Powitanie
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Re: Powitanie.
Witamy 
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
-
Wojtek Szydlowski
- Garniak
- Been thanked: 6 times
Witaj!miglanc pisze:Witam wszystkich i pozdrawiam z Lublina.
Fajnie masz, blisko na moje ukochane Roztocze
GPSMap H1 + Forerunner 965
Witam wszystkich GarminManiaków.
Jestem Graszek.
Śledzę od dłuższego czasu forum i muszę szczerze wyznać, że sporo zawdzięczam tutejszym forowiczom.
Od niedawna jestem posiadaczem Oregona 450, czasami "opiekuję się" też odbiornikiem GPSmap 62s.
Jestem Graszek.
Śledzę od dłuższego czasu forum i muszę szczerze wyznać, że sporo zawdzięczam tutejszym forowiczom.
Od niedawna jestem posiadaczem Oregona 450, czasami "opiekuję się" też odbiornikiem GPSmap 62s.
Pozdrawiam
Graszek
Oregon 450, GPSmap 62s
Graszek
Oregon 450, GPSmap 62s
Witam.
Pozdrawiam cale Wielkie grono Gmaniakow.
Andrzej z tej strony.
Nabylem Dakote 20 i powiem iz jestem ZIELONY.Mam na karcie wgrany obraz gmapsup.Uklon ze strony sklepu.I co teraz dalej.
Na wewn. pamieci mam plik Garmin o wielkosci 31MB.Mieli wgrac mape ump ale ja nigdzie nie widze.
1.Czy jest niezbedna aktualizacja.
2.Co jeszcze.
3.Czy niezbedna jest rejestracja na Garminie a jesli tak to co od nich pobrac.
4.W jakie foldery,co wgrywac
Moj e-mail...endru62@gmail.com Gdzie moge znalez konkrety.Bede uzywal pod rower jak i pieszo.
Poprosze o pomoc i z gory Dziekuje

Pozdrawiam cale Wielkie grono Gmaniakow.
Andrzej z tej strony.
Nabylem Dakote 20 i powiem iz jestem ZIELONY.Mam na karcie wgrany obraz gmapsup.Uklon ze strony sklepu.I co teraz dalej.
Na wewn. pamieci mam plik Garmin o wielkosci 31MB.Mieli wgrac mape ump ale ja nigdzie nie widze.
1.Czy jest niezbedna aktualizacja.
2.Co jeszcze.
3.Czy niezbedna jest rejestracja na Garminie a jesli tak to co od nich pobrac.
4.W jakie foldery,co wgrywac
Moj e-mail...endru62@gmail.com Gdzie moge znalez konkrety.Bede uzywal pod rower jak i pieszo.
Poprosze o pomoc i z gory Dziekuje
Witam..Andrzej
Obecnie...DAKOTA 20
Obecnie...DAKOTA 20
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Witamy Andrzeju 
Przejrzyj poniższe wątki i tam zadawaj konkretne pytania:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=7184
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=6070
ale najpierw trochę poczytaj to dużo spraw Ci się wyjaśni.
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=931

Przejrzyj poniższe wątki i tam zadawaj konkretne pytania:
ale najpierw trochę poczytaj to dużo spraw Ci się wyjaśni.
Zainteresuj się tym programem:endru 62 pisze:1.Czy jest niezbedna aktualizacja.
Nie jest niezbędna, ale możesz to zrobić.endru 62 pisze:3.Czy niezbedna jest rejestracja na Garminie a jesli tak to co od nich pobrac.
Zanim zaczniesz cokolwiek grzebać, zrób kopię zawartości odbiornika i poczytaj trochę forum, żeby później nie było płaczuendru 62 pisze:4.W jakie foldery,co wgrywac
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
-
ENDURO CSB
- Nowy
Powitał maniaków nawigacyjnych!
Ponieważ jestem kompletnym cielakiem w temacie nawigacji, postanowiłem zaczerpnąć zdziebko wiedzy od doświadczonych...
Jestem w posiadaniu Garmina 760, którego nie ogarniam, a muszę rozpracować go w kilka dni...
Pomożecie??
Ponieważ jestem kompletnym cielakiem w temacie nawigacji, postanowiłem zaczerpnąć zdziebko wiedzy od doświadczonych...
Jestem w posiadaniu Garmina 760, którego nie ogarniam, a muszę rozpracować go w kilka dni...
Pomożecie??
