wgrywanie map Astro 220

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Moderatorzy: Zachu, wojtek, Spider, PouchX

wgrywanie map Astro 220

Postprzez Amber » Cz, 05 sty 2012 23:41

Witam,
Postanowiłam odgrzać stary temat zamiast zakładać nowy wątek ponieważ dotyczy tego samego problemu.
Posiadam Garmin Astro 220 z obrożą dla psa i tak samo jak w przypadku powyższym urządzenie nie widzi wgranej na kartę pamięci mapy. Widzi tylko tę mapę, która była wgrana standardowo. Na płytce CD dostałam od kolegi mapy interesującego mnie terenu, skopiowałam je do pliku Garmin na karcie pamięci urządzenia a ono nadal nie widzi wgranej mapy tylko tą starą.
Próbowałam przez program MapSource ale to wogóle była już porażka bo w mojej wersji programu (najnowszej sciągniętej z MyGarmin) nie uaktywnia się rozwijane meny które powinno być z lewej strony nad przyciskami o nazwie mapy, punkty itd. Wogóle go tam nie ma! tak jakby MapSource nie widział żadnych map. Nic z tego nie rozumiem bo we wszystkich instrukcjach obslugi i na filmiku instruktażowym ze strony Garmin to rozwijane meny z mapami jest a u mnie nie, choc aktywowałam wszystko co było do pokazania na pasku narzędzi. A wygląda to nadal tak:
Obrazek

A powinno wyglądać tak:

Obrazek
U mnie tego górnego meny z mapami NIE MA!

Nie pojawia się żadna lista obszarów z lewej strony okna a z prawej siatka nie wygląda tak jak na filmie instruktażowym, nie da sie nic zaznaczyć narzędziem do zaznaczania, nie wiem co jest nie tak.
Ale pomijając już program MapSource, to powinno dać się przecież wgrać mapy bezpośredni na kartę pamięci, co zrobiłam w katalogu Garmin, tam były jeszcze dwa podkatalogi GPX oraz User data, ale ich nie ruszałam. Próbowałam wgrywac mapy do tych dwóch i też nic. Urządzenie nadal ich nie widzi.
Jak otwieram meny i tam powinny być te ustawienia karty wg. instrukcji z linku, które powinny wyglądać tak, prawda?

Obrazek
Obrazek

I tam powinno znaleźć się te mapy na liście w meny, tak?

Natomiast w moim garminie dochodzę tylko do tego meny
Obrazek
a jak wchodzę w
USTAWIENIA MAPY a potem tam gdzie jest zaznaczone ( i ) w kółku na czerwono nie ma u mnie na liście nazwy ŻADNEJ MAPY, a jedynie puste okienko a pod nim obrazek mapy sprzedanej razem z urządzeniem, którą chcę zastąpić bardziej szczegółową mapa terenu bo ta do niczego się nie nadaje.

Co ja robię źle?? Gdzie skopiować te mapy z płytki do na kartę pamięci garmina i gdzie wejść potem żeby je wyświetlic w urządzeniu.
Męczę się już z tymi mapkami bardzo długo a nikt nie jest mi w stanie pomóc na telefon bo nikt nic z tego nie rozumie, wszyscy mówią że po prostu skopiowali i wkleili i że się wyświetla a u mnie nie!! :evil:

I dlaczego MapSource nie wygląda u mnie tak jak na obrazku instruktażowym, wygląda jakby był jakiś wybrakowany. Mapa bez siatki, zaznaczanie nie działa, meny z mapami sie nie wyświetla a w lewe okno jest puste. MapSource widzi Garmina, pobiera jego ID, pisze że mapa jest odblokowana to o co tu chodzi ??? :evil:

Z góry bardzo dziękuję jeśli komuś uda mi się pomóc :)))
Ostatnio edytowano So, 07 sty 2012 21:11 przez Amber, łącznie edytowano 1 raz
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez asandrzej » Pt, 06 sty 2012 0:04

Witam
Nie bardzo wiadomo od czego zacząć, narzędzie do zaznaczania map do wysyłki to „ Map TooL, poszukaj w >Wyświetl .. Pasek narzędzi…> zaptaszkować Prześlij.
Jeżeli w MapSource będzie zainstalowana mapa, Map Tool-em zaznaczysz obszar do wysyłki, w oknie po lewej stronie będzie lista map, które zaznaczyłeś.
Jeżeli chodzi o mapę w odbiorniku, to zrób kopie pamięci odbiornika, pobierz mapę UMP plik B5 http://ump.waw.pl/update/gmapsupp-eu-og.zip i umieść w na karcie.
Napisz co zawiera płyta, jakie pliki, jeżeli od kolegi dostałeś na płycie mapę komercyjną, to nie uruchomisz jej w swoim odbiorniku, mapa jest zablokowana dla innych urządzeń.

