Problem z GPSMAP 76Cx - zabrnąłem
Koniec programowania ?
Mam pytanie, czy ktoś wie czy istnieje jakieś ograniczenie na ilość operacji programowania GPSMAP 76Cx?
W tej chwili nie mogę zaprogramować mojego GPS .... rozpoczyna się proces programowania , weryfikuje, usuwa i nie programuje bo wyskakuje komunikat, że nie da się zaprogramować ....
W tej chwili nie mogę zaprogramować mojego GPS .... rozpoczyna się proces programowania , weryfikuje, usuwa i nie programuje bo wyskakuje komunikat, że nie da się zaprogramować ....
Re: Problem z GPSMAP 76Cx - zabrnąłem
Czy jest jakaś możliwość, że zaprogramowałem te urządzenie za dużo razy ?
W tej chwili nie mogę zaprogramować tego urządzenia żadnym z programów ... a przy uruchamianiu wyświetla mi "Software missing".
Proszę o pomoc.
W tej chwili nie mogę zaprogramować tego urządzenia żadnym z programów ... a przy uruchamianiu wyświetla mi "Software missing".
Proszę o pomoc.
Masz na myśli aktualizację firmware? Myślę, że powinno dać się to zrobić kilka tysięcy razy, co nie znaczy, że pamięć nie może się popsuć znacznie wcześniej. Jeżeli nic z nim nie możesz zrobić, to zadzwoń do serwisu Garmina. Często w takich przypadkach Garmin bierze problem na siebie i naprawia także po gwarancji.
Problem w tym, że wczesniej wgrałem program PouchXa z polskimi literkami i mapami. To może być problem ?
Pewnie Garmin tego nie zauważy, skoro odbiornik nie startuje. Ale jeżeli manipulowałeś firmware, to trudno teraz wymagać pomocy od Garmina. Może Kuba coś doradzi?
No dokładnie. Właśnie czekam na Kube ... ale coś się nie odzywa.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Wciśnij i trzymaj kursor "w górę".
W tym samym czasie włącz Garmina.
Trzymając kursor wgraj mu oryginalny soft.
A swoją drogą to "mój" firmware nie powoduje takich problem z jakimi się spotkałeś.
W tym samym czasie włącz Garmina.
Trzymając kursor wgraj mu oryginalny soft.
A swoją drogą to "mój" firmware nie powoduje takich problem z jakimi się spotkałeś.
Teraz dopiero mnie znowu naszło, żeby zajrzeć na to forum.
Dalej mam urządzenie, ale niestety moje próby spowodowały, że urządzenie przestało w ogóle odpowiadać.
Doszedłem do tego wcześniej, że muszę skorzystać z tych przycisków, ale niestety moje próby sforsowania problemu spowodowały, że urządzenie nie pozwala wgrać programu.
Przy włączeniu urządzenia mam komunikat "SOFTWARE MISSING". Wciskam magiczne klawisze PowerON + PageUp i wykrywa mi Garmin 76CX przez USB. Niestety próba wgrania oryginalnego programu w tej chwili w wersji 4.0 kończy się komunikatem "The garmin device is unable to program the requested memory region .... ". Niestety ten komunikat udało mi się tylko raz wygenerować. Może muszę skorzystać z kabla RS232 ?
Jak skontaktowałem się z serwisem Garmin to zaproponowali mi wymianę albo kupienie nowego za min. 700 zł.
Proszę o pomoc. Wierzę, że uda się go odpalić.
Dalej mam urządzenie, ale niestety moje próby spowodowały, że urządzenie przestało w ogóle odpowiadać.
Doszedłem do tego wcześniej, że muszę skorzystać z tych przycisków, ale niestety moje próby sforsowania problemu spowodowały, że urządzenie nie pozwala wgrać programu.
Przy włączeniu urządzenia mam komunikat "SOFTWARE MISSING". Wciskam magiczne klawisze PowerON + PageUp i wykrywa mi Garmin 76CX przez USB. Niestety próba wgrania oryginalnego programu w tej chwili w wersji 4.0 kończy się komunikatem "The garmin device is unable to program the requested memory region .... ". Niestety ten komunikat udało mi się tylko raz wygenerować. Może muszę skorzystać z kabla RS232 ?
Jak skontaktowałem się z serwisem Garmin to zaproponowali mi wymianę albo kupienie nowego za min. 700 zł.
Proszę o pomoc. Wierzę, że uda się go odpalić.
Jest w stanie ktoś mi jeszcze pomóc. Wszelkie próby zaktualizowania softweru poprzez home-made kabel RS232 zakończyły się niepowodzeniem 
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.