Więc ciekawe czemu nie jest tańsza
PS
Szkoda, że nie dodali chociaż głównych dróg w obwodzie Kaliningradzkim. Zrobiła się przez to biała plama w środku mapy. Gdyby ktoś chciał tamtędy jechać np. na Łotwę to będzie musiał po drodze zmieniać mapę.
Aż musiałem sprawdzić. Wszystko mam i jeszcze mam 170MB wolnego.felin pisze:I masz w Nuvim 765T wszystkie pliki? tzn.:Dariusz Młyński pisze:Nie możliwe. Mi weszło bez problemu - wszystkie mapy
W urządzeniu ma CNE 2010.30 i GP 2010.3, na karcie UMP i POI
GMAPPROM.IMG - 2,3 Gb
D2504060A.JCV - 557,2 Mb
gmap3d.img - 427,9 Mb
gmaptz.img - 594 kb
oraz
gmapsupp.img - 113,5 Mb
Mi dopiero po wykasowaniu zbędnych głosów oraz pliku gmapsupp.img udało się zainstalować całą nową mapę Europy, mam w jednym katalogu zajęte 62,7 Mb ale gdybym to wykasował to i tak jest to za mało na GPmapę.
No to się sponsorzy w..rzą, bo ich ikon/logo nie widać na serii 37xxMariusz65 pisze:Sądząc po wielkości niektórych ikon, CNE jest sponsorowana przez liczne firmy
I tu niestety się z Tobą zgadzam. W Gdyni nowy węzeł komunikacyjny oddano 10 miesięcy temu.stalan pisze:Ja bym aż tak nie przesadzał,UMP czasami chciała mnie kierowac po prąd,w wielu miastach brakuje całych ulic,o ubogiej bazie punktów adresowych nawet nie wspomnę.Co nie zmienia faktu że ostatnio do nawigowania po Polsce używam wyłacznie UMP,gdyż aktualnośc CNE ( od ostatniego roku szczególnie) woła o pomstę do nieba, 2012.30 w tym względzie nic nie zmienia,przynajmniej po wstępnej obserwacji.Marko pisze:CNE 2012.30Gdyby tak włączyć to co najlepsze w CNE (jcv, asystenta pasa ruchu i limity prędkości) do UMP - byłaby mapa marzeń...
Trochę przegięli. Inna sprawa, że generalnie ikony Garmina są raczej projektowane z myślą o serii NUVI - przynajmniej pod względem wielkości i w odbiornikach typu Dakota/62 wyglądają na zdecydowanie zbyt dużeMariusz65 pisze:Sądząc po wielkości niektórych ikon, CNE jest sponsorowana przez liczne firmy
Ciekawe czemu nie wszystkie, a tylko co bogatszych firmGPS Maniak pisze:w odbiornikach typu Dakota/62 wyglądają na zdecydowanie zbyt duże
bo te bogatsze stać na reklamę w GarminachMariusz65 pisze:Ciekawe czemu nie wszystkie, a tylko co bogatszych firm
Większa ikonka = lepiej widoczna - to właśnie może wskazywać na sponsoring. A co do podnoszenia wartości mapy przez logo firmy, której akurat ja (czyli jakiś użytkownik mapy) nie darzę sympatią, to już wydaje się być ryzykowne (opinia czysto subiektywna i raczej w kategorii dywagacji, nie w celu polemizowaniaGPS Maniak pisze:Bogatsze firmy mają lepiej rozpoznawalne loga, a to oznacza, że tego typu ikonki podnoszą raczej wartość samego CNE niż stanowią reklamę tamtych firm.
Na nuvi 2360 także nie widać. Nie wiem nawet jaki jest sens wgrywania do pamięci nuvi tych ikon, skoro ich nie można zobaczyć.beetle-m pisze:No to się sponsorzy w..rzą, bo ich ikon/logo nie widać na serii 37xxMariusz65 pisze:Sądząc po wielkości niektórych ikon, CNE jest sponsorowana przez liczne firmy
No, fakt. Zwłaszcza, jak w rodzinie jest sprzeczność poglądów: żona lubi, ja nie lubięGPS Maniak pisze:Będziesz wiedział, że należy tamto miejsce omijać dużym łukiem