Śnieżnik - Maj 2012
Re: ŚNIEŻNIK - MAJ 2012
Hola, hola. Panowie, to mi pachnie stręczycielstwem jakowymś, tudzież jakąś inną .....grafią

Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
UMP, Navigator
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
jest za 5 ...12ta
poprosze o potwierdzenie przyjazdu na weekend majowy, zarezerwowane sa dwa czteroosobowe i szescioosobowy
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
Colorado+iPhone + fenix 3HR
N 50 29 621
E 16 64 911
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Potwierdzam przyjazd.
1 osoba od soboty do wtorku.
1 osoba od soboty do wtorku.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nastała jakaś cisza.
@Janku chyba sami będziemy pili tę gorzałę
@Bogna - a co z Tobą? Daj znać co ustaliłaś z kolegą z Gdańska
Gdybyś chciała jechać ze mną, to nie ma sprawy. Młodzież zrezygnowała, zatem mam miejsce w samochodzie.
Co prawda widzę trochę problemów z połączeniami, ale jakoś damy radę
Jest taki pociąg, który przyjeżdża o 8.11 do Poznania. Gdyby nie miał opóźnienia mogłoby być - do 14 powinniśmy dojechać do Siennej.
Gorzej jak będzie spóźnienie, wówczas nici z wyciągu na Czarną Górę i będę musiał targać gorzałkę "na plecach" pod górę. Da się zrobić, ale nie ukrywam, że wolę wyciąg, zwłaszcza że znów przybrałem na wadze i moja kondycja AD 2012 jest dopiero w stadium rozruchowym
Wcześniejsze pociągi do bani. Ok. 2.15 w Poznaniu. Mógłbym podjechać na dworzec ok. 6.00, zatem nudziłabyś się ok. 4 godzin.
Tak czy siak sprawa do dogadania. Bylebyś jakoś dojechała do Poznania. O resztę już się nie martw. Będzie OK.
Natomiast w drodze powrotnej - jeżeli nasze plany wykroczą poza wtorek, mogę Ciebie podrzucić do Łodzi. Jest jakiś pociąg do 3City ok. 21.00
No i właśnie a propos dalszych planów. Ktoś jest chętny na przedłużenie weekendu?
Nie ukrywam, że ckni mi się za naszymi Taterkami. Tyle, że w tym terminie nocleg w schronisku - chyba nawet typu "gleba" raczej nie wchodzi w rachubę. Zawsze jednak można znaleźć jakąś kwaterę "na trasie". Np. w okolicach Poronina czy coś takiego. Inna sprawa to moja kondycja, o której wspomniałem, ale kto mi zabroni przespacerować się jakąś dolinką, bez "ambitniejszych" tras?
No i pozostaje wariant bieszczadzki. Nocleg dla 4 dodatkowych (tzn. poza mną) osób - gwarantowany. Zresztą jedno nie wyklucza drugiego. Można zahaczyć o Zakopane, nawet bez noclegu, ot żeby kupić oscypka pod Gubałówką i rzucić okiem na Tatry - w drodze do Leska.
@Przemo, a Wasze plany? Jedziecie potem na Podkarpacie czy raczej lecicie na centralną Polskę?
@Janku chyba sami będziemy pili tę gorzałę
@Bogna - a co z Tobą? Daj znać co ustaliłaś z kolegą z Gdańska
Gdybyś chciała jechać ze mną, to nie ma sprawy. Młodzież zrezygnowała, zatem mam miejsce w samochodzie.
Co prawda widzę trochę problemów z połączeniami, ale jakoś damy radę
Jest taki pociąg, który przyjeżdża o 8.11 do Poznania. Gdyby nie miał opóźnienia mogłoby być - do 14 powinniśmy dojechać do Siennej.
