Nuvi 3700
Re: Nuvi 3700
witam ponownie
to znaczy się mam rozumieć iż moja z zielonym paskiem to jest wersja na rynek amerykański???
poprzednie moje nuvi 765t które było 4 razy wymieniane i ostatnie urządzenie z serwisu dostałem z mapami ameryki północnej, niestety po aktualizacji, po ameryce nie zostało śladu, ale nie pamiętam jaki był kolor paska ani jak były wyświetlane ograniczenia prędkości,
a co do autozoomu to faktycznie nie znalazłem w opcjach gdzie to można wyłączyć, tej drugiej europejskiej już nie mam i nie nie mam jak porównać
może ktos podrzuci gdzie jest wyłączanie autozoomu bo choć szukałem nie znalazłem, mogło gdzieś mi umknąć
dzieki dla czytających i odpowiadających
to znaczy się mam rozumieć iż moja z zielonym paskiem to jest wersja na rynek amerykański???

poprzednie moje nuvi 765t które było 4 razy wymieniane i ostatnie urządzenie z serwisu dostałem z mapami ameryki północnej, niestety po aktualizacji, po ameryce nie zostało śladu, ale nie pamiętam jaki był kolor paska ani jak były wyświetlane ograniczenia prędkości,
a co do autozoomu to faktycznie nie znalazłem w opcjach gdzie to można wyłączyć, tej drugiej europejskiej już nie mam i nie nie mam jak porównać
może ktos podrzuci gdzie jest wyłączanie autozoomu bo choć szukałem nie znalazłem, mogło gdzieś mi umknąć
dzieki dla czytających i odpowiadających
3760lmt i dezl760lmt
To jest taki sam 37xx jak europejski, tylko przy pierwszym uruchomieniu zostało podane US jako lokalizacja. Usuń dane użytkownika i zacznij wszystko od nowa, tym razem w Polsce 

ZROBIŁEM TO
ale od początku, zacząłem od zresetowania urządzenia i nic dalej zielony pasek, nie wiedziałem jak usunąć dane użytkownika ( notabene nie wiem nadal jak się usuwa dane użytkownika)
ale znalazłem opcje tryb demonstracyjny i tam wszedłem, są tam opcje ustawień i tam ustawiłem polske i dopiero to pomogło!!!
w miedzy czasie znalazłem opcje rower i podaje to jako ciekawostkę, dotykamy ikonki pojazdu na około 5sekund i pojawią się nam trzy opcje do wyboru samochód, rower i pieszy
dla papaja - faktycznie w ustawieniach na amerykę nie ma ustawień auto zoom
dziękuję i pozdrawiam wszystkich
ale od początku, zacząłem od zresetowania urządzenia i nic dalej zielony pasek, nie wiedziałem jak usunąć dane użytkownika ( notabene nie wiem nadal jak się usuwa dane użytkownika)
ale znalazłem opcje tryb demonstracyjny i tam wszedłem, są tam opcje ustawień i tam ustawiłem polske i dopiero to pomogło!!!

w miedzy czasie znalazłem opcje rower i podaje to jako ciekawostkę, dotykamy ikonki pojazdu na około 5sekund i pojawią się nam trzy opcje do wyboru samochód, rower i pieszy
dla papaja - faktycznie w ustawieniach na amerykę nie ma ustawień auto zoom
3760lmt i dezl760lmt
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Papaj - dotarło ?mlistopad pisze:dla papaja - faktycznie w ustawieniach na amerykę nie ma ustawień auto zoom

mlistopad pisze:zacząłem od zresetowania urządzenia i nic dalej zielony pasek, nie wiedziałem jak usunąć dane użytkownika ( notabene nie wiem nadal jak się usuwa dane użytkownika)

Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Dotarło 
Widziałem tę opcję demo, ale sam się bałem użyć. Widać jednak można wyjść z demo. Przy czym samo demo zwykle czyści wszystkie ustawienia, więc efekt właściwy.
Coś ciekawego w tym demo? Gdzieś w katalogach siedział duży plik *.gir, pewnie jakaś prezentacja. Mój już usunąłem

Widziałem tę opcję demo, ale sam się bałem użyć. Widać jednak można wyjść z demo. Przy czym samo demo zwykle czyści wszystkie ustawienia, więc efekt właściwy.
Coś ciekawego w tym demo? Gdzieś w katalogach siedział duży plik *.gir, pewnie jakaś prezentacja. Mój już usunąłem

