O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Z tego co zauważyłem: podwójna orientacja, skórka jak nuvi, Bluetooth. 650 z aparatem fotograficznym.
Ładowanie akumulatorów w urządzeniu, krótki czas pracy - 16 godzin wg danych Garmina.
Ekran dotykowy wielopunktowy z możliwością obsługi w rękawicach, ciekawe.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 18:36 przez popej, łącznie zmieniany 2 razy.
The new Oregon’s are expected to be available in Q1 2013 and will have a suggested retail price of $399.99 (600), $479.99 (600t), $479.99 (650) $549.99 (650t).
Gdyby miał samochodowy uchwyt z głośnikiem, to mógłbym wymienić Dakotę i starego Nuviego (którego i tak rzadko używam) na jedną zabawkę
Ale to najwcześniej za rok. Z bugami i chorobami wieku dziecięcego niech się inni męczą
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
Nowe Oregony nie mają takiej wystającej krawędzi na około ekranu jak starsze modele czy Dakota. Z jednej strony odbiornik jest dzięki temu bardziej płaski a z drugiej strony ekran jest pozbawiony ochrony co może wpłynąć na jego szybsze porysowanie…
Na filmie widać wyraźnie, że to pod ekranem to nie przycisk lecz jakieś zagłębienie:
Co to za jakaś dziwna bateria? Połączone dwa ogniwa czy jakaś opaska…
Oregon_bateria.jpg (53.32 KiB) Przejrzano 15321 razy
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
Ten zaczarowany guziczek z prawej robi wrażenie - może w końcu polubię outdoorowe dotykowce Garmina? Ciekawe jak silne jest w tej zabawce podświetlenie, no i w ogóle jak wygląda widzialność ekranu w porównaniu do eTrexa. Martwi co prawda krótki czas pracy na baterii ale ... kto wie?
A mnie bardziej martwią te małe przyciski zoom na dole ekranu, na filmie widać że to działa ale nie kciukiem.
Ponoć ma mieć większy procesor, więcej ram . No i najważniejsze według mnie, ciekwe czy zwiększono limit kafelków w kmz