Taka oto fanaberia
Taka oto fanaberia
Czy ktoś z Was słyszał o takim urządzeniu które miałoby wiele cech nowoczesnych urządzeń: czyli wysokoczuły odbiornik, kompas elektroniczny, wyznaczanie tras, zapis śladów, kartę pamięci lub/i dużą pamięć wewnętrzną ALE posiadało monochromatyczny wyświetlacz?
-
Wojtek Szydlowski
- Garniak
- Been thanked: 6 times
Re: Taka oto fanaberia
Raczej ciężko będzie, chociaż pewnie dałoby się przy pomocy modyfikacji pliku TYP zrobić mapę wyłącznie w odcieniach szarości.
Ale Tobie nie o to chodzi.
Obawiam się, że taki odbiornik to faktycznie fanaberia
Ale Tobie nie o to chodzi.
Obawiam się, że taki odbiornik to faktycznie fanaberia
GPSMap H1 + Forerunner 965
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Nigdzie nie jest napisane że to ma być mapowiec.
Nie pierwszy raz kolega ma "takie fanaberie"
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... 385#p50385
Nie pierwszy raz kolega ma "takie fanaberie"
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... 385#p50385
No i proszę;) wyśledził mnie:) Owszem, nie pierwszy raz.
Etrex 10 byłby fajny ale nie ma kompasu. Holux 260 ma kompas, jest stosunkowo tani, ale jest biedny w innych kwestiach, np. może zapisać tylko 10 POI. Ofertę Garmina znam, Holuxa tudzież. Zapytałem bo byc może poza Garminem i Holuxem istnieją jakieś inne rozwiązania, mniej popularne o których mi nie wiadomo. Ale chyba z tego co widzę to nie:) Miłoby gdyby był to mapowiec, aletu już chyba za daleko posunąłem sie w marzeniach:0 Ok, uznajmy, że nie napisałem tego postu:)
Etrex 10 byłby fajny ale nie ma kompasu. Holux 260 ma kompas, jest stosunkowo tani, ale jest biedny w innych kwestiach, np. może zapisać tylko 10 POI. Ofertę Garmina znam, Holuxa tudzież. Zapytałem bo byc może poza Garminem i Holuxem istnieją jakieś inne rozwiązania, mniej popularne o których mi nie wiadomo. Ale chyba z tego co widzę to nie:) Miłoby gdyby był to mapowiec, aletu już chyba za daleko posunąłem sie w marzeniach:0 Ok, uznajmy, że nie napisałem tego postu:)
To już prawie cztery lata się kolega zastanawia?
Trzeba było kupić tą 60' teraz już by można było szukać następcy.
Trzeba było kupić tą 60' teraz już by można było szukać następcy.
Kamil
60CSx, 1490T, 2495LM
60CSx, 1490T, 2495LM
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Sprawdź ofertę Magellana, DeLorme itp.
Magellan chyba nie ma czarno-białych, ale DeLorme z tego co pamiętam miał coś takiego w ofercie
Magellan chyba nie ma czarno-białych, ale DeLorme z tego co pamiętam miał coś takiego w ofercie
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
I Lowrancekwieto pisze:Sprawdź ofertę Magellana, DeLorme itp.
Był taki model: iFINDER Explorer, ale już chyba nie do zdobycia.
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Dzięki za odpowiedzi. Foretrex 401 wygląda nadspodziewanie sensownie. Rozumiem, że skoro nie posiada mapy, to mogę wrzucić do niego trasy przygotowane na kompie?
EDIT: Dokonałem wyboru!
Sam nie spodziewałem się, że wybór będzie zgoła odmienny niż początkowe założenia... Otóz zamierzam nabyć Dakotę 20, która nie ma nic wspólnego z tytułem mego posta, ale cóż... Miałem ja w łapach wczoraj i myślę, że da radę. Ma wszystko to czego szukałem i jeszcze więcej. Mam nadzieję, że poradzę sobie z modyfikacją pliku TYP, choć przyznam, że już tryb nocny jak dla mnie pewnym ułatwieniem jest, jeśli chodzi o czytelność w słońcu (!). Pozostaje teraz tylko znaleźć jakąś cenową okazję i poczekać na mapę Turystyka_pl:) Dzięki za rady:)
EDIT: Dokonałem wyboru!