Jak zainstalować mapę w MS-sie
viewtopic.php?p=134403#p134403
Ostatnio edytowano Pt, 06 sty 2012 0:10 przez asandrzej, łącznie edytowano 1 raz
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Magnoom » Pt, 06 sty 2012 0:10

Mapy w programie MapSource należy wcześniej zainstalować. Dopiero po instalacji pojawią się w programie. Jeśli będzie ich dwie lub więcej będzie też pasek do ich wyboru (ta rozwijana lista).
Teraz pozostaje jeszcze kwestia jakie to mapy dostałaś od kolegi. Czy jest na płytce instalator, czy może gotowy plik np. gmapsupp.img.

Jeśli jest instalator to należy z niego skorzystać i zainstalować mapki w MapSource.
Jeśli nie ma instalatora to należy mapkę wpiąć ręcznie korzystając np. z programu MapSetToolKit. Pomocny powinien być ten temat.

Jeśli na płytce masz sam plik .img to plik należy skopiować na kartę do folderu Garmin. Z tego co pamiętam Astro 220 obsługiwało jedynie plik z nazwą gmapsupp.img Zrób wcześniej kopię tego co masz obecnie na karcie, aby nie stracić obecnej mapy.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1772
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Amber » Pt, 06 sty 2012 8:54

Witam ponownie i dziekuje za odpowiedz :)
Nie bardzo wiadomo od czego zacząć, narzędzie do zaznaczania map do wysyłki to „ Map TooL, poszukaj w >Wyświetl .. Pasek narzędzi…> zaptaszkować Prześlij.
Jeżeli w MapSource będzie zainstalowana mapa, Map Tool-em zaznaczysz obszar do wysyłki, w oknie po lewej stronie będzie lista map, które zaznaczyłeś.


Ze znalezieniem samego narzedzia nie mam problemu, widze gdzie onojest, wybieram je ale nie zaznacza nic na "domyslnej" mapce ktora pojawia sie w oknie z prawej strony. Wogole ta mapka nie wyglada tak jak na filmiku na stonie Garmina. Powinna byc na niej taka jakby siatka do zaznaczania tym narzedziem, a ta mapka jest jakby zwykla bez tej siatki i dlatego nic sie nie zaznacza, wiec prawdopodobnie to nie jest ta mapka z plyty tylko jakas domyslna? Nie znam sie na tym za bardzo. :(

Dlatego po nieudanych probach sciagniecia mapek przez MapSource sprobowalam wgrac te mapki (bo jest ich wiele) bezposrednio na karte pamieci Astro. Na stronie Garmina pisze ze mapki wgrywa sie na karte pamieci w niektorych modelach, no i moj ma wlasnie karte, tak jak w telefonie.

Jeżeli chodzi o mapę w odbiorniku, to zrób kopie pamięci odbiornika, pobierz mapę UMP plik B5 http://ump.waw.pl/update/gmapsupp-eu-og.zip i umieść w na karcie.
Napisz co zawiera płyta, jakie pliki, jeżeli od kolegi dostałeś na płycie mapę komercyjną, to nie uruchomisz jej w swoim odbiorniku, mapa jest zablokowana dla innych urządzeń.

Przyznam ze nie bardzo rozumiem o jaka pamiec teraz chodzi, wewnetrzna urzadzenia, czy masz na mysli karte pamieci, jak zrobic jej kopie?
Mozesz przyblizyc co to jest mapa UMP ? :) Jestem kompletnie zielona jesli o to chodzi. Ja dostalam plytke z mapami przegrana od kogos kto je wgrywal do siebie bezposrednio na odbiornik i komus innemu, maja identyczne modele odbiornikow co ja ale tylko ja sie z tym mecze, wszyscy inni wgrali i dziala u nich. A moj odbiornik nie czyta tych map czyli cos jest gdzies zle wgrane bo mapy sa ok. Na plycie sa foldery, w ktorych sa pliki .img oraz inne z roznymi dziwnymi rozszerzeniami :) moge zrobic zdjecie zawartosci plytki i pamieci urzadzenia jesli to cos pomoze.

PYT 1) czy wgrywac cale foldery na karte pamieci tak jak jest na plytce.?
PYT 2) gdzie na karcie pamieci je wgrac, do jakiego folderu: Garmin, GPX, User data czy jeszcze gdzie indziej bo innych nie widze
PYT 3) co rozumiesz przez kopie pamieci odbiornika, jak zrobic ta kopie i gdzie ja umiescic?
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Amber » Pt, 06 sty 2012 9:00

Magnoom napisał(a):Mapy w programie MapSource należy wcześniej zainstalować. Dopiero po instalacji pojawią się w programie. Jeśli będzie ich dwie lub więcej będzie też pasek do ich wyboru (ta rozwijana lista).
Teraz pozostaje jeszcze kwestia jakie to mapy dostałaś od kolegi. Czy jest na płytce instalator, czy może gotowy plik np. gmapsupp.img.

Jeśli jest instalator to należy z niego skorzystać i zainstalować mapki w MapSource.
Jeśli nie ma instalatora to należy mapkę wpiąć ręcznie korzystając np. z programu MapSetToolKit. Pomocny powinien być ten temat.

Jeśli na płytce masz sam plik .img to plik należy skopiować na kartę do folderu Garmin. Z tego co pamiętam Astro 220 obsługiwało jedynie plik z nazwą gmapsupp.img Zrób wcześniej kopię tego co masz obecnie na karcie, aby nie stracić obecnej mapy.


Dziekuje :)
No wlasnie jest tam pelno plikow .img o roznych numerach w kazdym z folderow, ale oprocz nich sa jeszcze w tych folderach inne pliki o innych rozszerzeniach (sprawdze w domu) i dwa takie ktore wygladaja jak programy instalacyjne a same foldery oprocz nazywaja sie MapSoruce + nazwa wojewodztwa. Jest tam ich chyba ze 20. Probowalam kopiowac bezprosrednio na karte pamieci bez urzycia MapSource bo nie umiem zainstalowac w nim map (sprobuje zrobic to w domu dzis wieczorem), ale to tez nie dziala! :(

Zrobie w domu zdjecia i wysle na forum...
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez asandrzej » Pt, 06 sty 2012 10:21

Amber napisał(a):Mozesz przyblizyc co to jest mapa UMP ? :)


Mapa Ump, to bezpłatna mapa Polski, mapa jest w pliku z (odpowiednią nazwą) którą obsługują odbiorniki Garmin, wystarczy umieścić ją na karcie w katalogu Garmin.
Mapa na płycie ,to wersja instalacyjna, przeznaczona do instalacji w MapSource.

Podałem link do pobrania mapy, mapa może nie odpowiada obszarowo Twoim potrzebom,
ale w ten sposób sprawdzisz i zapoznasz się ze sposobem wgrywania mapy.
Jak mapa UMP będzie widoczna w odbiorniku, a Ty dokładniej opiszesz jaką mapą dysponujesz podamy szczegółowe wskazówki.
Na screnie w MS-sie widzę, że masz zainstalowaną mapę, trudno mi określić ,co to jest za mapa.
Wspomnę jeszcze o tym, że mapy komercyjne są zabezpieczone kodem, tak że mapa która działa w innym odbiorniku nie da się uruchomić,
z tego względu zaproponowałem przeprowadzenie próby korzystając z mapy bezpłatnej ( nie zabezpieczonej kodem) , która powinna działać w każdym odbiorniku.

Pobrany plik mapy UMP, należy rozpakować aby uzyskać plik o nazwie gmapsupp.img, ten plik należy skopiować do katalogu Garmin.
Przed dokonywaniem zmian najlepiej zrobić kopię plików na dysku peceta, tak żeby w przyszłości można było przywrócić stan początkowy ( fabryczny).
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Magnoom » Pt, 06 sty 2012 10:30

Aby na razie nie namieszać Ci w głowie faktycznie spróbujmy najpierw z mapką UMP-pcPL w wersji gotowego pliku gmapsupp.img. Ściągnij na PC to archiwum .zip. Twórcy mapy na stronie http://ump.waw.pl tworzą wiele różnych wersji swojej mapy. Ta jest wersją jaką zasugerował wcześniej Andrzej. Następnie wypakuj z tego archiwum plik gmapsupp.img.
Podepnij urządzenie do PC i skopiuj w bezpieczne miejsce całą zawartość karty pamięci. Dopiero po tej czynności przenieś wypakowany plik gmapsupp.img na kartę do folderu /Garmin. Odłącz Astro od PC i sprawdź czy wgrana przed chwilką mapa wyświetla się w odbiorniku GPS.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1772
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez asandrzej » Pt, 06 sty 2012 11:00

Może jeszcze napiszę wstępne informacje o mapie w MapSource ,
sprawdź w MS-sie > Dodatki > Zarządzaj mapami >
jeżeli masz zainstalowaną mapę, to powinien być wpis, nazwa mapy, czy jest odblokowana i lokalizacja plików.
Zainstalowana mapa komercyjna nie odblokowana, będzie się wyświetlała bez szczegółów,
w dolnym prawym narożniku zamiast podziałki będzie informacja,
że mapa jest zablokowana, taka mapa nie będzie działała w Twoim odbiorniku.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Amber » Pt, 06 sty 2012 12:30

asandrzej napisał(a):
Amber napisał(a):Mozesz przyblizyc co to jest mapa UMP ? :)
Mapa Ump, to bezpłatna mapa Polski, mapa jest w pliku z (odpowiednią nazwą) którą obsługują odbiorniki Garmin, wystarczy umieścić ją na karcie w katalogu Garmin.
Mapa na płycie ,to wersja instalacyjna, przeznaczona do instalacji w MapSource.

Podałem link do pobrania mapy, mapa może nie odpowiada obszarowo Twoim potrzebom,
ale w ten sposób sprawdzisz i zapoznasz się ze sposobem wgrywania mapy.
Jak mapa UMP będzie widoczna w odbiorniku, a Ty dokładniej opiszesz jaką mapą dysponujesz podamy szczegółowe wskazówki.
Na screnie w MS-sie widzę, że masz zainstalowaną mapę, trudno mi określić ,co to jest za mapa.
Wspomnę jeszcze o tym, że mapy komercyjne są zabezpieczone kodem, tak że mapa która działa w innym odbiorniku nie da się uruchomić,
z tego względu zaproponowałem przeprowadzenie próby korzystając z mapy bezpłatnej ( nie zabezpieczonej kodem) , która powinna działać w każdym odbiorniku.

Pobrany plik mapy UMP, należy rozpakować aby uzyskać plik o nazwie gmapsupp.img, ten plik należy skopiować do katalogu Garmin.
Przed dokonywaniem zmian najlepiej zrobić kopię plików na dysku peceta, tak żeby w przyszłości można było przywrócić stan początkowy ( fabryczny).
OK, zrobie tak i dam znac jak wyszlo :D

Magnoom napisał(a):Aby na razie nie namieszać Ci w głowie faktycznie spróbujmy najpierw z mapką UMP-pcPL w wersji gotowego pliku gmapsupp.img. Ściągnij na PC to archiwum .zip. Twórcy mapy na stronie http://ump.waw.pl tworzą wiele różnych wersji swojej mapy. Ta jest wersją jaką zasugerował wcześniej Andrzej. Następnie wypakuj z tego archiwum plik gmapsupp.img.
Podepnij urządzenie do PC i skopiuj w bezpieczne miejsce całą zawartość karty pamięci. Dopiero po tej czynności przenieś wypakowany plik gmapsupp.img na kartę do folderu /Garmin. Odłącz Astro od PC i sprawdź czy wgrana przed chwilką mapa wyświetla się w odbiorniku GPS.

Brzmi logicznie :) sprawdze wszystko wieczorem.
Ostatnio edytowano Pt, 06 sty 2012 16:28 przez beetle-m, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączone dwa kolejne posty usera + minimalizacja cytatów.
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez asandrzej » Pt, 06 sty 2012 21:51

Wszystko na to wskazuje, że trudności z wysłaniem mapy z MapSource jest brak uprawnień do mapy,
mapa nie wyświetla się, jako mapa szczegółowa, nie możesz zaznaczyć obszaru mapy do wysyłki,
takie symptomy są, jeżeli mapa nie jest odblokowana.

Następny krok, jaki bym radził, żeby nabrać wprawy, to usuń plik gmapsupp.img z karty,
w zasadzie nie trzeba tego robić, mapa wysłana z MS-sa nadpisuje istniejącą,
ale w tym wypadku, żeby mieć pewność, co do wysłania mapy, możesz usunąć plik z mapą UMP,

pobierz mapę UMP w pliku instalacyjnym, plik (A) http://ump.waw.pl/update/ump-pcpl-setup.exe
zainstaluj i spróbuj wysłać mapę lub fragment mapy z MapSource na kartę.

Po tych ćwiczeniach z mapą UMP będziesz już wiedział jak działa MapSource i jak wysyłać mapy,
co do mapy, podaj jaki obszar Ciebie interesuje, może znajdzie się niekomercyjna mapa tego obszaru,
którą będziesz mógł zastosować w odbiorniku.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Amber » So, 07 sty 2012 17:52

Dopiero dzis zasiadlam do sciagania mapy i wlasnie sie sciaga, na karcie jeszcze nic nie zapisalam bo nie zdazylam.
Jak mapa sie sciagnie to sprobuje wyslac ja przez MapSource do odbiornika i dam znac czy odbiornik ja widzi.
To czego nie rozumiem z tymi moim mapami to to w jaki sposob zainstalowac je w MapSource tak zeby ten program je zobaczyl.
Kolega, ktory dal mi te mapy stwierdzil ze nie uzywal zadnego programu do ich skopiowania na odbiornik...

