Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez ju79 » Cz, 22 wrz 2011 17:20

Mariusz65 napisał(a):
ju79 napisał(a):"Przejdź do pozycji" w trybie demo mi działa.
Założę się o moją Dakotę, że nie działa ;-)

Obyś nie przegrał z tej niewiary w Garmina :P

A na serio to robię tak:
- włączam
- widzi tylko jednego satelitę przez okno, nie ma fiksa
- przechodzę w menu system, w tryb demonstracyjny
- klikam 'dokąd'
- wybieram jakiś waypoint, klikam JEDŹ
- mam do wyboru zasymulować przejazd tą trasą (Tak/Nie) lub przejdź do pozycji
- klikam przejdź do pozycji i na mapie jestem na wybranym waypoincie

Czy mówisz o tej samej sekwencji klików? Mogę jeszcze spróbować w betonowym parkingu podziemnym wieczorem. Tam nie widzi zupełnie nic :)

Jeśli coś poważnego skwasili to pewnie Cię poproszę o 3.80.

Pozdrower
Janek
ju79
 
Posty: 11
Dołączył(a): Wt, 09 lut 2010 1:09

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Cz, 22 wrz 2011 17:37

Jeśli logujesz się drugi raz w tym samym miejscu, w krótkim odstępie czasu, to odbiornik łapie fiksa błyskawicznie. Miałem ten sam problem aby przekonać do tego buga pracownika supportu, bo też początkowo twierdził, że u niego działa ;-)
U mnie przy wszystkich FW wyższych niż 3.80 wygląda to tak jak w zał.
Zamiast przejść do pozycji, wyznacza trasę, a w menu "Dokąd?" jest: "Obecnie podróżujesz do _________" (kreeeeeska) ;-)

Sens korzystania z trybu demo jest właśnie w miejscach gdzie nie ma sygnału. Np. planowanie na kwaterze wycieczki na następny dzień. Symulacja trasy dla sprawdzenia odległości, profilu wysokości itp. Ja bynajmniej tak robię i dlatego cholernie mnie wkurza, że schrzanili tą opcję :evil:
A teraz na dodatek nie potrafią jej naprawić :mrgreen:

Nagle zmarł programista i zabrał tajemnicę do grobu albo zwolnili studenta który tam namieszał... :?: :lol:
Załączniki
Przejdz do pozycji.jpg
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez ju79 » Cz, 22 wrz 2011 18:01

Właśnie sprawdziłem w betonowym garażu podziemnym. Prawdziwy bunkier, tam nie łapie fixa nawet przez godzinę :)
I... działa! Zupełnie poprawnie. Co więcej, ta funkcja działała* mi też na 3.80.

Jednakże: za długo piszę oprogramowanie, żeby uznać że 'u mnie działa' zamyka temat. Po prostu ten bug ma więcej zmiennych i jest gorzej powtarzalny. Może zależy od mapy, czasu od pozyskania ostatniej pozycji itp....?

* - w 3.8 miałem taki problem, że jeśli chciałem ustawić się w punkcie, do którego odbiornik nie umiał wyznaczyć trasy (nie miałem wgranych map pomiędzy ostatnią pozycją (Dublin) a żądanym punktem (Bieszczady)), to pojawiał się błąd kalkulacji trasy. Jeśli wybierałem coś w zasięgu mapy - działało OK. Wydaje mi się że on najpierw oblicza dojazd, a potem proponuje symulację lub przejście do pozycji.

Pozdrower
Janek
ju79
 
Posty: 11
Dołączył(a): Wt, 09 lut 2010 1:09

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez kwieto » Pn, 24 paź 2011 13:17

@Mariusz65: W trybie demo, po wyznaczeniu trasy odbiornik grzecznie pyta, czy symulować nawigację lub przejść do wyznaczonej pozycji. Jeśli nie wybierzesz żadnej z tych opcji to później, w menu "dokąd?" nie będą one dostępne (tam jest tylko stop, rekalkulacja i nowy punkt docelowy).
kwieto
Bywalec
 
Posty: 2508
Dołączył(a): So, 19 maja 2007 19:46
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Pn, 24 paź 2011 15:36

kwieto napisał(a):@Mariusz65: W trybie demo, po wyznaczeniu trasy odbiornik grzecznie pyta, czy symulować nawigację lub przejść do wyznaczonej pozycji.

