O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Changes from version 4.50 to version 4.60:
Added quick access to the geocaching options from the compass and map pages.
Added 'Geocache Start Page' option to geocache setup page (Setup -> Geocaches ).
Improved ascent and descent calculations.
Fixed potential shutdown when searching for adventures.
Fixed issues with alphabetical sort from waypoint manager.
Fixed potential issues with geocaching dashboard.
epkchmiele pisze:Najważniejsze żeby nr fw był na biało
Ponieważ autor programu nie dysponuje wszystkimi odbiornikami, ktoś musi jednak głowę podłożyć
Tak jak np. tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=152711#p152711 Oczywiście stosowne info poszło od razu do Alexa.
Siemacie; dziś zauważyłem z zakładce ANT Sensor mojej 62ki opcje wyszukania "Tempe Sensor" - pisanego po angielsku. Opcja wyszukania czujnika tętna i rytmu była już wcześniej dostępna.
Czy Garmin dodał obsługę czujnika tępa, w którymś ze wcześniejszych firmware i ja to przeoczyłem (mam "jnx" 4.60)?
Czy ktoś testował jak to działa?
Czy mogę ustawić pomiar tępa czy także i prędkości?
Troche odkopię temat
Mam 62s i wgranego patcha 4.40.. niestety do furii doprowadza mnie nietrzymanie profili ( losuje sobie mapy, a przede wszystkim ciagle uaktywnnia wszystkie slady, przez co musialem odchudzic pamięc i wywalic wiekszosc z odbironika) nie da sie z tym cos zrobic? I czy tryby wybierania nawigacji są tylko po angielsku? Fixa tez wyraznie slabiej łapie w pokoju niz na poprzednim moim f.w 2.80
Chyba wróce do ,,starego"
62s , Nuvi 1390 T LMU Kocham Cię Polsko TopoPl.UMPpcPL
Z 4.40 na 2.80
Nie lepiej iść naprzód i wgrać 4.60
W 62st przy wgranym 4.60 Patched problemy, o których wspominasz nie istnieją.
Przyznam szczerze, że na poprzednich wersjach miewałem kłopoty z "trzymaniem map" do profili, ale o uaktywnianiu śladów słyszę pierwszy raz.
Menu jest w j. polskim natomiast z fixowaniem nie mam żadnych problemów.
Artur - GPSMAP 62st , ECHO 300c Poprzednio 60CSX, Colorado300
posłuchalem rady, na razie jest nieźle , profile trzyma, sygnal gps tez OK.... raz podczas nawigacji sie wyłączyl, ale póki co to jedyna taka ,,usterka"
62s , Nuvi 1390 T LMU Kocham Cię Polsko TopoPl.UMPpcPL
Wersja 4.60, w moim 78s wreszcie działa alfabetyczne sortowanie waypointów i ich wyszukiwanie po nazwie. Menu do wyboru sposobu sortowania waypointów zostało po angielsku (nie przetłumaczyli) - niedoróbka, ale w sumie drobna.