Jak kobieta mówi facetowi "zostańmy przyjaciółmi" to tak, jakby matka dziecku powiedziała "twój kotek zdechł, ale możesz go zatrzymać"
Dziekuje Mariusz65 za informacje.
Zabieram sie do lektury.
Zabieram sie do lektury.
Witam..Andrzej
Obecnie...DAKOTA 20
Obecnie...DAKOTA 20
Witam Was!
Mieszkam w Beskidzie Niskim, a precyzując - w sercu Magurskiego Parku Narodowego.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem modelu 62s. Jest to mój pierwszy GPS dlatego też początki jego obsługi łatwe nie były.. Wszystko zaczęło się rozjaśniać w trakcie czytania Waszych postów i porad, za co chciałbym PODZIĘKOWAĆ!..
W swoim garminku mam mapę Topo_PL_100. Zauważyłem, że ta mapa już nie jest aktualizowana, a zamiast tego w różnych dyskusjach przewija się nazwa Gory_PL.img . I w związku z tym moje pytania: Czy jest to ta sama mapa zaktualizowana i pod inną nazwą, czy to całkiem inny projekt?? I gdzie można zakupić tą mapkę??
Przepraszam jeśli te pytania są w złym dziale, lub odpowiedź na nie już była na forum - ale po prostu nie znalazłem..
W związku z tym, że jest to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość..
Pozdrawiam,
Mieszkam w Beskidzie Niskim, a precyzując - w sercu Magurskiego Parku Narodowego.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem modelu 62s. Jest to mój pierwszy GPS dlatego też początki jego obsługi łatwe nie były.. Wszystko zaczęło się rozjaśniać w trakcie czytania Waszych postów i porad, za co chciałbym PODZIĘKOWAĆ!..
W swoim garminku mam mapę Topo_PL_100. Zauważyłem, że ta mapa już nie jest aktualizowana, a zamiast tego w różnych dyskusjach przewija się nazwa Gory_PL.img . I w związku z tym moje pytania: Czy jest to ta sama mapa zaktualizowana i pod inną nazwą, czy to całkiem inny projekt?? I gdzie można zakupić tą mapkę??
Przepraszam jeśli te pytania są w złym dziale, lub odpowiedź na nie już była na forum - ale po prostu nie znalazłem..
W związku z tym, że jest to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość..
Pozdrawiam,
Garmin 62s + Topo_PL_100 
- Antonio
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Raczej "całkiem nowy projekt"Harnaś pisze:Zauważyłem, że ta mapa już nie jest aktualizowana, a zamiast tego w różnych dyskusjach przewija się nazwa Gory_PL.img . I w związku z tym moje pytania: Czy jest to ta sama mapa zaktualizowana i pod inną nazwą, czy to całkiem inny projekt??
GPS Maniak pisze:Po krótkich próbach terenowych oraz nieco dłuższych przemyśleniach "zza biurka" kolejna koncepcja wektorowej mapy turystycznej nabrała realnego kształu i uległa materializacji w postaci mapki: GPS_50_Walker. Poza zaktualizowanym arkuszem M33-07, mapa obejmuje - tradycyjnie u mnie: Bieszczady.
Nie można. ale jest sposób: uzupełnij podpis, nie zapomnij wpisać: Topo_PL_100, bądź aktywny na Garniaku lub jedź na jakieś spotkanie "garniakowe" w góry, może Maniak się z Tobą podzieli mapkąHarnaś pisze:I gdzie można zakupić tą mapkę??
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Witam wszystkich.
Mam na imię Irek i mieszkam w Szwecji a konkretnie w Goteborgu i jestem "lajkonikiem" jeśli chodzi o wszelkie elektroniczne sprawy. Od dziś jestem szczęśliwym(?) posiadaczem Garmin Dakota20. Patrzę na GPSy wszelkiej maści okiem rowerzysty i po dzisiejszej próbie jestem zadowolony. Jedyne co mnie rozczarowało to mapa bazowa. Świat na niej jest szary, płaski i smutny i to jest główny powód mojego nawiedzania tego forum. Pełen podziwu dla Waszej wiedzy i zasobu niezrozumiałych dla mnie słów i skrótów, pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt, mokrego dyngusa i smacznego jaja.
Mam na imię Irek i mieszkam w Szwecji a konkretnie w Goteborgu i jestem "lajkonikiem" jeśli chodzi o wszelkie elektroniczne sprawy. Od dziś jestem szczęśliwym(?) posiadaczem Garmin Dakota20. Patrzę na GPSy wszelkiej maści okiem rowerzysty i po dzisiejszej próbie jestem zadowolony. Jedyne co mnie rozczarowało to mapa bazowa. Świat na niej jest szary, płaski i smutny i to jest główny powód mojego nawiedzania tego forum. Pełen podziwu dla Waszej wiedzy i zasobu niezrozumiałych dla mnie słów i skrótów, pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt, mokrego dyngusa i smacznego jaja.
irus a nie iruś;) żeby było jasne,
niewiedza mnie męczy i chyba nie zasnę
Garmin Dakota20
niewiedza mnie męczy i chyba nie zasnę
Garmin Dakota20
Witam wszystkich.
Mam na imię Andrzej i mieszkam w Warszawie. Jestem pasjonatem fotografii i pieszych wycieczek. Wraz z 10 letnim synem często wybieramy się w okolice Warszawy na wycieczki fotograficzne. Do tej pory używałem prostej nawigacji w telefonie, ale przestała ona mi wystarczać i postanowiłem nabyć nawigację turystyczną. Mój wybór padł na Etrexa 30, którego zakupię jeszcze w tym miesiącu. Mój wybór jest podyktowany opiniami, które przeczytałem na tym forum.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej.
Mam na imię Andrzej i mieszkam w Warszawie. Jestem pasjonatem fotografii i pieszych wycieczek. Wraz z 10 letnim synem często wybieramy się w okolice Warszawy na wycieczki fotograficzne. Do tej pory używałem prostej nawigacji w telefonie, ale przestała ona mi wystarczać i postanowiłem nabyć nawigację turystyczną. Mój wybór padł na Etrexa 30, którego zakupię jeszcze w tym miesiącu. Mój wybór jest podyktowany opiniami, które przeczytałem na tym forum.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej.
Miło powitać właściciela (in spe) eTrexa 30
. Dzięki za życzenia świąteczne, które odwzajemniam w całej rozciągłości
.
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
UMP, Navigator
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
Dobrym zwyczajem jest się przywitać.
Witam , "jestem tu nowy" i też jestem garniakocholikem.
Przyznaję się do wieloletniego uczucia skierowanego do tych małych urządzeń prowadzących mnie przez wyboiste ścieżki życia
.
Przyznaję się także do bliskich kontaktów z takimi zabytkami , jak Emap , Street pilot III C oraz nowego wymuskanego elegancika Nuvi 3790.
Emap , jeżeli ktoś by się dziwił i pytał po co to komu, odpowiem : świetnie współpracuje z Ozim mieszkającym w Toughbooku
Także , jeszcze raz witam i pozdrawiam.
MichałB
Emap , jeżeli ktoś by się dziwił i pytał po co to komu, odpowiem : świetnie współpracuje z Ozim mieszkającym w Toughbooku
Także , jeszcze raz witam i pozdrawiam.
MichałB
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 14:24 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączenie kolejnych postów usera i przeniesienie do istniejącego wątku.
Powód: Połączenie kolejnych postów usera i przeniesienie do istniejącego wątku.
Pozdrawiam
SP III colormap, Emap, 3790 T, 176c, Montana 650T
SP III colormap, Emap, 3790 T, 176c, Montana 650T
Witam.
Mam na imię Marcin. Jestem stałym czytelnikiem forum.
Z forum zaczerpnąłem sporo wiedzy i porad na temat GPSmap 60CSx.
GPS wykorzystuję przede wszystkim na quadzie.
Mam na imię Marcin. Jestem stałym czytelnikiem forum.
Z forum zaczerpnąłem sporo wiedzy i porad na temat GPSmap 60CSx.
GPS wykorzystuję przede wszystkim na quadzie.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników 
Mam na imię Jacek i ........ jestem szczęśliwym (jak na razie
) posiadaczem EDGE 800.
Testuję go od soboty (28 kwietnia) a swoją rowerową trasę zarejestrowaną EDGE 800 zamieściłem
na jednym z portali do tego celu przeznaczonym
Zainteresowanym powiem
, że trasa nazywa się "Zorba I"
Pozdrawiam !!
Mam na imię Jacek i ........ jestem szczęśliwym (jak na razie
Testuję go od soboty (28 kwietnia) a swoją rowerową trasę zarejestrowaną EDGE 800 zamieściłem
na jednym z portali do tego celu przeznaczonym
Zainteresowanym powiem
Pozdrawiam !!
Pozdrawiam !!