Gorzej jak będzie spóźnienie, wówczas nici z wyciągu na Czarną Górę i będę musiał targać gorzałkę "na plecach" pod górę. Da się zrobić, ale nie ukrywam, że wolę wyciąg, zwłaszcza że znów przybrałem na wadze i moja kondycja AD 2012 jest dopiero w stadium rozruchowym
Wcześniejsze pociągi do bani. Ok. 2.15 w Poznaniu. Mógłbym podjechać na dworzec ok. 6.00, zatem nudziłabyś się ok. 4 godzin.
Tak czy siak sprawa do dogadania. Bylebyś jakoś dojechała do Poznania. O resztę już się nie martw. Będzie OK.
Natomiast w drodze powrotnej - jeżeli nasze plany wykroczą poza wtorek, mogę Ciebie podrzucić do Łodzi. Jest jakiś pociąg do 3City ok. 21.00
No i właśnie a propos dalszych planów. Ktoś jest chętny na przedłużenie weekendu?
Nie ukrywam, że ckni mi się za naszymi Taterkami. Tyle, że w tym terminie nocleg w schronisku - chyba nawet typu "gleba" raczej nie wchodzi w rachubę. Zawsze jednak można znaleźć jakąś kwaterę "na trasie". Np. w okolicach Poronina czy coś takiego. Inna sprawa to moja kondycja, o której wspomniałem, ale kto mi zabroni przespacerować się jakąś dolinką, bez "ambitniejszych" tras?
@Przemo, a Wasze plany? Jedziecie potem na Podkarpacie czy raczej lecicie na centralną Polskę?
Pozdrawiam Lechu
@ GPS Maniak Póki co nic
, bo nie rozmawiałam jeszcze z kolegą z Gdańska...
Pozdrawiam Bogna.
UMP, Navigator
"Also" - jak mawiają Poznaniacy.
My chcemy potem jechać na Podkarpacie. Żal kończyć weekend majowy 1 maja. Prawda?
Albo wylądujemy w okolicy Krosno/Korczyna, albo jedziemy dalej (z Wami) w Bieszczady, czyli do Leska lub innej bazy (do omówienia).
Ponadto, nasz "wagen", mieści 4 osoby, więc ze śnieżnika możemy kogoś zabrać. Wiadomo, że to zawsze jakoś tam weryfikuje nasze dalsze plany, ale wszystko jest do ustalenia.
Czekamy na rozwój wypadków.
Jest jeszcze opcja, że część tego majowego wypadu spędzę na dwóch kółkach (z silnikiem), ale to póki co semantyka.
My chcemy potem jechać na Podkarpacie. Żal kończyć weekend majowy 1 maja. Prawda?
Albo wylądujemy w okolicy Krosno/Korczyna, albo jedziemy dalej (z Wami) w Bieszczady, czyli do Leska lub innej bazy (do omówienia).
Ponadto, nasz "wagen", mieści 4 osoby, więc ze śnieżnika możemy kogoś zabrać. Wiadomo, że to zawsze jakoś tam weryfikuje nasze dalsze plany, ale wszystko jest do ustalenia.
Czekamy na rozwój wypadków.
Jest jeszcze opcja, że część tego majowego wypadu spędzę na dwóch kółkach (z silnikiem), ale to póki co semantyka.
niegdyś "Mercedes Outdoor'u", a teraz "sześćdwójka" czyli nieco nowszy Mercedes.
Rozumiem Grinch że meldujesz sie na Śnieżniku, legowisko jakieś sie znajdzie
:), w liście już żadnych zmian nie robie, pokoje zaklepane i za późno na jakieś zmiany. Mam tylko cichą nadzieje, że zapisani dojadą
Lechu damy rade:):):)
Lechu damy rade:):):)
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
N 50 29 621
E 16 64 911
Noooo, tak Janku, melduje się melduje. Oczywiście ku Twojej uciesze, razem z moja brunetką 
Mam nadzieje, że nic mi w firmie na przeszkodzie nie stanie i będę mógł przyjechać.