Wiem! Mam Dakotę półtora roku i też do tego doszedłem ;-)
Dokładnie po kliknięciu na "Jedź" jest pytanie "Czy zasymulować przejazd tą trasą?" i są trzy opcje:
- Tak
- Nie
- Przejdź do pozycji


Dakota nawigacja.jpg
Dakota nawigacja.jpg (48.36 KiB) Przeglądane 5097 razy

kwieto napisał(a):Jeśli nie wybierzesz żadnej z tych opcji

Nie prawda ;-) Nie można nie wybrać żadnej opcji :!: Trzeba wybrać którąś z tych trzech aby przejść dalej.
Z tego ekranu nie można się cofnąć (gdyż nie ma na nim opcji powrotu, co widać na powyższym obrazku) i aby wejść w dowolny inny ekran, trzeba najpierw wybrać którąś z trzech powyższych opcji :!: ;-)


kwieto napisał(a):to później, w menu "dokąd?" nie będą one dostępne (tam jest tylko stop, rekalkulacja i nowy punkt docelowy).

Tak będzie wtedy jeśli na pytanie "Czy zasymulować przejazd tą trasą" odpowiesz "Tak" lub "Nie" :!:

Wówczas - jeśli wyznaczysz nową trasę to faktycznie opcje będą takie jak piszesz (widoczne na piątym ekranie na poniższym obrazku). Jeśli zaś prawidłowo zadziała opcja "Przejdź do pozycji" to opcje pozostaną takie jak na obrazku powyżej i wtedy dopiero można zasymulować trasę ale już z nowej lokalizacji! Lub jeśli nam się to spodoba przenieść się do kolejnej lokalizacji i tak w kółko ;-)


Nie rozumiem jednak po co mi to piszesz :?: :shock:
Jak pisałem wyżej mam Dakotę półtora roku i zdążyłem ją trochę poznać ;-)


------------------------------------------------------------------------------


PS
Jeśli ta uwaga wiąże się z bugiem ("Przejdź do pozycji" w trybie Demo) o którego naprawienie walczę to chodzi o coś takiego:

Błąd polega na tym, że zamiast zmienić pozycję kursora po kliknięciu na "Przejdź do pozycji" odbiornik wyznacza nową trasę.
Warunek: Opcja "Przejdź do pozycji" w trybie "demo" nie działa wtedy gdy przełączymy odbiornik w tryb demo zanim złapie on fiksa.
Jeśli poczekamy z przełączeniem w tryb demo aż odbiornik złapie sygnał z satelity i dopiero przełączymy się na demo to opcja "Przejdź do pozycji" działa prawidłowo!
Takie działanie tej funkcji mija się jednak z jej sensem! Siedząc w pomieszczeniu w którym nie ma zasięgu, nie można korzystać z trybu demo odbiornika i na przykład symulować sobie trasę z miejsca innego niż ostatnie logowanie itp. Ja właśnie w takiej sytuacji najczęściej korzystam z symulacji trasy w trybie demo.


Kładę nacisk na fakt, że ten bug objawia się tylko wtedy, gdy od włączenia odbiornika do przełączenia w tryb Demo nie zdąży on złapać fiksa :!:
Załączniki
Przejdz do pozycji_2.jpg
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez kwieto » Wt, 25 paź 2011 10:11

Mariusz65 napisał(a):Nie prawda ;-) Nie można nie wybrać żadnej opcji :!: Trzeba wybrać którąś z tych trzech aby przejść dalej.


Z trzech tak, ale ja podałem tylko dwie z nich.

Mariusz65 napisał(a):Z tego ekranu nie można się cofnąć (gdyż nie ma na nim opcji powrotu, co widać na powyższym obrazku) i aby wejść w dowolny inny ekran, trzeba najpierw wybrać którąś z trzech powyższych opcji :!: ;-)


Jak wyżej.

Mariusz65 napisał(a):Nie rozumiem jednak po co mi to piszesz :?: :shock:


Dlatego:
Mariusz65 napisał(a):
ju79 napisał(a):"Przejdź do pozycji" w trybie demo mi działa.

