Postanowiłam odgrzać stary temat zamiast zakładać nowy wątek ponieważ dotyczy tego samego problemu.
Posiadam Garmin Astro 220 z obrożą dla psa i tak samo jak w przypadku powyższym urządzenie nie widzi wgranej na kartę pamięci mapy. Widzi tylko tę mapę, która była wgrana standardowo. Na płytce CD dostałam od kolegi mapy interesującego mnie terenu, skopiowałam je do pliku Garmin na karcie pamięci urządzenia a ono nadal nie widzi wgranej mapy tylko tą starą.
Próbowałam przez program MapSource ale to wogóle była już porażka bo w mojej wersji programu (najnowszej sciągniętej z MyGarmin) nie uaktywnia się rozwijane meny które powinno być z lewej strony nad przyciskami o nazwie mapy, punkty itd. Wogóle go tam nie ma! tak jakby MapSource nie widział żadnych map. Nic z tego nie rozumiem bo we wszystkich instrukcjach obslugi i na filmiku instruktażowym ze strony Garmin to rozwijane meny z mapami jest a u mnie nie, choc aktywowałam wszystko co było do pokazania na pasku narzędzi. A wygląda to nadal tak:

A powinno wyglądać tak:

U mnie tego górnego meny z mapami NIE MA!
Nie pojawia się żadna lista obszarów z lewej strony okna a z prawej siatka nie wygląda tak jak na filmie instruktażowym, nie da sie nic zaznaczyć narzędziem do zaznaczania, nie wiem co jest nie tak.
Ale pomijając już program MapSource, to powinno dać się przecież wgrać mapy bezpośredni na kartę pamięci, co zrobiłam w katalogu Garmin, tam były jeszcze dwa podkatalogi GPX oraz User data, ale ich nie ruszałam. Próbowałam wgrywac mapy do tych dwóch i też nic. Urządzenie nadal ich nie widzi.
Jak otwieram meny i tam powinny być te ustawienia karty wg. instrukcji z linku, które powinny wyglądać tak, prawda?

I tam powinno znaleźć się te mapy na liście w meny, tak?
Natomiast w moim garminie dochodzę tylko do tego meny

a jak wchodzę w
USTAWIENIA MAPY a potem tam gdzie jest zaznaczone ( i ) w kółku na czerwono nie ma u mnie na liście nazwy ŻADNEJ MAPY, a jedynie puste okienko a pod nim obrazek mapy sprzedanej razem z urządzeniem, którą chcę zastąpić bardziej szczegółową mapa terenu bo ta do niczego się nie nadaje.
Co ja robię źle?? Gdzie skopiować te mapy z płytki do na kartę pamięci garmina i gdzie wejść potem żeby je wyświetlic w urządzeniu.
Męczę się już z tymi mapkami bardzo długo a nikt nie jest mi w stanie pomóc na telefon bo nikt nic z tego nie rozumie, wszyscy mówią że po prostu skopiowali i wkleili i że się wyświetla a u mnie nie!!

I dlaczego MapSource nie wygląda u mnie tak jak na obrazku instruktażowym, wygląda jakby był jakiś wybrakowany. Mapa bez siatki, zaznaczanie nie działa, meny z mapami sie nie wyświetla a w lewe okno jest puste. MapSource widzi Garmina, pobiera jego ID, pisze że mapa jest odblokowana to o co tu chodzi ???

Z góry bardzo dziękuję jeśli komuś uda mi się pomóc