O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
mappero pisze:[...] A przede wszystkim posiadajacy taki TMC aby dzialal w prawie calej Europie?
To zalezy z uslug jakich firm dostarczajacych TMC Garmin korzysta w danych krajach i od jakosci tych informacji.
Osobiscie mam subskrypcje na UK, ale w Niemczech tez nie mam problemow z TMC na autostradach (w Polsce ostatnio nic, choc kiedys chyba cos lapalo).
Z tym kablem to juz nie przesadzajmy. Ja ciagle jezdze na kablu, ciagle jest wpinany, wypinany, chowany do schowka, itp i tak juz ponad 3 lata chyba. Wszystko dziala. Nie zwijaj go na dloni, tylko normalnie skladaj to nic sie nie powinno stac.
pozdrawiam
G. edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
^^
No wlasnie, takie skladanie i rozkladanie kabla i montowanie uchwytu na szybe prawie co drugi dzien spowodowalo chyba jego rozciagniecie... i przerwe na stykach. Wszak w niektorych regionach lepiej nie miec za szyba niczego jesli chce sie miec cale szyby... Nie chodzi nawet o kase, ale o procedure zalatwiania szyby, gdy auto jest w ciaglym ruchu po calej Europie. Never mind!
Czyli kable moga miec rozne software'y i dopasowane byc do roznych rynkow?
GPS: Garmin 765T
Mob: HTC Desire with Google Navigation
Witam,
Mam Nuvi 1350T z kablem GTM 25.
W Polsce nigdy mi nie działało TMC. Za granicą owszem.
Kiedyś dzwoniłem do Garmin i operator obiecał aktualicację kabla aby działało.
Ale potem już jakas Pani odebrała następnym razem i mi odpowiedziała że w ogóle nie działa jeszcze.
Jak to jest obecnie ?
Czy kabel GTM 35 zawiera subskrypcję premium i zawsze TMC będzie działało bez konieczności wykupowania subskrypci na Polskę za 50 Euro ?
Czy jak mam kabel GTM 25 to mogę zakupić tę subskrypcję ze stron Garmina za 50 Euro ?
Czy też zwykłe TMC różni się od Premium TMC i do kabla GTM 35 tez się dokupuje ?
Czy ktoś coś wie konkretnego ?
Bo ja mam w głowie ostre zamieszanie.
Pozdrawiam,
Marceli
Sprawa jest prosta.
Kable sprzedawane przed wprowadzeniem TMC w Polsce (również te oznaczone Premium) nie miały kodu dostępu do usługi TMC na terenie naszego kraju.
Są dwie możliwości: można kupić nowy kabel posiadający taki kod lub kupić sam kod na stronie Garmina.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Mam takie pytanie posiadam navi 1490T
z dożywotnią subskrycją map i komunikatów drogowych
poruszam sie po niemczech dużo i czy TMC PRO jest też
darmowe czy tżeba sobie wykupic subskrypcje
U mnie działało. Też 1490T.
Uwaga! nie zawsze był zasięg TMC PRO! Dlatego warto sprawdzać co jakiś czas i w razie problemów zmienić. Ja dawałem na automatyczne szukanie.
Pozdrawiam
Ten CET to niewiadoma. Działa na auto niby normalnie. Czyli ostatnio bardzo licho. W Niedzielę były z trzy ekrany ale nie sprawdzałem z jakiego źródła.
90.6 to druga częstotliwość RMF Warszawa Centrum.
Podobno jako dostawca sygnału może występować Polskie Radio.