Założę się o moją Dakotę, że nie działa ;-)


Teraz zaś piszesz, że masz Dakotę półtora roku i jest to oczywiste, że ta opcja działa :roll:
Czyżbyś aż tak bał się utraty swojej Dakoty? ;")

To jeszcze powiedz, co to znaczy "prawidłowo"?
Jak dla mnie jest jasne - funkcji "przejdź do pozycji" używam wtedy, gdy chcę przenieść się wirtualnie w jakieś miejsce i np. wyznaczyć z niego trasę do jeszcze innego miejsca. Dlatego IMO odbiornik po wybraniu opcji "przejdź do pozycji" w ogóle mógłby "zerować" wyznaczoną trasę.
Nie widzę sensu przenoszenia się wirtualnie do miejsca "B" po to, by sprawdzić jak wygląda trasa A->B (a chyba o to Tobie chodzi?) - do takich celów służy podgląd aktywnej trasy, gdzie można sobie prześledzić kluczowe punkty.
kwieto
Bywalec
 
Posty: 2508
Dołączył(a): So, 19 maja 2007 19:46
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez GPS Maniak » Wt, 25 paź 2011 11:22

kwieto napisał(a):To jeszcze powiedz, co to znaczy "prawidłowo"?
Jak dla mnie jest jasne - funkcji "przejdź do pozycji" używam wtedy, gdy chcę przenieść się wirtualnie w jakieś miejsce ....

A możesz? Nawet wówczas gdy odbiornik po włączeniu jeszcze nie zafiksował - bo np. jesteś w mieszkaniu?

Wydaje mi się, że o to przede wszystkim chodzi. O to, że w trybie symulacji - bez uprzedniego fiksa - po wyborze: "przejdź do pozycji" odbiornik nie przenosi się do tej nowej wirtualnej pozycji, lecz .... wytycza trasę, co jest oczywistym bugiem oprogramowania (opcja nie działa "prawidlowo").

Dodam, że bugiem nie permanentnym, bo np. w 62ST ta opcja działa prawidłowo w FW 2.80 (nie ma znaczenia czy odbiornik przed przelączeniem w tryb symulacji zafiksował, czy też nie), ale już w FW 3.40 działa źle i jeżeli chcę przenieść kursor np. z Poznania do Warszawy, to najpierw muszę wyjść na balkon by odbiornik zafiksował, dopiero potem przejść w tryb symulacji. Wówczas opcja "idź do pozycji" zadziała - kursor wyląduje w Warszawie. Jeżeli przed przejściem w tryb symulacji nie będzie fiksa, nie zadziała - odbiornik nie przejdzie do wiryualnej pozycji w Warszawie, lecz pozostanie w Poznaniu i .... wytyczy trasę z Poznania do Warszawy.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Wt, 25 paź 2011 11:41

Zanim zaczniesz mnie atakować to sprawdź najpierw czy w twojej Dakocie występuje wykryty przeze mnie błąd, bo nie wiem za bardzo czy kwestionujesz jego występowanie czy też to, że jest on uciążliwy z punktu widzenia użytkownika :?:

kwieto napisał(a):
Mariusz65 napisał(a):Nie prawda ;-) Nie można nie wybrać żadnej opcji :!: Trzeba wybrać którąś z tych trzech aby przejść dalej.


Z trzech tak, ale ja podałem tylko dwie z nich.

Z tego rozumiem, że pisząc:
kwieto napisał(a):Jeśli nie wybierzesz żadnej z tych opcji

Masz na myśli, że wybierasz opcję "Przejdź do pozycji"…?
W takim wypadku nie masz racji, że:
kwieto napisał(a):to później, w menu "dokąd?" nie będą one dostępne (tam jest tylko stop, rekalkulacja i nowy punkt docelowy).

Gdyż ekran (i opcje na nim) zmieni się tylko wówczas gdy wybierzesz opcje "Tak" lub "Nie"!

kwieto napisał(a):Teraz zaś piszesz, że masz Dakotę półtora roku i jest to oczywiste, że ta opcja działa :roll:

O jakiej znowu opcji ja piszę, że działa :?: :shock:
Ja od kilku miesięcy piszę, że nie działa opcja "Przejdź do pozycji" w trybie Demo :!:
Więc chyba czegoś nie zrozumiałeś!

