Powitanie

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.
sdsyc
Radny
Has thanked: 4 times

Re: Powitanie.

Post autor: sdsyc »

Cześć! Nie lubisz spać? ;-)
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 7 Pro Solar + TopoActive Europe + UMP
W telefonach: OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
wszczep
Nowy

Post autor: wszczep »

Miło mi dołączyć do Szanownego Grona Garniaka.
Forum regularnie czytam od ponad roku, odkąd podjąłem decyzję o zakupie Nuvi'ego 1490T - dobrze wybrałem :D
W planach mam zakup Dakoty na rower, więcej mi nie potrzeba.
Pozdrawiam i mam nadzieję się odzywać w miarę moich możliwości i wiedzy w temacie.
Pozdrawiam, Wojtek
obecnie 1490T (UMP+CNE), Dakota10 (UMP)
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Post autor: Bogna »

Witaj Wojtku :D
Także mamy nadzieję, że będziesz się odzywał w różnych wątkach :D. Nawet bez dzielenia się wiedzą w temacie :wink:. Ale coby znaleźć się w doborowym towarzystwie miłośników Garmina :mrgreen:.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
wszczep
Nowy

Post autor: wszczep »

No to się odzywam ;)

Chciałbym podziękować firmie Azymut.pl za szybkie rozwianie moich wątpliwości i sprawną realizację zamówienia - polecam.
Od wczoraj jestem posiadaczem Dakoty 10. Po dość pobieżnym sprawdzeniu opcji/możliwości mam już dwa pytania, ale to może później i gdzie indziej, jak się zbierze tych pytań więcej.
Pozdrawiam, Wojtek
obecnie 1490T (UMP+CNE), Dakota10 (UMP)
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

wszczep pisze:mam już dwa pytania, ale to może później i gdzie indziej, jak się zbierze tych pytań więcej.
Wojtku, bardzo słuszne podejście do sprawy :D. Na pewno znajdziesz odpowiedni wątek, coby się podpiąć ze swoimi pytaniami :). A jeśli nawet nie, to... zawsze możesz założyć nowy w odpowiednim dziale Garniaka. :mrgreen:
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Jarcio
Nowy

Post autor: Jarcio »

Witam :mrgreen:
Kupilem wlasnie uzywanego GPSmap 60c i na razie czytam instrukcje. Nic nie kumam i dla tego zarejestrowalem sie na forum, licze na wsparcie :mrgreen: Nie jestem pewny czy kupilem odpowiedni model. Moje potrzeby to nawigacja na rowerze off-road i piesze wedrowki po gorach, glownie Polska. Jak juz zdazylem zauwazyc obecnie glowny trend to rastry a moje urzadzenie tego nie obsluguje :oops:

Pozdrawiam,
Jarcio
Pozdro,
Jarcio :D
Garmin GPSMAP 60c, rower XC, turystyka piesza Tatry czasem Alpy
Jarcio
Nowy

Post autor: Jarcio »

Z poczatkowej dyskusji tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=11664 widze ze nie kupilem dobrego sprzetu ale za to w miare tanio, jezeli okaze sie ze bez GPSa zyc nie moge :mrgreen: to za jakis czas kupie cos nowego/lepszego i juz swiadomie. Jezeli sprzecik ten sprawdzi sie bez duzych map komercyjnych to bede go uzytkowal przez wiele lat. Moje potrzeby nie sa duze i papierowa mape rowniez lubie miec.
Pozdro,
Jarcio :D
Garmin GPSMAP 60c, rower XC, turystyka piesza Tatry czasem Alpy
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Jarcio pisze:jezeli okaze sie ze bez GPSa zyc nie moge :mrgreen:
Zdarza się. Na tą chorobę paru z nas już zachorowało :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

GPS Maniak pisze:Zdarza się. Na tą chorobę paru z nas już zachorowało :wink:
Zapomniałeś Lechu zaznaczyć, że jest ona nieuleczalna :wink:
Pozdrawiam Bogna.

dzihan
Nowy

Post autor: dzihan »

Witam wszystkich,

jestem niedzielnym gps maniakiem ale garniaka przeglądam od samego początku. Całkiem sporo pożytecznych informacji tu znalazłem jednak nigdy nic nie naskrobałem bo po przeszukaniu forum zawsze okazywało się że ktoś już miał taki problem jak ja i było gotowe rozwiązanie.

Tym razem jest inaczej, więc wreszcie się zalogowałem ;-) Otóż mam klasyczny problem ze starą vistą ... tutaj opisalem sprawe we wlasciwym watku: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... 09#p145609
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 15:11 przez dzihan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Leszek
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Witamy na forum Leszku.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Awatar użytkownika
b4k3
Nowy

Powitanie - b4k3

Post autor: b4k3 »

Witam.
Od kilku lat posiadam nawigację Garmin Nuvi 255W.
Chciałbym poznać ją jeszcze bardziej i wierze , że na Waszym forum będzie to możliwe.
Pozdrawiam,
Bartek
W samochodzie : Nuvi-255W + CN Europe NT 2010.10
Awatar użytkownika
EGON
Garniak

Post autor: EGON »

Witamy Cię na forum. :D
Od tej chwili, śmiało możesz już pisać "naszym forum", a nie "waszym forum". ;) :D
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Witaj Bartku, prawdę rzecze Piotr, to jest nasze, a nie wasze forum :D. Każdy, kto się już zaloguje jest tutaj u siebie. Utożsamia się z zakręconymi (choć czasem jednak nie) miłośnikami GPS-a marki Garmin :wink:. Bez względu na nominację: outdoorowy, czy samochodowy. Spróbuj też w stopce zamieścić swoje: "pozdrawiam Bartek", oszczędzisz sobie podpisywania posta za każdym razem :wink:.
Pozdrawiam Bogna.

Awatar użytkownika
UBOOT
Nowy

Post autor: UBOOT »

Witam wszystkich z pod Płocka.
pozdrawiam Michał
Był: *GPS Garmin III plus *eTrex H
Jest: *eTrex 10
ODPOWIEDZ