- beetle-m
- Garniak
Numer z amerykańskimi ograniczeniami prędkości trafiłem kiedyś w nuvi 765T. Reset jak zawsze pomógł.
Pozdrawiam, mariuszD
-
- Radny
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Demo to taka prezentacja animowana wprowadzająca obsługę Nuvi. Na świeżym odbiorniku nawet polecam nowym nabywcom Garmina. Czyści wszelkie dane. Wyjść można tylko po złapaniu fixa.
Re: nuvi 3700 błędy i usterki
witam wszystkich
przeczytałem różne wątki i wydaje mi się iż tu będzie dobrze zadać pytanie ???
po każdym wgraniu nowego softu muszę na nowo wpisywać adresy w ulubionych, aby tego uniknąć chciałbym je skopiować i po aktualizacji wkleić z powrotem,
tylko nie wiem w którym pliku się zapisują ulubione punkty? pytanie dotyczy nuvi 3790t
przeczytałem różne wątki i wydaje mi się iż tu będzie dobrze zadać pytanie ???
po każdym wgraniu nowego softu muszę na nowo wpisywać adresy w ulubionych, aby tego uniknąć chciałbym je skopiować i po aktualizacji wkleić z powrotem,
tylko nie wiem w którym pliku się zapisują ulubione punkty? pytanie dotyczy nuvi 3790t
- beetle-m
- Garniak
Re: nuvi 3700 błędy i usterki
Wątek o usterkach nie jest dobrym wątkiem na takie pytanie. Przenoszę Twój post.
Strona 8:
http://beetle-m.neostrada.pl/Manuals/Linkowniczek.zip
Ja przed resetem nuvi kopiuję plik current.gpx i zmieniam nazwę kopii na Temp.gpx
Strona 8:

Ja przed resetem nuvi kopiuję plik current.gpx i zmieniam nazwę kopii na Temp.gpx
Pozdrawiam, mariuszD
mając tylko 1 punkt via w N 660 postanowiłem "ulepszyć" sobie tą opcję i zakupiłem N 3790. Teraz chcę skorzystać z tego dobrodziejstwa bo wybieram się z Łodzi do Zielonki na drugą stronę W-wy. Poprzednim razem N przeprowadził mnie przez centrum W-wy i teraz chcę uniknąć tej "przyjemności". Mam zamiar wrzucić kilka punktów pośrednich które umożliwią mi objazd W-wy. Teraz pytanie:
1/ czy wrzucić najpierw punkt docelowy a potem punkty pośrednie w dowolnej kolejności i N sam ustali optymalną trasę?
2/ wrzucić punkt docelowy a potem punkty pośrednie kolejno od puktu docelowego w kier. miejsca startu?
3/ czy jeszcze inaczej?
1/ czy wrzucić najpierw punkt docelowy a potem punkty pośrednie w dowolnej kolejności i N sam ustali optymalną trasę?
2/ wrzucić punkt docelowy a potem punkty pośrednie kolejno od puktu docelowego w kier. miejsca startu?
3/ czy jeszcze inaczej?
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
-
- Radny
- Kontakt:
Możesz potrenować nic nie zepsujesz.
Dajesz Metę i później od końca zaczynasz. Czyli jeśli jest trasa S, 1, 2, 3, M. To Klikasz w kolejności: M, 3, 2, 1.
Dajesz Metę i później od końca zaczynasz. Czyli jeśli jest trasa S, 1, 2, 3, M. To Klikasz w kolejności: M, 3, 2, 1.
-
- Początkujący
Witam, jestem tu nowy i chcę kupić 3790LMT.
Pytanie: czy TMC w zestawie ma już subskrypcję do TMCpro lub TMC premium? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. A przy okazji czy ktoś ma doświadczenia z TMC, żeby określić jakie są realne różnice miedzy TMC free a TMC premium (TMCpro)?
W międzyczasie dowiedziałem się, że ma TMC premium na Polskę, ale interesuje mnie głównie zagranica (Niemcy, Francja), żeby nie okazało się, że tam działa tylko TMC free a za premium trzeba dodatkowo zapłacić. Prawdopodobnie można to odczytać w numerze urządzenia, ostatnie 2 cyfry chyba 31 i 32.
Pozdrawiam.
No tak, pytanie chyba było zbyt trudne. Kupiłem to cudo, dla ciekawskich to TMC ma subskrypcję właśnie na płatne TMCpro lub TMC premium praktycznie na wszystkie kraje europy.
Pytanie: czy TMC w zestawie ma już subskrypcję do TMCpro lub TMC premium? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. A przy okazji czy ktoś ma doświadczenia z TMC, żeby określić jakie są realne różnice miedzy TMC free a TMC premium (TMCpro)?
W międzyczasie dowiedziałem się, że ma TMC premium na Polskę, ale interesuje mnie głównie zagranica (Niemcy, Francja), żeby nie okazało się, że tam działa tylko TMC free a za premium trzeba dodatkowo zapłacić. Prawdopodobnie można to odczytać w numerze urządzenia, ostatnie 2 cyfry chyba 31 i 32.
Pozdrawiam.

No tak, pytanie chyba było zbyt trudne. Kupiłem to cudo, dla ciekawskich to TMC ma subskrypcję właśnie na płatne TMCpro lub TMC premium praktycznie na wszystkie kraje europy.
Re: Nuvi - pierwsze kroki.
Witam, chciałem zaktualizować moja nuvi 3790, czy jak zgrałem paczkę z radarami na Polskę ze strony http://ump.waw.pl/wszystkie.html , mogę to wrzucić bezpośrednio na kartę microSD, czy muszę do pamięci nawigacji? Chodzi mi żeby nic mi się ne pokasowało albo jakieś błędy nie powychodziły. Zgrałem tez na dysk komputera najnowszego POILoaderforWindows_270.
-
- Radny
- Kontakt: