików Ozi-ego,
można stosować mapy z MOBACA bezpośrednio zapisane w odpowiednim formacie.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 11:18 przez asandrzej, łącznie zmieniany 6 razy.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
popej pisze:To jest toś, czego nie potrafię zrozumieć, ....
To taka nowomoda. Każdy "szanujący się" człowiek powinien mieć konto na facebooku i mieć w komórce czytnik kodów. W przeciwnym wypadku uchodzi za dziwaka
PS. Nie mam i nie będę miał ani konta na FB, ani czytnika. Po prostu - dziwak jestem
Plik Apk trzeba pobrać z Marketu, link z peceta trzeba przepisać do telefonie lub wyszukać ręcznie program według nazwy.
Czytnik kodów robi to automatycznie, można też sprawdzić z ekranu PC-ta jakiej aplikacji dotyczy kod.
Kod, można powiedzieć, że jest tym "wprost"
andrzej
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 11:23 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Najprościej pobrać plik z PC, bez używania telefonu. Tyle że trzeba go najpierw znaleźć w markecie.
Jaka przeglądarka czyta QR-kody? Do Firefoksa widzę tylko pluginy do tworzenia kodów.
Skaner owszem mam w telefonie, ale w tym wypadku to prościej użyć wyszukiwarki na PC. Tylko ta w markecie jest ułomna, więc się zawsze zdążę zdenerwować, zanim znajdę
Tak, tylko nie wszystkie aplikacje są dostępne z poziomy PC-ta,
trzeba je pobrać przez Wfi lub telefonię komórkową, bezpośrednio na telefon.
andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 11:58 przez asandrzej, łącznie zmieniany 2 razy.
GPS Maniak pisze:... siedzę przed monitorem i chcę sobie poczytać o jakimś programie, nie ma prostszego "wprost" ....
To nie chodzi o czytanie informacji o programie.
Barcode Scaner odczytuje QR-kody, zapwene podobnych aplikacji jest więcej.
Wystarczy z czytać QR-kody z ekranu ( z papieu, chyba też) i nacisąć „Otwórz przeglądarkę”
andrzej
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 12:07 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
W Android Market na PC nie ma w nim żadnych QR-code, bo dla Androida są zbędne. Jest guzik "zainstaluj", który bezpośrednio przypisuje program do konta gmail. Potem albo automatycznie zostanie przesłany na telefon albo pojawi się w liście moje programy i można go załadować ręcznie. Pewnie to zależy od ustawień synchronizacji konta gmail.
Są różne strony,
to jedna z pierwszych stron, gdze były dostępne aplikacje na Androida. http://www.appbrain.com/login
Po przyciśięciu "instaluj"
W tym wypadku proście jest pobrać QR-kod
Nie wiem może miałem pecha, po utworzeniu konta,
chyba nigdy nie przyszła mi działająca aplikacja ( próbowałem tylko kila razy)
Pobierając bezpośrednio z Marketu nie było problemów.
andrzej
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 12:26 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
GPS Maniak pisze:Są. Dla tych, którzy lubią sobie wszystko komplikować .
Jeżeli myślisz o mnie, to ja sobie nie komplikuję,tyko tak Tobie się wydaje,
nie muszę z PC-ta kopiować do telefonu,
instaluję bezpośrednio z Marketu.
andrzej
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 12:30 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Appbrain też powinien podawać link do marketu. Być może nie robi tego, żeby zatrzymać użytkowników na własnej stronie, ale dla mnie to powoduje dokładnie odwrotny skutek, ignoruje linki do appbrain w wyszukiwarce, bo to ślepa uliczka.