Dokładnie tak... tylko od kiedy wprowadzanie w błąd jest "wspomaganiem"mappero pisze:Ojej! Przeciez nawigacja jest tylko urzadzeniem WSPOMAGAJACYM a nie wyreczajacym z myslenia i planowania...
City Navigator Europe 2012.20
Re: City Navigator Europe 2012.20
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Od kiedy popełnianie błędów jest karane?
Bez nawigacji ludzie jeżdżą pod prąd, tak samo jak lewym pasem itd.
Bez nawigacji ludzie jeżdżą pod prąd, tak samo jak lewym pasem itd.
A ponarzekam se a co... Jeżdżę do Wa-wy przez Nadarzyn-Pruszków, na CNE nie ma rond: Pruszkowska-Główna oraz w Piastowie: Warszawska-Aleja Wojska Polskiego, w GPMapie (przestarzałej) ronda są. Zjazd z S8 do Powązkowska: życzę szczęscia jeśli kierujecie sie wskazówkami CNE (przestarzała GPMapa prowadzi poprawnie) Dużo wcześniej (bo zjazd ze Świerklan na A1): CNE każe wjechać na rondo chociaż jest zjazd przed rondem. Zresztą cały węzeł Sośnica jako tako działa dopiero na 2012.20 a (przestarzała) GPMapa prowadziła prawidłowo. I co z tego, że CNE ma ograniczenie prędkości do 40 km/h na odcinku 200 m w mojej wsi (3tys. mieszkańców) skoro w Wawie nie potrafi mnie pokierować z S8 na Powązkowską!!!!!! Ta mapa JEST NIEWIARYGODNA i nawet nazwy ulic (i ograniczneia prędkości) w największych zadupiach nie przekonają mnie, że jest inaczej.
---
jjanusz
---
jjanusz
zūmo 350LM, Oregon 300, nüvi 205, nüvi 255W
Ja nie narzekam, ale zasymulowałem jazdę z Katowic do Gdańska (już po otwarciu odcinka autostrady Grudziądz-Toruń) i nic - chociaż autostrada jest w gps-ie, pozostaje nieaktywna. A może ktoś wie jaką ma wpisaną datę aktywacji ?
N50*16'22"
E19*01'45"
H=275 mnpm
E19*01'45"
H=275 mnpm
Wedle http://www.cerbud.org/drogi/ powinna być oddana do użytku 23 października (a więc za 3 dni).
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 16:58 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Unikajmy cytowania całego poprzedniego postu, pliss. Cytat usunięty.
Powód: Unikajmy cytowania całego poprzedniego postu, pliss. Cytat usunięty.
eTrex 30
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Jeszcze się nie nauczyliście, że na nowo otwartych drogach trzeba używać UMPa 
CNE włączany dopiero na wsi!
CNE włączany dopiero na wsi!
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
Dzięki za tabelkę.
Używam tylko CNE, a do Gdańska i tak się nie wybieram więc mi to wisi. Pewnie gdybym wjechał na ten odcinek to gps by go użył.
Bardziej zadowoliła mnie konkretna odpowiedź niż nic nie wnoszący opieprz.
Wygląda na to, że w Garminie zaszyte są inne terminy. Pewnie aktualizacja listopadowa to zmieni.
Używam tylko CNE, a do Gdańska i tak się nie wybieram więc mi to wisi. Pewnie gdybym wjechał na ten odcinek to gps by go użył.
Bardziej zadowoliła mnie konkretna odpowiedź niż nic nie wnoszący opieprz.
Wygląda na to, że w Garminie zaszyte są inne terminy. Pewnie aktualizacja listopadowa to zmieni.
N50*16'22"
E19*01'45"
H=275 mnpm
E19*01'45"
H=275 mnpm