Ta opcja działa jeśli odbiornik zdąży złapać fiksa przed przełączeniem w tryb demo. Jeśli nie zdąży to nie działa :!:
Mi w tym drugim przypadku jest bardziej potrzebna wiec dla mnie nie działa poprawnie!

kwieto napisał(a):Czyżbyś aż tak bał się utraty swojej Dakoty? ;")

Nie! Nie boję się, tylko szczerze mówiąc jestem niewiernym Tomaszem i nie uwierzyłem koledze ju79 (do którego to napisałem), że u niego ten bug nie występuje.
Tym bardziej, że błąd ten został potwierdzony przez support Garmina :arrow: viewtopic.php?p=124875&sid=40bf3704262c98ea698e59fb67330596#p124875

Garmin Europe napisał(a):Zdobylem 4 inne dakoty do testow
2 szt mialy sw 3.80 a 2 szt mialy sw 4.10
3.80 - zmiana lokalizacji uzywajac waypointa dziala
4.10 zmiana lokalizacji uzywajac waypointa nie dziala - wyznacza trase z
aktualnej pozycji (lub ostatnio zapamietanej) do waypointa.
Sprawe zglosilem bezposrednio do USA


Przypuszczam po prostu, że Dakota kolegi ju79 zdążyła złapać fiksa przed przełączeniem w tryb demo…
Czasem odbiornik potrafi bardzo szybko złapać satelity jeśli jest włączany drugi raz w tej samej lokalizacji. Nawet w pomieszczeniu np. przez pobliskie okno czy cienki strop.

Żeby oddać Ju79 swoją Dakotę musiałbym się naocznie przekonać czy tak nie było! ;-)

kwieto napisał(a):To jeszcze powiedz, co to znaczy "prawidłowo"?

To, że opcja "Przejdź do pozycji" działa niezależnie od tego czy przed przełączeniem w tryb demo odbiornik zdążył zafiksować czy nie!
Pisałem już z dziesięć razy na czym polega ten bug! Wystarczy zajrzeć kilka stron wstecz.

kwieto napisał(a):funkcji "przejdź do pozycji" używam wtedy, gdy chcę przenieść się wirtualnie w jakieś miejsce i np. wyznaczyć z niego trasę do jeszcze innego miejsca.

Ja też :!: i dlatego ciągle o tym piszę i ciągle narzekam, że nie działa ;-)

kwieto napisał(a):Nie widzę sensu przenoszenia się wirtualnie do miejsca "B" po to, by sprawdzić jak wygląda trasa A->B (a chyba o to Tobie chodzi?)

Nie :!: Nie o to mi chodzi :!:
Chodzi mi o to, że będąc w punkcie A, chcę sprawdzić trasę z punktu B do punktu C.
Ale, gdy jestem w pomieszczeniu gdzie odbiornik nie łapie satelitów jest to niestety niewykonalne. Przełączenie odbiornika w tryb demo bez wcześniejszego zafiksowania nieba powoduje, że opcja przejdź do pozycji nie działa :!: :!: :!:
Ile razy ja to jeszcze będę musiał napisać, żebyś zrozumiał…? Łatwiej było przekonać support – oni zrozumieli "już" po miesiącu korespondencji ;-)
Ostatnio edytowano Wt, 25 paź 2011 12:10 przez Mariusz65, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Wt, 25 paź 2011 11:53

GPS Maniak napisał(a):ale już w FW 3.40 działa źle i jeżeli chcę przenieść kursor np. z Poznania do Warszawy, to najpierw muszę wyjść na balkon by odbiornik zafiksował, dopiero potem przejść w tryb symulacji. Wówczas opcja "idź do pozycji" zadziała - kursor wyląduje w Warszawie. Jeżeli przed przejściem w tryb symulacji nie będzie fiksa, nie zadziała - odbiornik nie przejdzie do wiryualnej pozycji w Warszawie, lecz pozostanie w Poznaniu i .... wytyczy trasę z Poznania do Warszawy.

