O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Marko pisze:Jak tworzy się trasę w Montanie?
Czy jest to proste "pac-pac-pac" na ekranie, czy też za każdym razem trzeba potwierdzać wybór punktu trasy dodatkowym kliknięciem?
Czy jest możliwe włączenie symulacji trasy "off-road"? Czy można symulować ślad?
Zależy od podejścia. Dla mnie to jest pac-pac - ostatnio wybrane, punkty, albo z mapy i już pyta o następne. Nie jest to windows - czy jesteś pewien itp
symulacja off-road działa. Symulacja śladu raczej nie. Ślad można sobie narysować w mapSource albo w BaseCamp )
veges pisze:Dla mnie to jest pac-pac - ostatnio wybrane, punkty, albo z mapy i już pyta o następne.
Bez pytania się nie obejdzie? Czy nie jest możliwa cały czas praca (przy tworzeniu trasy) na jednym ekranie - ekranie mapy?
veges pisze:...symulacja off-road działa.
Nie jestem pewien czy się zrozumieliśmy.
Chodzi o to, czy po zadaniu określonej prędkości można prześledzić przebieg trasy na ekranie Montany - jak w Google Earth, czyli w formie "FILMIKU".
veges pisze:Dla mnie to jest pac-pac - ostatnio wybrane, punkty, albo z mapy i już pyta o następne.
Bez pytania się nie obejdzie? Czy nie jest możliwa cały czas praca (przy tworzeniu trasy) na jednym ekranie - ekranie mapy?
niestety nie, za każdym razem trzeba kliknąć "użyj"
veges pisze:...symulacja off-road działa.
Marko pisze:Nie jestem pewien czy się zrozumieliśmy.
Chodzi o to, czy po zadaniu określonej prędkości można prześledzić przebieg trasy na ekranie Montany - jak w Google Earth, czyli w formie "FILMIKU".
A jeszcze wieczorem byłem szczęśliwym posiadaczem wersji 3.00 , teraz będę 3.10 - tylko dlaczego nadal co jakiś czas słyszę w swoim odbiorniku " niekompatybilna wersja dźwięku " Na razie pozostaje wyłączanie/włączanie, lub głos Agatki ehhh
wczoraj załadowałem 3.20. Tempo jest niezłe. Nie wiem czy zauważyliście, ale już przy 3.10 nie było przypadkowych wyłączeń urządzenia. Czekam, żeby profile działały jak należy po przełaczeniu - gdy zmieniałem profil na CNT Europe to żeby zobaczyć ograniczenia prędkości i asystenta pasa, trzeba było urządzenie wyłączyć i włączyć. Gdy ze skrótu wybierałem "dom" sam zmieniał sobie profil na inny - może było mu wygodniej ? zobaczymy teraz.. Aha - pojawiła się dlugo oczekiwana opcja - wybór punktow trasy z mapy - kilka na raz bez waracania do ekranu trasy. Sprawdzona - na mapce można zaznaczać punkty i hurtem dodać do trasy
Rzeczywiście, z wersji na wersję jest coraz lepiej, niestety, mój niezawodny sposób na wyłączenie Montany nadal działa. Wystarczy utworzyć, przy włączonym City Navigator Europe, odpowiednio długą trasę, np. z Drezna do Paryża, i spróbować ją obejrzeć na mapie (Planowanie trasy\Wybór trasy\Pokaż mapę): Montana rysuje prostą kreskę z Drezna do Paryża i, przy próbie obliczenia trasy dla samochodu, wyłącza się.
veges pisze: Aha - pojawiła się dlugo oczekiwana opcja - wybór punktow trasy z mapy - kilka na raz bez waracania do ekranu trasy. Sprawdzona - na mapce można zaznaczać punkty i hurtem dodać do trasy
Bez klikania "Użyj" po zaznaczeniu każdego z tych punktów? Jeśli tak, to "bomba"!
@veges
Czy nie można edytować, tzn. zmieniać pozycji wybranych punktów trasy i wprowadzać nowych punktów trasy pomiędzy już istniejącymi, bezpośrednio na ekranie mapy, bez wchodzenia w menu trasy?
Marko pisze:@veges
Czy nie można edytować, tzn. zmieniać pozycji wybranych punktów trasy i wprowadzać nowych punktów trasy pomiędzy już istniejącymi, bezpośrednio na ekranie mapy, bez wchodzenia w menu trasy?
NIe da się. Raz wprowadzonego punktu nie można przesunąć "palcem". Nawet jeśli się pomylisz, to musisz wejść do listy, usunąć ostatnią pozycję i dodać nową już z mapy.