Niestety tak. Bez bazówki na 51% "nie można wyznaczyć trasy". W wolnej chwili sprawdzę bez bazówki z via.popej pisze:Sprawdź jeszcze w zbliżeniu, czy trasa nie prowadzi po mapie bazowej.
uproszczony routing w 34xx
Re: uproszczony routing w 34xx
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
A drogi na mapie bazowej mają właśnie klasę 4, że na nią wciąga?popej pisze:...Jeżeli prowadzi po mapie bazowej, to fioletowa krecha będzie obok dróg na mapie szczegółowej.
nuvi 215W, SP 2720
Tak, większość tej trasy na bazówce biegnie po 4. klasie.
Czyli nuvi 2xx5 ma ten sam problem. Tyle że nie ma dodatkowej możliwości użycia FastRouting.Artur pisze:Bez bazówki na 51% "nie można wyznaczyć trasy"
No dobrze .... ale i bez FastRoutingu CNE liczy bezproblemowo (nie mylić z sensowną trasą
) czy zatem w CNE nasze kochane drogi krajowe (DK) też mają klasę 4 ...?

nuvi 215W, SP 2720
Tego nie potrafię sprawdzić. Albo jest więcej dróg 4. kategorii albo obsługa kategorii w mapach NT jest nieco inna.
Na nuvi 2455 lmt przy ump z 21.08.2012 fioletowa krecha idzie obok dróg
.

MH
nuvi 2455 (lmt) CNE
nuvi 2455 (lmt) CNE
Alf/red/ pisze:a jak to jest w mapie Azymutu?
popej pisze:PL Topo ma znacznie bogatszą siatkę klasy 4 i problem pojawia się w minimalnej postaci. Właśnie chciałem tę siatkę uprościć i okazało się to kłopotliwe w 34xx.
Artur
Inny przypadek: trasa Gdańsk - Bogatynia, FastRouting usunięty:
Kolejno: CNE 700km, PL Topo 603km, UMP 898km

Kolejno: CNE 700km, PL Topo 603km, UMP 898km

Specjalnie poszedłem do samochodupopej pisze:I jaką drogę Ci wyznacza dla podanego przykładu: Świnoujście - Suwałki?
Poszukaj w nuvi pliku \.System\SID\D3414040A.sid, tymczasowo go usuń i spróbuj ponownie.

Ustawiłem swoją pozycję w Świnoujściu, jako cel wybrałem Suwałki i... nie dał rady. Ale jak dałem cel Białystok to już trasę obliczył - przez Poznań, Łódź i Warszawę.
Do domu ze Świnoujścia też mnie poprowadził - całkiem rozsądną trasą. A do Krakowa już nie chciał...
Po usunięciu pliku D3414040A.sid nuvi nie prowadzi już do Białegostoku, ale za to potrafi do Krakowa... do domu też, tylko że idiotyczną trasą przez Poznań i łódź.
------------------------------------------------------------------------
Podmiana bazówki mapą UMP nic nie poprawiło, a wręcz przeciwnie - nuvi nie liczył żadnej z wcześniej próbowanych tras.
Jedynie liczył trasy lokalne - maksymalnie udało mu się wyliczyć trasę ok. 164km.
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
Ciekawe jaka jest graniczna odległość do jakiej liczy po mapie - pewnie różna w zależności od mapy i rejonu. Z bazówką po wstawieniu via na 7 za Nowym Dworem Gdańskim liczy dobrze i po UMP a nie bazówce. Ale ja na ogół takie dłuższe trasy staram się już planować z via bo "mniej więcej" wiem którędy chcę jechać a w tym względzie nie ufam żadnej nawigacji. Zatem nie jest to dla mnie jakaś dyskwalifikująca wada (choć nie usprawiedliwiam G), zwłaszcza że trasa wgrana z MS jest OK nawet bez via - problem pojawiłby się pewnie gdyby gdzieś blisko początku zjechać i musiałby przeliczać...Artur pisze:W wolnej chwili sprawdzę bez bazówki z via.
Artur
Zobacz tę mapkę w pierwszym poście. Wygląda na to, że 250km bez drogi klasy 4 wykłada routing.
- Gsm Liberty
- Bywalec
Re: Nuvi 3590
popej twoja trasa na 2013.30
Najszybsza - to chyba jakiś żart

Najkrótsza

Jak mnie tak będzie prowadził najnowszy model to chyba wrócę do nuvi 775
Najszybsza - to chyba jakiś żart

Najkrótsza

Jak mnie tak będzie prowadził najnowszy model to chyba wrócę do nuvi 775

Na stanie - 5000, 3790LMT, 3590LMT, 1490LMT, 775LMT, 765, 760 i inne
Na szybie - 3590LMT/775LMT
Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
Na szybie - 3590LMT/775LMT
Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
-
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
To co popej pisał w pierwszym poście było na dzień 19 wrz 2012 może i bezsensowna, na dziś nie koniecznie. Większość odbywa się bezkolizyjnymi drogami.
- Gsm Liberty
- Bywalec