Jesli to cos pomoze to tak wygladaja te mapki na plytce
sa tam dwa foldery
Obrazek

po otwarciu tego z prawej wyglada to tak:

Obrazek

a po otwarciu jednego z nich tak:

Obrazek

Drugi folder zawiera cos takiego:

Obrazek

a w kazdym z nich sa takie pliki:
Obrazek

Nie mam zielonego pojecia w jaki sposob zainstalowac je w MapSource albo bezposrednio na karcie.

Moze sa tam jakies programy instalacyjne ktorych ja nie widze ? Ale w takim razie to nie bedzie tylko skopiuj - wklej tak jak mi mowia ci co to instalowali, albo nie mowia calej prawdy :)

p.s. jestem kobieta wiec mozecie zwracac sie do mnie per "ona" , chyba nikt tego nie zauwazyl :wink:
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: wgrywanie map Astro 220

Postprzez asandrzej » So, 07 sty 2012 18:12

Przepraszam, że nie zwróciłem uwagi, poprawie się.
Na zrzutach ekranu „ drugi folder zawiera coś takiego: „
jest plik setup, przeciśnij ten plik.

Mapa Norwegi w pliku exe, wystarczy tylko uruchomić instalację
i będzie zainstalowana w MapSource, następnie zaznaczyć i wysłać na kartę
Jeżeli chodzi o szczegółowość mapy, to nie sprawdzałem.
http://www.velomap.org/donate/download_norway_en.html
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: wgrywanie map Astro 220

Postprzez Amber » So, 07 sty 2012 21:37

Dziekuje za kontynuacje watku i pomoc :)
No wiec mapa sie sciagnela na odbiornik ale odbiornik mowi ze sygnal z satelity jest za slaby i nie pokazuje mapy tylko znak zapytania, chociaz pokazuje sie informacja ze mapa jest zainstalowana na urzadzeniu. To i tak postep, bo przy probie wgrania mapy norweskiej urzadzenie wogole jej nie wykrywalo (bez MapSource). Z MapSource jeszcze nie probowalam bo nie potrafie jej tam zainstalowac.

Zrobilam tak jak mi napisales, ale klikajac w plik SETUP pokazuje sie to cholerstwo
Obrazek
i nie moge nic z tym plikiem zrobic. ! :cry: :cry: :cry: :cry: To jakis koszmar.
O jakiej mapie w pliku exe mowisz bo nie znalazlam takiego w zadnym z folderow na tej plytce ?? Jesli ma byc tam jakis plik instalacyjny dla programu MapSource to go tam nie ma albo go tam nie widze. :?

:( :( :( Ktory to, napisz dokladnie w jakim rzedzie i ktory od prawej albo od lewej, ten plik SETUP to nie jest plik exe tylko jakis INX. Co to za cholerstwo??
Prosze o dalsza pomoc :? i dziekuje juz za wyswiadczona.

p.s w folderze Garmin na odbiorniku pojawil sie plik gmapsupp.img po sciagnieciu polskiej mapy , niczego takiego nie widze na tej plycie.
Ostatnio edytowano So, 07 sty 2012 22:01 przez Amber, łącznie edytowano 1 raz
Amber
 
Posty: 19
Dołączył(a): Cz, 05 sty 2012 22:57
Lokalizacja: Tromsø

Re: wgrywanie map Astro 220

Postprzez asandrzej » So, 07 sty 2012 21:58

Masz ukryte rozszerzenia plików, to za bardzo nie wiedziałem, co to jest za plik.
Może przyślij jeden katalog, zainstaluje u siebie, i napiszę krok po kroku.
Ostatnio edytowano So, 07 sty 2012 22:12 przez asandrzej, łącznie edytowano 1 raz
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Mariusz65 » So, 07 sty 2012 22:05

Amber napisał(a):Kolega, ktory dal mi te mapy stwierdzil ze nie uzywal zadnego programu do ich skopiowania na odbiornik...

A jaki kolega używał odbiornik? Garmina :?:
Gdyby to były pliki do bezpośredniego skopiowania na odbiornik (Garmin), to cała mapa siedzi w pojedynczym pliku o rozszerzeniu *IMG :!:
Ostatnio edytowano So, 07 sty 2012 22:10 przez Mariusz65, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4513
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Następna strona

Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości