Mapa "Ścieżki_PL" - sugestie, dyskusja

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Wojtek Szydlowski
Bywalec

Re: Mapa "Ścieżki_PL"

Post autor: Wojtek Szydlowski »

mbaszyns pisze:A ja bym prosił o:
a) Puszcza Solska - Roztocze, szumy na Tanwi, Zwierzyniec i okolice,
Okolice Zwierzyńca, to - a precyzyjnie mówiąc okolice wsi Kawęczynek - także moje okolice, zatem - pewnie "zrobi się".
Zwierzyniec uwielbiam, bywam tam wielokrotnie każdego roku, to miejsce niebezpiecznie blisko zbliża się do "idealnych miejsc do życia" :)
Będę chciał wkrótce to zwektoryzować, lecz pewnie ograniczę się na południe max do Krasnobrodu, więc reszty Twoich okolic nie ogarnę.
Jeśli Lechu będzie chciał włączyć to do ścieżek, to - przynajmniej okolice Zwierzyńca i Kawęczynka - wkrótce tam się znajdą.
GPSMap67 + Forerunner 965 + Edge 1030 Plus
Awatar użytkownika
Guzik
Bywalec

Post autor: Guzik »

mbaszyns pisze:A ja bym prosił o:
a) Puszcza Solska - Roztocze, szumy na Tanwi, Zwierzyniec i okolice,
b) Puszcza Knyszyńska - okolice Białegostoku, Gródka, Michałowa, Supraśla, Krynek
c) Stawy Milickie, Dolina Baryczy - częściowo są na mapie GPS Wielkopolska, brak okolic na południe od Milicza..
Pomarzyć można :roll:.
Pozdrawiam,

Przemysław (Guzik) Guzinski
GPSmap 62s, UMP PCPl, Góry_PL, PL Topo, GPSWielkopolska
mbaszyns
Bywalec

Post autor: mbaszyns »

Guzik pisze:Pomarzyć można :roll:.
Bierzesz Lecha na ambicję? :roll:
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
Awatar użytkownika
Guzik
Bywalec

Post autor: Guzik »

Tylko marzę...
Pozdrawiam,

Przemysław (Guzik) Guzinski
GPSmap 62s, UMP PCPl, Góry_PL, PL Topo, GPSWielkopolska
wilmington19805
Bywalec

Post autor: wilmington19805 »

Witam.
moje marzenie to Beskidy.
Sądecki, Wyspowy i Niski i w takiej kolejności.
Pozdrawiam.
Nuvi 205 - Oregon 300-GPMapa- UMP-pc PL - Topo PL
easyrider
Bywalec

Post autor: easyrider »

A nie można by zaprzęgnąć do rysowania więcej osób?
Oczywiście według identycznych podkładów, programów i innych wytycznych...
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Bardzo sympatyczny pomysł. Czekam na propozycje kto jest chętny na jaki rewir :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 8 times

Post autor: Marko »

Biorę Beskid Śląski, a konkretnie: Skoczów, Cieszyn, Brenna, Ustroń, Wisła.
Czekam na wytyczne...
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
burza
Początkujący

Post autor: burza »

Biorę Puszczę Knyszyńską, docelowo całe woj. podlaskie. Także czekam na wytyczne :D
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Wow. Jest dobrze :D Wieczorem (w nocy?) pojawi się szczegółowy opis co i jak.
Zainteresowanym udostępnię też materiały do obróbki.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Awatar użytkownika
tboniasty
Radny
Kontakt:

Post autor: tboniasty »

Opolskie moge poklikac o ile sa jakies sensowne podklady.
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
asandrzej
Garniak

Post autor: asandrzej »

http://compass.krakow.pl/katalog-produk ... N-Wroclaw/
ale bez wirtualnych scieżek się nie obedzie.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Awatar użytkownika
Ajger
Bywalec

Post autor: Ajger »

Ja mogę zrobić Roztocze, ale uprzedzam lojalnie, że nie posiadam sensownego podkładu :D
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Ajger pisze:Ja mogę zrobić Roztocze,
Roztocze trzeba będzie uzgodnić z Wojtkiem Szydłowskim, bo on majstruje w tamtych okolicach.
Ajger pisze: uprzedzam lojalnie, że nie posiadam sensownego podkładu :D
Rozumiem, że to w nawiązaniu do dyskusji o wirtualnych ścieżkach? :wink: :D No cóż. Tak to właśnie wygląda :( Południe Polski, no może z wykluczeniem Sudetów Zachodnich to dobre i w miarę pewne mapy Compassu. Reszta jest - przynajmniej dla mnie - wielką niewiadomą. A ponieważ materiałów "turystycznych" dla innych niż szeroko rozumiane południe Polski mam niewiele, pozostaną niestety niezbyt aktualne mapy topograficzne. Jak jednak widać z dyskusji o wirtualnych ścieżkach, większości użytkownikom zapewne nie będzie to przeszkadzało. Zresztą jak pokazują moje doświadczenia z Puszczy Noteckiej, na nizinach zmiany w układzie dróg leśnych owszem występują, ale są zdecydowanie mniejsze niż w terenach górzystych.

Przy okazji. Nie zapominajmy, że mapę można tworzyć nie tylko metodą wektoryzacji od podstaw. Spory fragment Roztocza jest już zrobiony przez Ryśka Klimkiewicza. Sądzę że można byłoby skorzystać z tych danych. Oczywiście przy zachowaniu osobistych praw autorskich (info o autorze na stronie www projektu). Najlepiej gdybyśmy uzyskali zgodę Ryśka. Postaram się z nim skontaktować. Dodam, że mam taką zgodę od Michała Rybickiego, co otwiera przed nami naprawdę spore możliwości w miarę sprawnego zrobienia szeroko rozumianego Pomorza.

Teraz muszę trochę popracować nad materiałami, zatem znikam. Więcej napiszę wieczorem.
Pozdrawiam Lechu

septimus19
Bywalec

Post autor: septimus19 »

Witam,Sudety Zachodnie są w czeskim Geoportalu.
http://geoportal.gov.cz/web/guest/home
Edge 705-zepsuty Oregon 550 HOLUX TwoNaw Sportiva. Fenix 1. Touring. Edge 1000 Mapy- DMU25 Geoportal CZ.INSPIRE. CykloAtlas. OSM.
ODPOWIEDZ