Grupowy serwer
-
starypatyk
- Początkujący
Re: Grupowy serwer
Ja również deklaruję chęć uczestniczenia w kosztach serwera. Mogę również służyć pomocą w przygotowaniu i/lub administracji - jeżeli tylko zajdzie taka potrzeba.
Taaak, zebralo sie tu ladnych pare osob.
I nawet chcemy placic
Do administrowania tez sa chetni...
i tylko brakuje nam...
O, takie mi sie skojarzenie nasuwa:
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index/full/19369
I nawet chcemy placic
Do administrowania tez sa chetni...
i tylko brakuje nam...
O, takie mi sie skojarzenie nasuwa:
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyf/index/full/19369
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
Trzeba najpierw znaleźć firmę, która spełnia nasze warunki. Jak na razie to się nie udało.
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
http://www.iq.pl
i oferta:
http://www.iq.pl/oferta/serwery/basic/
Co najwazniejsze (cytuje odpowiedz na moje pytanie o wyzwalacze):
i oferta:
http://www.iq.pl/oferta/serwery/basic/
Co najwazniejsze (cytuje odpowiedz na moje pytanie o wyzwalacze):
tak z tym ze uzytkownik nie moze sam zainstalowac tych triggerow
tylko musi to zrobic administrator
tak wiec niech Pan wysle nam kod triggera do stworzenia
i nazwe bazy dla ktorej ma dzialac a my go dodamy
--
IQ PL Sp. z o.o.
Krzysztof Lendzion
Biuro Obslugi Klienta:
e-mail: iq@iq.pl
tel.: +48 58 326 09 90 - 94
fax: +48 58 326 09 99
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
http://www.2be.pl/serwerywww.html
I rozmowa z przedstawicielem
I rozmowa z przedstawicielem
...
Damian Gałka : Z tego co wyczytałem Państwa serwery obsługują PHP w wersji 5. Czy istnieje możliwość korzystania z wyzwalaczy (triggerów) w MySQL oraz CronTab'a?
Izabela Górniak : tak, jest mozliwosc korzystania z tych opcji ale decyduje o tym administrator co bedzie sie tam znaldowac
...
Damian Gałka : Rozumiem, że jest to kwestia kontaktu z administratorem i ustawienia odpowiednich uprawnień.
Izabela Górniak : Dokładnie tak, proszę o przesłanie informacji bezpośrednio do Pana Administratora na adres admin (at) adweb (dot) pl
...
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
[/quote]Magnoom pisze:http://www.2be.pl/serwerywww.html
Baza mysql ograniczona do 25 MB i 300 MB na strone?
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
-
Wojtek1121
- Początkujący
Sprawa powoli staje sie wazna gdyz w lutym 2007 udalo mi sie umiescici goscinnie serwis OC PL na komputerze ktory uzyczono mi ale otrzymalem sygnal ze powloli musze szukac docelowego miejsca dla OC PL gdyz mozliwosc przebywania OC PL na tym komputerze moze zostyac ograniczona w najblizszym czasie.
Waldek
Jeden z kolegów geokeszerów -- informatyków, obiecał zająć się sprawą po nowym roku (tzn już w tym roku). Sprawa w zasadzie chyba jest bliska załatwienia - trzeba wybrać jedną z 3 ofert i załatwić formalności.sp2ong pisze:Sprawa powoli staje sie wazna gdyz w lutym 2007 udalo mi sie umiescici goscinnie serwis OC PL na komputerze ktory uzyczono mi ale otrzymalem sygnal ze powloli musze szukac docelowego miejsca dla OC PL gdyz mozliwosc przebywania OC PL na tym komputerze moze zostyac ograniczona w najblizszym czasie.
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
-
starypatyk
- Początkujący
Jako ten, co obiecywał zająć się sprawą, poczułem się wywołany do tablicy...filips pisze:Jeden z kolegów geokeszerów -- informatyków, obiecał zająć się sprawą po nowym roku (tzn już w tym roku). Sprawa w zasadzie chyba jest bliska załatwienia - trzeba wybrać jedną z 3 ofert i załatwić formalności.sp2ong pisze:Sprawa powoli staje sie wazna gdyz w lutym 2007 udalo mi sie umiescici goscinnie serwis OC PL na komputerze ktory uzyczono mi ale otrzymalem sygnal ze powloli musze szukac docelowego miejsca dla OC PL gdyz mozliwosc przebywania OC PL na tym komputerze moze zostyac ograniczona w najblizszym czasie.
Zrobiło się tak zimno, że nawet perspektywa wybobrowania czegoś ciekawego nie zachęca mnie do ruszenia się z domu. Mogę więc spokojnie zająć się innymi czynnościami - np. wyborem oferty i załatwieniem formalności. Co zamierzam niezwłocznie uczynić.
Istotne raporty z frontu będę przesyłał na forum.
-
starypatyk
- Początkujący
Raport z frontu (1)
Słowo się rzekło, raport na forum...
Po konsultacjach z filipsem i sp2ong'iem wybraliśmy do testów firmę iq.pl. Dzisiaj wysłałem zamówienie, mam nadzieję, że w przeciągu 2-3 dni zostanie uruchomiony testowy serwer.
Jeżeli serwer zostanie uruchomiony w założonym czasie, to w najbliższy weekend planujemy wykonać próbną instalację na nowym serwerze, żeby sprawdzić, czy serwis opencaching.pl ma szanse poprawnie działać. O wynikach poinformujemy w przyszłym tygodniu.
Wynik testowej instalacji opencaching.pl będzie prawdopodobnie podstawą do ostatecznej decyzji. Zakładamy, że pozostałe serwisy, które chcielibyśmy umieścić na tym serwerze (forum, GeoKrety?) nie sprawią większych problemów.
Koszty utrzymania serwera będą chyba nieco wyższe niż początkowo zakładaliśmy. Ilość potrzebnego miejsca jest już całkiem spora, a i ruch generowany przez Szanowne Koleżeństwo wcale nie jest taki mały (co oczywiście cieszy, ale i kosztuje).
Jeżeli ostatecznie zdecydujemy się na iq.pl, to na początek będziemy musieli zapłacić ok. 430,- PLN (nominalnie za jeden rok, ale prawdopodobnie skorzystamy z promocji i będziemy mogli korzystać z serwisu przez półtora roku). W tym przypadku ogłoszę w przyszłym tygodniu szybką zrzutkę, żeby opłacić serwer - będziemy musieli to zrobić w ciągu 2 tygodni od testowego uruchomienia serwera.
Następny raport zapewne pod koniec tygodnia.
Pozdrawiam wszystkich.
Po konsultacjach z filipsem i sp2ong'iem wybraliśmy do testów firmę iq.pl. Dzisiaj wysłałem zamówienie, mam nadzieję, że w przeciągu 2-3 dni zostanie uruchomiony testowy serwer.
Jeżeli serwer zostanie uruchomiony w założonym czasie, to w najbliższy weekend planujemy wykonać próbną instalację na nowym serwerze, żeby sprawdzić, czy serwis opencaching.pl ma szanse poprawnie działać. O wynikach poinformujemy w przyszłym tygodniu.
Wynik testowej instalacji opencaching.pl będzie prawdopodobnie podstawą do ostatecznej decyzji. Zakładamy, że pozostałe serwisy, które chcielibyśmy umieścić na tym serwerze (forum, GeoKrety?) nie sprawią większych problemów.
Koszty utrzymania serwera będą chyba nieco wyższe niż początkowo zakładaliśmy. Ilość potrzebnego miejsca jest już całkiem spora, a i ruch generowany przez Szanowne Koleżeństwo wcale nie jest taki mały (co oczywiście cieszy, ale i kosztuje).
Jeżeli ostatecznie zdecydujemy się na iq.pl, to na początek będziemy musieli zapłacić ok. 430,- PLN (nominalnie za jeden rok, ale prawdopodobnie skorzystamy z promocji i będziemy mogli korzystać z serwisu przez półtora roku). W tym przypadku ogłoszę w przyszłym tygodniu szybką zrzutkę, żeby opłacić serwer - będziemy musieli to zrobić w ciągu 2 tygodni od testowego uruchomienia serwera.
Następny raport zapewne pod koniec tygodnia.
Pozdrawiam wszystkich.