Mam nadzieje, że nic mi w firmie na przeszkodzie nie stanie i będę mógł przyjechać.
niegdyś "Mercedes Outdoor'u", a teraz "sześćdwójka" czyli nieco nowszy Mercedes.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
SuperGrinch pisze: albo jedziemy dalej (z Wami) w Bieszczady, czyli do Leska lub innej bazy (do omówienia).
Pozdrawiam Lechu
Witajcie,
potwierdzam przyjazd, niestety z pewnych niezależnych ode mnie przyczyn będę sam, więc w pokoju robią się trzy wolne miejsca. Termin to chyba obiorę taki jak większość, czyli sobota-wtorek.
Przemek, a zabrałbyś mnie gdzieś po drodze?
potwierdzam przyjazd, niestety z pewnych niezależnych ode mnie przyczyn będę sam, więc w pokoju robią się trzy wolne miejsca. Termin to chyba obiorę taki jak większość, czyli sobota-wtorek.
Pozdrawiam, Marcin
VistaC+TOPO100, Autem tomtom i inne na androida
VistaC+TOPO100, Autem tomtom i inne na androida
Spoko. Tylko do Łodzi jakoś się teleportuj 
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Wtorek to wylot ze Śnieżnika. Jeżeli jednak możesz, to weź urlop i w firmie i u Gosi do końca tygodnia.nicram pisze:Termin to chyba obiorę taki jak większość, czyli sobota-wtorek.
Weź też śpiwór i o resztę się nie martw. "Damy radę" jak to mówi Janek.
Pozdrawiam Lechu
To jakby co, może na jedno z nich ja bym sie załapał?nicram pisze:Witajcie,
Przyjazd w sobotę, powrót pewnie w poniedzialek albo wtorek.
Mam wolne miejsca w aucie na trasie z Torunia ... ---> @Bogna ---> może łatwiej na 6 rano dotrzec do Torunia niż do Poznania?
Ale przez Otwock to nie bardzo ...
E, chyba nie sami ...GPS Maniak pisze:Nastała jakaś cisza.![]()
@Janku chyba sami będziemy pili tę gorzałę![]()
![]()
Pozdrawiam Jacek
nüvi 2360LMT, nüvi 1490T + nuMaps Lifetime, CNE 2013.41
nüvi 2360LMT, nüvi 1490T + nuMaps Lifetime, CNE 2013.41
E, chyba nie sami
:):) i to jest bardzo dobra wiadomość
:):)
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
N 50 29 621
E 16 64 911
Chłopaki, a jaki jest ten plan na "ciąg dalszy" na wschodzie kraju?
Możecie mi jakoś plan przedstawić? Chcemy z Marzenką to jakoś zaplanować.
Janku: sprawa auta. Normalnie to szedłbym pod górę z buta, ale z uwagi na fakt dotarcia tam późnym wieczorem (około 21), chciałbym wjechać autem. Oczywiście o ile to niezbyt destrukcyjne dla otoczenia (przyrody).
Numer auta: PK71978. To małe auto - zero kłopotu (jak zwykle). Volvo 940
Czy potrzebny także numer nadwozia i silnika?
A czy ktoś też będzie docierał około tej godziny (piątek 21:00)? Pytam, co bym drogi na górę nie pomylił i nie musiał ganiać wokół lasu do rana
Możecie mi jakoś plan przedstawić? Chcemy z Marzenką to jakoś zaplanować.
Janku: sprawa auta. Normalnie to szedłbym pod górę z buta, ale z uwagi na fakt dotarcia tam późnym wieczorem (około 21), chciałbym wjechać autem. Oczywiście o ile to niezbyt destrukcyjne dla otoczenia (przyrody).
Numer auta: PK71978. To małe auto - zero kłopotu (jak zwykle). Volvo 940
Czy potrzebny także numer nadwozia i silnika?
A czy ktoś też będzie docierał około tej godziny (piątek 21:00)? Pytam, co bym drogi na górę nie pomylił i nie musiał ganiać wokół lasu do rana