Nuvi 250W (EU + GPMapa) - co zawiera
Nuvi 250W (EU + GPMapa) - co zawiera
Zakupilem taki zestaw.
Co on powinien zawierac?
Jakies kody, plytki. W jaki sposob sprawdzic czy jest na nim zainstalowana GPMapa?
Co on powinien zawierac?
Jakies kody, plytki. W jaki sposob sprawdzic czy jest na nim zainstalowana GPMapa?
Tomek
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: Nuvi 250W (EU + GPMapa) - co zawiera
Narzędzia (czyli kluczyk) -> Ustawienia -> Mapa -> Mapy - infofomicz pisze:W jaki sposob sprawdzic czy jest na nim zainstalowana GPMapa?
i powinieneś zobaczyć zainstalowane mapki.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Czyli jezeli mam tylkobeetle-m pisze:Narzędzia (czyli kluczyk) -> Ustawienia -> Mapa -> Mapy - infofomicz pisze:W jaki sposob sprawdzic czy jest na nim zainstalowana GPMapa?
i powinieneś zobaczyć zainstalowane mapki.
CNE NT 2008
to GPMapy nie ma?
Tomek
- beetle-m
- Garniak
Moja wiedza jest jeszcze skromna ale wydaje mi się że NIE.fomicz pisze:Czyli jezeli mam tylko CNE NT 2008 to GPMapy nie ma?
W tym miejscu zobaczysz preinstalowane mapy i możesz zawsze selektywnie wybierać którąś z nich ("zafajkować" kratkę).
Czy w zestawie były jakieś CD ?
Pozdrawiam, mariuszD
Wlasnie nie bylo.beetle-m pisze:Moja wiedza jest jeszcze skromna ale wydaje mi się że NIE.fomicz pisze:Czyli jezeli mam tylko CNE NT 2008 to GPMapy nie ma?
W tym miejscu zobaczysz preinstalowane mapy i możesz zawsze selektywnie wybierać którąś z nich ("zafajkować" kratkę).
Czy w zestawie były jakieś CD ?
No coz wlasnie skladam reklamacje!!!
Tomek
A np. karty SD nie było w komplecie?
Dotychczas GPMapa była ładowana do pamięci nuvi a oprócz tego dostawało się CD. Słyszałem, że z CNE 2008 GPMapa może już nie wejść do pamięci wewnętrznej i że istnieje wersja na karcie SD. Nie wiem, czy to prawda ani czy oprócz SD dostaje się płytkę CD.
Można by się spodziewać także żółtej kartki z numerem rejestracyjnym do GPMapy, chociaż to też mogłoby być zastąpione numerem seryjnym odbiornika.
Zapytałem o szczegóły na formu garmin.pl ale Excel milczy. Może warto się z nimi skontaktować mailem lub telefonicznie i wyjaśnić sprawę.
Dotychczas GPMapa była ładowana do pamięci nuvi a oprócz tego dostawało się CD. Słyszałem, że z CNE 2008 GPMapa może już nie wejść do pamięci wewnętrznej i że istnieje wersja na karcie SD. Nie wiem, czy to prawda ani czy oprócz SD dostaje się płytkę CD.
Można by się spodziewać także żółtej kartki z numerem rejestracyjnym do GPMapy, chociaż to też mogłoby być zastąpione numerem seryjnym odbiornika.
Zapytałem o szczegóły na formu garmin.pl ale Excel milczy. Może warto się z nimi skontaktować mailem lub telefonicznie i wyjaśnić sprawę.
- beetle-m
- Garniak
Czy wgranie CNE 2008 z MapSource'a bez kilku zbędnych państw byłoby rozwiązaniem problemu ilości pamięci dla obu map ?popej pisze:Słyszałem, że z CNE 2008 GPMapa może już nie wejść do pamięci wewnętrznej i że istnieje wersja na karcie SD.
Pozdrawiam, mariuszD
IMHO na płytę z CNE 2008 trzeba jeszcze trochę poczekać. Miesiąc, dwa?
Jeszcze uzupełnie: jeżeli rzeczywiście GPMapa przychodzi preinstalowana na karcie SD, to kombinowanie z Mapsource niewiele pomoże. Można przegrać mapy do nuviego, ale żeby GPMapa działała, to jej oryginalna karta powinna być w slocie odbiornika.
W sumie preinstalowana karta SD to mało elestyczne rozwiązanie, chyba że to będzie od razu karta 2GB
Jeszcze uzupełnie: jeżeli rzeczywiście GPMapa przychodzi preinstalowana na karcie SD, to kombinowanie z Mapsource niewiele pomoże. Można przegrać mapy do nuviego, ale żeby GPMapa działała, to jej oryginalna karta powinna być w slocie odbiornika.
W sumie preinstalowana karta SD to mało elestyczne rozwiązanie, chyba że to będzie od razu karta 2GB