Skoro, w 62-ce ten bug też się objawił to może łatwiej będzie naciskać support na jego naprawę… Nie jestem jednak takim optymistą jak pisze "Miszel na Czarnym Lądzie" w kwestii Montany ;-)

@Lechu – Tylko, że nie zawsze jest do dyspozycji balkon! :( :wink:
A po drugie nie rozumiem czemu ma nie działać coś co wcześniej działało! :mrgreen:
W Dakocie popsuli to od FW 4.10 do obecnego 4.70

GPS Maniak napisał(a):
kwieto napisał(a):Jak dla mnie jest jasne - funkcji "przejdź do pozycji" używam wtedy, gdy chcę przenieść się wirtualnie w jakieś miejsce ...

A możesz? Nawet wówczas gdy odbiornik po włączeniu jeszcze nie zafiksował - bo np. jesteś w mieszkaniu?

@Kwieto – A jeśli jednak możesz to jakie masz FW :!: bo może jedziesz na jakimś starszym niż 4.10…
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez GPS Maniak » Wt, 25 paź 2011 12:21

Mariusz65 napisał(a):Chodzi mi o to, że będąc w punkcie A, chcę sprawdzić trasę z punktu B do punktu C.
Ale, gdy jestem w pomieszczeniu gdzie odbiornik nie łapie satelitów jest to niestety niewykonalne.

No, nie przesadzajmy :wink: Nie można w łatwy sposób przenieść kursora za pomocą opcji: "Przejdź do pozycji". Natomiast można to zrobić via ekran satelitów. Przynajmniej w 62ce jest taka możliwość (opcja: Ustal pozycję na mapie).
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez asandrzej » Wt, 25 paź 2011 12:39

GPS Maniak napisał(a):Przynajmniej w 62ce jest taka możliwość (opcja: Ustal pozycję na mapie).


Wychodzi na to, że „Przejdź do pozycji” to funkcja związana z nawigacją, z rzeczywistą nawigacją w terenie,
a opcja „Ustal pozycję na mapie” umożliwia symulację w odbiorniku, po wyłączeniu sygnału GPS .

andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Wt, 25 paź 2011 12:47

GPS Maniak napisał(a):No, nie przesadzajmy :wink:
można to zrobić via ekran satelitów. Przynajmniej w 62ce jest taka możliwość (opcja: Ustal pozycję na mapie).

Zgoda! W Dakocie też można przenieść kursor przez ekran satelitów :arrow: viewtopic.php?p=123598&sid=98374a248870bfb4c38f6731346343fb#p123598
Nawet support Garmina próbował odrzucić moje zgłoszenie taką argumentacją ;-)

Ale przecież nie po to mam zapisanego waypointa abym nie mógł do niego przenieść kursora opcją "Przejdź do pozycji" (zwłaszcza, że opcja wcześniej działała i ułatwiała życie), tylko musiał tego punku mozolnie szukać na mapie zoomując i przesuwając.
A co gdy mam fantazję przenieść się do waipointa zapisanego kilka tys. km od punktu w którym się obecnie znajduję? Dlaczego mam mieć utrudnione życie i przesuwać o taki kawał mapę… :?:
Ostatnio edytowano Wt, 25 paź 2011 13:21 przez Mariusz65, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez GPS Maniak » Wt, 25 paź 2011 12:51

@Mariusz. Ja to rozumiem i ..... jestem po Twojej stronie :D Doprecyzowałem tylko Twoją stanowczą wypowiedź że z powodu buga symulacja trasy B->C jest niewykonalna :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez Mariusz65 » Wt, 25 paź 2011 13:04

Można nawet wyskakiwać (zimą w pidżamie) na balkon (lub przed dom jeśli nie mamy balkonu) jeśli się chce w łóżeczku przed snem pobawić odbiornikiem :wink: Różne są zboczenia :lol:

Ja jestem po prostu jak małe dziecko i chcę żeby było tak jak dawniej :(
Chcę mieć możliwość przeniesienia kursora do dowolnego Waypointa opcją "Przejdź do pozycji", bez wcześniejszego łapania fixa i koniec! :evil:

I dobrze, że ktoś jeszcze jest po mojej stronie :D
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4501
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Garmin Dakota - Aktualizacja oprogramowania

Postprzez GPS Maniak » Wt, 25 paź 2011 13:53

Mariusz65 napisał(a):Ja jestem po prostu jak małe dziecko i chcę żeby było tak jak dawniej :(

Ja mam - używam FW 2.80 :lol:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości