O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Porównałem sobie 2013.10 z 2012.40 na przykładzie mojego miasta. No i niestety, nic nie poprawili od 3 lat UMP sprawia się w Zgorzelcu o wiele lepiej. Porównałem inne znane mi miasta i nie znalazłem tam niczego na plus co daje 2013.10 do 2012.40. Może ktoś wypisze różnice między 2013.10 a 2012.40.
Witam,co się dziwisz,jak ja w swoim mieście mam błąd od wersji; City Navigator Europe NT 2009. A mianowicie deptak spacerowy i tylko spacerowy,występuje jako ulica Parkowa.A jest to mała wysepka która jest połączona z lądem małymi mostkami.Schodząc z drugiego mostku dochodzimy do ulicy Sportowej,i to jest dopiero ulica,wylotowa z miasta.Było zgłaszane!!!
KrzysztofM pisze: Może ktoś wypisze różnice między 2013.10 a 2012.40.
Z całą pewnością - jak dla mnie - dużym plusem jest to, o czym wspomniano wyżej: zablokowanie routingu po nie istniejących jeszcze odcinkach A4.
Dalej - marketing Garmina nadawał od dłuższego czasu o dość mocnej rozbudowie bazy adresowej w wersji 2013.10. Sprawdziłem kilka znanych mi wiosek - faktycznie zmiany widać.
Jest też duuuuża niespodzianka in minus. Ubyło bardzo, bardzo wiele skrzyżowań i to dużych skrzyżowań z informacją o pasach ruchu, na których działał do tej pory LA. W samym Poznaniu, na trasach którymi często jeżdżę zauważyłem kilkanaście takich ubytków
Dzisiaj zaktualizowałem CNE i o mało szlag minie nie trafił. Pomijam fakt, że udało mi się to w drugiej próbie (jakże często opisywany komunikat o wyniknięciu nieoczekiwanego błędu i mnie się przytrafił ), to GarminMapUpdater wołał o niewystarczającej ilości miejsca w urządzeniu dla wybranego rejonu (po aktualizacji zostało go ponad 400 MB). Zignorowałem komunikat i udało się zainstalować mapę, po czym Garmin "wcisnął" mi bez mojej akceptacji badziew w postaci LifeTimeUpdatera .
Czy to już będzie norma przy kolejnych aktualizacjach?
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Czy po zaistalowaniu nowej mapy nie zauważyliście takiego efektu jakby dłużej przeliczała , a szcególnie na PD Polski, albo jeśli się wyszuka poi to znajdzie je szybko , ale po kliknięciu na nie trzeba długo czekać żeby przeszło do kolejnego ekranu np. pokazało na mapie ? UMP nie ma z tym problemu , a ma więcej danych
Nie narzekajcie tak bardzo. Są też i plusy (dodatnie) jak np. uporządkowano wjazdy na nową (zeszłoroczną) obwodnicę Bielska Białej i wyeliminowano dużo błędów z tym związanych.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum choć przyglądam mu się od kilku dobrych lat. Moje pytanie dotyczy routingu w CNE 2013.10. Mieszkam we Wrocławiu i wydawało mi się, że w poprzedniej CNE 2012.40 wyznaczanie tarasy nad morze w okolice Gdyni (np. na Hel) przebiegało już po nowym odcinku A1 z Torunia do bodajże Nowych Marz. Teraz w nowej CNE 2013.10 w żaden sposób nie chce takiej trasy z Wrocławia na Hel wygenerować - kombinuje przez Poznań czy Bydgoszcz, podczas gdy najkrótsza trasa (czasowo) jest właśnie przez Kalisz i na A1 od Torunia. Żadna z proponowanych przez nuviego tras nie zahacza o ten odcinek, można go "wymusić" przez wstawianie punktów pośrednich ale też trasa jest jakaś "krzywa" (tzn. nie przez Inowrocław tylko bokiem). Czyżby wyłączono routing po tej trasie?