Mam nadzieję, że ktoś z was się rzuci i pomaca jak się będzie dało i podzieli się z nami
Garmin Edge 810
Garmin Edge 810
Aby rozochocić https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=160&pID=112912
Mam nadzieję, że ktoś z was się rzuci i pomaca jak się będzie dało i podzieli się z nami
Re: Garmin Edge 810
Prawdę powiedziawszy na kolana mnie nie rzucają nowe funkcje. Jakoś kojarzą mi się wyłącznie z drenażem baterii. W końcu jakoś trzeba zasilić połączenie ze smartfonem 
Z tego co widziałem to przeprojektowano GUI (mnie tam stare nie przeszkadzało), dodano możliwość wysyłania lokalizacji przez smartfona, bezprzewodowe przesyłanie tracków oraz uwaga "killer feature" - mozliwość podglądu prognozy pogody na ekranie licznika...
i za to wszystko +50 EUR o ile dobrze widziałem...
To teraz czekamy na klienta fejsbóka oraz możliwość robienia zdjęć na Edge 900
i za to wszystko +50 EUR o ile dobrze widziałem...
To teraz czekamy na klienta fejsbóka oraz możliwość robienia zdjęć na Edge 900
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Na filmie widać że komunikuje się po BT i możesz udostępniać swoją pozycję w Garmin Connect, lesze niż fejs 
Takie 800 + ubogie endomondo ( jak na razie gaminconnect to społecznosciowy raczej nie jest )
Bardziej mnie ciekawi czy ta bateria będzie rzeczywiście dłużej trzymała o te "dwie" godziny - pewno zapas na BT.
Umawianie się na rower z kimś zajmuje mi zazwyczaj kilka dni więc feature z filmu jest dla mnie czystą bajką
Bardziej mnie ciekawi czy ta bateria będzie rzeczywiście dłużej trzymała o te "dwie" godziny - pewno zapas na BT.
Umawianie się na rower z kimś zajmuje mi zazwyczaj kilka dni więc feature z filmu jest dla mnie czystą bajką
Edge 810 - w koncu!
I jest wykrakałem 
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=160&pID=112912
Tutaj pierwsza recka:
http://www.cyclingnews.com/reviews/garm ... ide-review
Czyli tak jak się spodziewaliśmy: bluetooth do parowania ze smartfonem opartym o system Apple lub Android, nowy interface, i w zasadzie nic więcej. Ja kupuję jak tylko się pojawi w Azymucie. Nareszcie godny następca mego utopionego 605:)
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=160&pID=112912
Tutaj pierwsza recka:
http://www.cyclingnews.com/reviews/garm ... ide-review
Czyli tak jak się spodziewaliśmy: bluetooth do parowania ze smartfonem opartym o system Apple lub Android, nowy interface, i w zasadzie nic więcej. Ja kupuję jak tylko się pojawi w Azymucie. Nareszcie godny następca mego utopionego 605:)
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Dzięki za scalenie wątków. Anyway warto dodać, że klient Facebooka jest wbudowany wg recenzji która podałem w linku (bezprzewodowe uploadowanie wyników i tras przez Garmin Mobile).
Taka recenzja z bardziej sportowego-społecznościowego punktu widzenia.
A gdzie informacja o obsłudze map w urządzeniu(rastrowe wektorowe), profilach wysokości,polach danych w ekranie mapy, trasach via punkty-czy to w ogóle możliwe w tej wersji. Jakieś zmiany w stosunku do 800
Jedynie co ciekawe ze Specyfikacji taki
tekst ,,Customizable screen(s): yes ''
Czyli co można samemu ustawiać jak ma wyglądać ekran ? ( np. mapa+6 pól)
Ale widzę w EDGE 800 takie sam tekst więc to pewnie żadna rewolucja
A gdzie informacja o obsłudze map w urządzeniu(rastrowe wektorowe), profilach wysokości,polach danych w ekranie mapy, trasach via punkty-czy to w ogóle możliwe w tej wersji. Jakieś zmiany w stosunku do 800
Jedynie co ciekawe ze Specyfikacji taki
tekst ,,Customizable screen(s): yes ''
Czyli co można samemu ustawiać jak ma wyglądać ekran ? ( np. mapa+6 pól)
Ale widzę w EDGE 800 takie sam tekst więc to pewnie żadna rewolucja
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
Im dłużej czytam tym mnie jsię zachwcyam. Jeśli cena 810 vs 800 to będzie 100 może 200 zł różnicy to kupię. jesli nie to po co? Ma połączenie BT 2.1 (a nie energooszczędne BT 4.0) i w zasadzie robi to samo co ręczne podłączenie do Garmin Connect. No może po za śledzeniem na żywo Twojej trasy w necie dla znajomych...
Rzeczywiście jest napisane kilka zdań o Custom MapsZachu pisze:Na obrazkach widać że obsługuje mapy takie same jak ręczniaki.
Ale trasy via, profile wysokości,ten ''customizable screen'' nic nie widać na ten temat.
Marko ( zamiast sportowego wyczynowca) zrobiłby test wtedy byłoby jaśniej.
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps